IBM Adatvédelmi Nyilatkozat

A jelen adatvédelmi nyilatkozat 2021. év november hónapjának 30. napjától hatályos.

Privacy Page Leadspace 2800x1400
Ezt az adatvédelmi nyilatkozatot frissítettük.

Bevezetés

Az IBM-nél tiszteletben tartjuk az Ön magánéletét, és elkötelezettek vagyunk személyes adatainak felelősségteljes kezelése és védelme mellett.

A jelen adatvédelmi nyilatkozat azt ismerteti, az IBM hogyan gyűjti, használja és osztja meg az Ön adatait. Jelen dokumentum az IBM Corporation és az IBM leányvállalatok tekintetében irányadó, kivéve, ha egy leányvállalat saját nyilatkozatot tesz közzé az IBM nyilatkozatára való hivatkozás nélkül.

Kiegészítő adatvédelmi tájékoztatóval további adatvédelmi információkat adhatunk.


Az általunk gyűjtött és felhasznált személyes adatok

Ez a szakasz ismerteti az általunk gyűjtött különböző típusú információkat és azok felhasználási módját.

Az Ön felhasználói fiókja

Az IBM-nél egy IBMid létrehozásával hozhat létre fiókot. Az IBMid révén az IBM megismeri az Ön nevét, e-mail címét és lakóhelye szerinti országot vagy régiót. Bizonyos szolgáltatásokhoz, például az IBM felhő és online szolgáltatások használatához IBMid-re lehet szükségünk.

Az Ön adatait az Ön által megadott, vagy az Ön szervezetétől, Üzleti Partnereinktől vagy beszállítóinktól gyűjtött üzleti kapcsolattartási adatokból is tárolhatjuk.

Az IBMid egyedileg azonosítja Önt a webhelyeink látogatása, a kérések vagy megrendelések leadása, illetve a termékek és szolgáltatások használata során.  Ha Ön egy IBMid-vel jelentkezik be weboldalainkra, akkor az általunk gyűjtött adatokat összekapcsolhatjuk az Ön fiókjával. Ezen felül az IBMid segítségével Ön hozzáférhet az IBM felhő és online szolgáltatásokhoz, valamint kezelheti szerződéseit és számlázási előzményeit. Az IBMid-ben megadott e-mail címet használjuk az Önnel való kapcsolatfelvételre az Ön által előfizetett szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Az üzleti kapcsolattartási adatok jellemzően olyan információk, amelyek egy névjegykártyán is szerepelnek, például a név és az üzleti elérhetőségi adatok. Ezeket az információkat arra használjuk, hogy üzleti ügyekben felvegyük Önnel a kapcsolatot vagy kommunikáljunk Önnel. Ha harmadik féltől, például egy IBM üzleti partnertől vagy beszállítótól kapunk üzleti kapcsolattartási adatokat, megbizonyosodunk arról, hogy az adatok szabályszerűen kerültek megosztásra.

Az Ön üzleti kapcsolattartási adatait más, üzleti szempontból releváns információkkal is összevonhatjuk, például az Ön szakmai végzettségére, készségeire, munkatapasztalatára vonatkozó információkkal, vagy más nyilvánosan elérhető információkkal, mint például üzleti vonatkozású blogokkal, publikációkkal, munkakörökkel és tanúsítványokkal. Ezek az információk felhasználásra kerülhetnek az Önnel való interakcióink testreszabására az IBM üzleti tevékenységének bármely területén – például az értékesítési folyamat során –, az Önnel való kapcsolattartásra, valamint a szerződéskötést követő kapcsolatokra.


IBM weboldalak

Weboldalaink lehetőséget kínálnak arra, hogy kommunikáljunk Önnel tevékenységünkről, termékeinkről és szolgáltatásainkról. A weboldalakon gyűjtött információkat arra használjuk, hogy hozzáférést biztosítsunk Önnek a weboldalhoz, üzemeltessük a weboldalt, javítsuk a felhasználói élményt és személyre szabjuk az Ön számára nyújtott információkat. Mi abban az esetben is gyűjthetünk a weboldal látogatásához kapcsolódó információkat, ha Ön anélkül látogatja meg weboldalainkat, hogy bejelentkezne egy fiókkal.

