IBM tekent contract ter waarde van 1,3 miljard dollar met Dexia en andere grote financiële instellingen in Europa om hun ICT-infrastructuur te bouwen en te beheren

Het contract effent het pad voor een op cloudtechnologie gebaseerde dienstverlening

 

Brussel – 6 december 2013: IBM (NYSE:IBM (US)) kondigt vandaag aan dat het tot een akkoord is gekomen met Dexia (Euronext: DEXB) en verschillende grote financiële instellingen* in Europa over het uitbouwen en beheren van hun ICT-infrastructuur dat eerder door Associated Dexia Technology Services (ADTS) werd gemanaged. Als gevolg van dit akkoord krijgt IBM de controle over ADTS, dat een IBM onderneming wordt genaamd Innovative Solutions for Finance (ISFF). De nieuwe onderneming heeft contracten afgesloten ter waarde van 1,3 miljard dollar, voor een periode van zeven jaar. IBM wil met ISFF nieuwe markten aanboren door een cloudinfrastructuur te implementeren en de efficiëntie van de bestaande ICT-infrastructuur te optimaliseren.

*Zie noot aan de redactie

Associated Dexia Technology Services werd opgericht in 2006 om ICT-infrastructuurdiensten te leveren aan de financiële instellingen die vroeger deel uitmaakten van de Dexia Groep, waaronder Belfius Bank, Belfius Verzekeringen, Banque Internationale à Luxembourg en, Dexia Asset Management. Karel De Boeck, Chief Executive Officer van Dexia Groep licht toe: “Sinds 2006 heeft Dexia de ontwikkeling van ADTS ten volle ondersteund door kwalitatieve diensten te verlenen aan verschillende voormalige entiteiten van de groep. Na een lang en nauwkeurig selectieproces heeft Dexia gekozen voor een sterke partner om een nieuwe toekomst voor het bedrijf en zijn werknemers te garanderen. Tegelijkertijd is deze overeenkomst opnieuw een belangrijke stap in de uitvoering van de geordende resolutie van de groep.”

De overeenkomst zorgt ervoor dat Dexia en de ISFF-klanten die vroeger tot de Dexia Groep behoorden, onderscheidend van elkaar kunnen zijn en hun bedrijfs- en ICT-investeringsstrategie kunnen voortzetten.

De nieuwe ICT-cloudinfrastructuur heeft belangrijke voordelen voor elk van de betrokken financiële instanties zoals een antwoord op de almaar stijgende Europese vraag naar een snelle toegang tot nieuwe en innovatieve diensten. De private cloudomgeving zal risk management optimaliseren, de dienstverlening verbeteren en de operationele kost verminderen.

De komende jaren zal IBM zijn technologische kennis, marktexpertise en onderzoeksmogelijkheden ten volle aanwenden om de ICT-infrastructuren van deze instellingen efficiënter en competitiever te maken.

“Onze geïntegreerde en transformationele aanpak, de introductie van nieuwe en innovatieve technologieën en oplossingen zoals cloud en analytics en onze expertise in de financiële sector zal deze klanten in staat stellen om sneller onderscheidend te zijn dan hun concurrenten in de verschillende markten”, aldus Bart van den Daele, General Manager Strategic Outsourcing, IBM Europe.

*ISFF klanten zijn onder andere Belfius Bank, Belfius Verzekeringen, International Wealth Insurer (IWI), Banque Internationale à Luxembourg (BIL), Dexia en Dexia Asset Management (DAM).