Suoraan sivulle

Uutiset

IBM julkistaa tietojenkäsittelyn seuraavan sukupolven

Uusi PureSystems-tuotelinja tuo yritysjärjestelmiin kulutuselektroniikasta tutun helppouden

IBM on julkistanut uuden PureSystems-tuotelinjan, jossa yhdistyvät kulutuselektroniikan yksinkertaisuus, pilven joustavuus ja perinteisen tietojärjestelmän monikäyttöisyys.

IBM:n PureSystems on uudenlainen ratkaisu, jossa koko järjestelmä laitteistoineen ja eri ohjelmistokerroksineen on valmiiksi integroitu ja optimoitu käyttötarvetta varten. Tämä eroaa merkittävästi perinteisestä mallista, jossa kokonaisuus koostuu yleensä useista erillisistä järjestelmistä.

”Uusi tuotelinja on yksi IBM:n kaikkien aikojen mittavimmista kehitysprojekteista. Sen kehittämiseen käytettiin yli neljä vuotta ja kaksi miljardia dollaria. Nyt julkistettava ratkaisu lyhentää käyttöönottoon kuluvaa aikaa, vähentää käyttöönotossa ja ylläpidossa tapahtuvia virheitä ja vapauttaa IT:n voimavaroja liiketoiminnan tukemiseen”, sanoo IBM:n järjestelmä- ja teknologialiiketoiminnasta vastaava johtaja Mika Vainio-Mattila.

Tällä hetkellä vain joka kolmas IT-projekti pysyy aikataulussaan ja peräti 70 prosenttia budjeteista kuluu ylläpitoon. Suurimpana syynä tähän on IT-järjestelmien monimutkaistuminen: järjestelmien monimutkaisuus kaksinkertaistuu keskimäärin kahden vuoden välein ja kokonaiskuva käytössä olevasta teknologiasta hämärtyy.

PureSystems-järjestelmät tarjoavat kolme merkittävää uudistusta perinteisiin IT-järjestelmiin verrattuna:
Järjestelmä yhdistää kaikki datakeskuksessa tarvittavat komponentit – mm. palvelimet, tallennusjärjestelmät, verkkoyhteydet ja hallinnan – yhteen integroituun laitteistoon. Näin järjestelmän käyttöönottoon kuluvaa aikaa saadaan vähennettyä kuukausista jopa tunteihin ja järjestelmän ylläpito muuttuu huomattavasti helpommaksi ja edullisemmaksi.
Järjestelmä tarjoaa uudenlaisia, valmiiksi mietittyjä ja testattuja ohjelmistopaketteja, joihin on paketoitu IBM:n vuosikymmenien kokemus ja asiantuntemus. Ohjelmistopaketit on valmiiksi optimoitu käyttötarkoitustaan varten ja niiden asentaminen sujuu helposti ja nopeasti keskitetysti sovellusvarastosta. IBM:n itse suunnittelemien ohjelmistopakettien lisäksi PureSystems-järjestelmiin on saatavilla ohjelmistopaketteja yli 125 ulkopuoliselta ohjelmistokehittäjältä.
Järjestelmä on perusteista lähtien suunniteltu pilvikäytöön. PureSystems-järjestelmä on ”cloud system in a box” –ratkaisu, jonka avulla voidaan muutamassa minuutissa pystyttää private cloud -ympäristö, jota voidaan myöhemmin laajentaa tarpeen mukaan.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/37399.wss

Lehdistömateriaalit:
www.ibm.com/press/pure
Videomateriaalit:
http://bit.ly/IhTcaX
http://bit.ly/Ih6EaE
Kuvamateriaalit:
http://bit.ly/HtAKX5
Expert integrated systems -blogi:
www.expertintegratedsystemsblog.com
Tuotetietoja:
www.ibm.com/software/brandcatalog/puresystems/centre/
http://ibm.co/HBPG7J


Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä:
www.ibm.com/fi
IBM Finland Twitterissä:
http://twitter.com/ibmfinland
IBM Finland Facebookissa:
www.facebook.com/ibmfinland

Yhteystiedot

IBM
Viestintäosasto
p. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Sisällön selaus

Linkkejä

Linkkejä (US)