A weboldallal kapcsolatos adatok gyűjtésére használt technológiákról és az Ön preferenciáinak beállításáról további információkat a Sütik és hasonló technológiák oldalon talál.

Információkat gyűjtünk weboldalaink Ön általi használatáról, például:

  • az Ön által megtekintett weboldalak,
  • az oldalakon Ön által eltöltött idő mennyisége,
  • a weboldal URL-címe, amely a mi oldalainkra irányította Önt,
  • az Ön IP-címéből származó földrajzi információk,
  • és az Ön által kiválasztott hiperhivatkozások vagy hirdetések.

Ezeket az információkat arra használjuk, hogy javítsuk és személyre szabjuk az Ön webhelyeinkkel kapcsolatos élményét, hogy az Ön érdeklődésére igényt tartó tartalmakat nyújtsunk Önnek, hogy marketing ismereteket szerezzünk, valamint hogy javítsuk webhelyeinket, online szolgáltatásainkat és a kapcsolódó technológiákat.

Olyan információkat is gyűjtünk, amelyeket az Ön böngészője vagy eszköze automatikusan küld, például:

  • az Ön böngészőjének típusa és IP-címe,
  • operációs rendszer, eszköztípus és verzióinformáció,
  • nyelvi beállítások,
  • hibajelentések,
  • IBMid információk (bejelentkezés esetén),
  • és jelszavak.

Ezeket az információkat arra használjuk, hogy hozzáférést biztosítsunk Önnek weboldalainkhoz, javítsuk a weboldal megjelenítését az Ön eszközén és böngészőjében, alkalmazzuk az Ön beállításait és nyelv választását, valamint kialakítjuk a tartalmat a relevancia vagy az Ön országára vonatkozó jogi követelmények alapján. Ezeket az információkat a rendszer- és hálózatbiztonsági követelményeknek való megfeleléshez és a támogatás nyújtásához is felhasználjuk További információkért lásd: Támogatási szolgáltatások és az Ön és az IBM védelme.

Olyan platformokat és fórumokat is biztosítunk, amelyek lehetővé teszik az online megosztást, támogatást és együttműködést a regisztrált tagok között. Az Ön által ezeken a platformokon keresztül beküldött bármely információ elérhetővé tehető mások számára az interneten, illetve azokat el is távolíthatjuk, a platform adatvédelmi nyilatkozatában vagy feltételeiben foglaltak szerint. Nem vállalunk felelősséget semmilyen tartalomért, amelyet Ön a termékeink vagy szolgáltatásaink használata során elérhetővé tesz.

Weboldalainkon jelentéseket készítünk, hogy betekintést nyerjünk a népszerű témákba és az általános piaci trendekbe. Ezeket a jelentéseket átadhatjuk harmadik felek részére, részletesen bemutatva a felhasználók interakcióit és érdeklődését a weboldalainkon bemutatott harmadik fél termékek vagy szolgáltatások tekintetében. Minden jelentés összesített információkat jelenít meg, és nem használható fel weboldalunk látogatóinak azonosítására.

Nem vállalunk felelősséget a harmadik felek weboldalain vagy alkalmazásaiban található tartalmakért vagy adatvédelmi gyakorlatokért.


IBM felhő és online szolgáltatások

Felhő- és online szolgáltatásaink közé tartoznak az „as-a-service” és asztali alkalmazások, mobilalkalmazások (vagy appok), valamint az IBM Learning szolgáltatások. Szolgáltatásaink javítása és fejlesztése, valamint technikai és piaci ismeretek szerzése érdekében információkat gyűjtünk a fenti szolgáltatások használatáról, például az Ön által megtekintett oldalakról vagy az adott oldalon végzett interakciókról. A felhő- és online szolgáltatásaink használatához IBMid-t kérhetünk (lásd: Az Ön fiókja).

A felhő- és online szolgáltatásainkban gyűjtött információk közé tartozhatnak:

  • az Ön által megtekintett oldalak,
  • az Ön szolgáltatáson belüli beállításai,
  • az Ön böngészőjének típusa és IP-címe,
  • operációs rendszer, eszköztípus és verzióinformáció,
  • hibajelentések,
  • IBMid információk (bejelentkezés esetén),
  • és jelszavak.

Ezeket az információkat az Ön hozzáférésének biztosítása, a szolgáltatás működtetése, a támogatás, az Ön szolgáltatással kapcsolatos tapasztalatainak személyre szabása és javítása, egyéb szolgáltatások és technológiák fejlesztése, valamint technikai és piaci ismeretek szerzése érdekében gyűjtjük. A fenti adatok gyűjtésére használt technológiákról és az Ön preferenciáinak beállításáról további információkat a Sütik és hasonló technológiák oldalon talál.

Azokban az esetekben, amikor vállalkozások közötti szolgáltatóként termékeket és szolgáltatásokat nyújtunk, az ügyfél felel a személyes adatok gyűjtéséért és felhasználásáért a termékeink vagy szolgáltatásaink használata során, ellenkező értelmű rendelkezés hiányában. Az ügyfelekkel kötött megállapodásunk azt is lehetővé teheti számunkra, hogy szerződéskezelési célok érdekében információkat kérjünk és gyűjtsünk termékeink vagy szolgáltatásaink jogosult felhasználóiról.

A mobilalkalmazások adatvédelmi nyilatkozatai részletesen ismertethetik az alkalmazás által gyűjtött adatokat, például a földrajzi helymeghatározási adatokat vagy az eszköz egyedi felhasználói azonosítóját. Az egyedi felhasználói azonosítók a szerverekhez való csatlakozáshoz és az eszköz használatának alkalmazások közötti összekapcsolásához kerülnek felhasználásra. Az alkalmazás funkcióitól függően az adatvédelmi beállításokat Ön a beállítások menü vagy a felhasználói profil segítségével szabhatja testre.

Az IBM Learning oktatási szolgáltatásokat kínál és a tanfolyamok elvégzésével kapcsolatos információkat gyűjt, hogy szükség esetén igazolásokat, tanúsítványokat vagy további információkat tudjon Önnek nyújtani.

Nem vállalunk felelősséget a harmadik felek weboldalain vagy alkalmazásaiban található tartalmakért vagy adatvédelmi gyakorlatokért.


Marketing

Az általunk gyűjtött információkat arra használjuk, hogy kommunikáljunk Önnel a vonatkozó termékekről, szolgáltatásokról és ajánlatokról. Ezeket az információkat arra is felhasználjuk, hogy az Ön tartalmainkkal és hirdetéseinkkel kapcsolatos élményét személyre szabjuk, valamint hogy fejlesszük a belső marketing és üzleti intelligenciát. Marketingkommunikációs preferenciáinak beállításához vagy frissítéséhez látogasson el az IBM Adatvédelmi Preferencia Központba. Leiratkozási kérelmet is benyújthat, vagy választhatja a minden marketing e-mail alján található Leiratkozás opciót. A weboldalainkon Önről gyűjtött információkkal kapcsolatos preferenciáinak áttekintéséhez vagy beállításához válassza a Süti beállítások lehetőséget a weboldal láblécében.

A közvetlenül Öntől, az Ön szervezetétől vagy harmadik fél adatszolgáltatóktól gyűjtött kapcsolattartási adatokat arra használjuk, hogy kommunikáljunk Önnel termékeinkről, szolgáltatásainkról és ajánlatainkról. Amikor harmadik felektől közvetett módon jutunk az Önre vonatkozó információkhoz, ellenőrzéseket és vizsgálatokat hajtunk végre annak megerősítésére, hogy az adatokat a harmadik fél jogszerűen szerezte meg, és hogy a harmadik fél jogosult arra, hogy az adatokat a marketingcélú felhasználás céljából rendelkezésünkre bocsássa.

Az Ön beállításaitól függően gyűjthetünk információkat a weboldalainkkal, az e-mailjeinkkel (például azt illetően, hogy az e-mailek megnyitásra vagy a linkek kiválasztásra kerültek-e) és más IBM tartalmakkal – beleértve a harmadik fél webhelyein található tartalmakat is – kapcsolatos interakcióiról. További információkat az általunk ezen információk gyűjtésére használt technológiákról és az Ön preferenciáinak beállításáról a Sütik és hasonló technológiákoldalon talál.

Ezeket az információkat a belső marketing és üzleti intelligencia fejlesztésére használjuk fel. Például az alábbiakat hajthatjuk végre:

  • Az összegyűjtött információk – például az Ön által látogatott IBM rendezvényekre, az Ön által megtekintett tartalmakra vagy az Ön által látogatott webhelyekre vonatkozó információk – kombinálása az Ön érdeklődési körének és potenciális üzleti igényeinek jobb megértése érdekében.
  • A weboldal látogatóiról gyűjtött információk összesítése a marketing célcsoportok fejlesztése és modellezése céljából.
  • Az összegyűjtött információkból nyert ismeretek hasznosítása a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, többféle interakcióban és eszközön.
  • Reklám partnerekkel, például kiadókkal és közösségi média platformokkal való együttműködés, hogy célzott IBM hirdetéseket jelenítsenek meg a webhelyeiken, elemzési céllal összesítsék az információkat, és a nevünkben nyomon kövessék a hirdetésekkel kapcsolatos interakciókat. Ezek a reklám partnerek szintén nyomon követhetik az Ön velünk való interakcióit a weboldalainkon.

Szerződéses jogviszonyok

Szerződéses jogviszony jön létre, ha Ön próbaverziót, vagy terméket vagy szolgáltatást rendel tőlünk. Bár termékeinket és szolgáltatásainkat elsősorban vállalkozásoknak nyújtjuk, magánszemélyek is köthetnek velünk közvetlenül (ügyfélként) megállapodást. Bármely olyan információt gyűjthetünk, amely ésszerűen szükséges a szerződéses megállapodás előkészítéséhez, megkötéséhez és teljesítéséhez.

A szerződéses jogviszony keretében gyűjtött adatok közé tartozhatnak az igénylő üzleti elérhetőségei, az IBMid és a megrendelés adatai. A szállításhoz és a fizetéshez, a szolgáltatások nyújtásához, illetve a termékhez vagy szolgáltatáshoz való hozzáférés biztosításához szükséges adatok szintén gyűjthetők.

Ezeket az információkat a termékek vagy szolgáltatások jellegétől függően különböző célokból gyűjthetjük, például a szerződéskezelés és -megfelelés, a támogatás nyújtása, termékeink és szolgáltatásaink javítása vagy fejlesztése, valamint technikai és piaci ismeretek szerzése céljából. További információért lásd: IBM felhő és online szolgáltatások.


Támogatási szolgáltatások

Amikor támogatás kérése céljából kapcsolatba lép velünk, mi az alábbi információkat gyűjtjük: az Ön elérhetőségi adatait, a probléma leírását és a lehetséges megoldásokat. A megadott információkat adminisztratív és minőségbiztosítási célokból, valamint a támogatási kérés kezelése, az Önnel való kapcsolatunk ápolása, a személyzet képzése céljából rögzítjük.

Az általunk gyűjtött információk közé tartozhat a telefonbeszélgetések során elhangzott vagy a weboldalainkon az élő chat támogatási munkamenetek során megadott bármely információ. Ezeket az információkat felhasználhatjuk arra, hogy tájékoztassuk Önt a támogatási kérelméhez kapcsolódó termékekről vagy szolgáltatásokról. Ezek lehetnek például termékfrissítések vagy javítások, továbbá kombinálhatjuk az Önnel vagy az Ön szervezetével folytatott egyéb interakciók során gyűjtött információkat, hogy a terméktámogatással kapcsolatban még értékesebb javaslatokat adhassunk Önnek, például a problémával kapcsolatban elérhető képzésekre vonatkozóan.

Miközben a támogatási ügyet kezeljük, véletlenszerűen hozzáférhetünk az Ön által megadott információkhoz vagy az Ön rendszerében lévő információkhoz. Ezek az adatok Önről, szervezetének munkavállalóiról, ügyfeleiről vagy egyéb érintett felekről tartalmazhatnak információkat. Ezen információk kezelésére és feldolgozására az Ön szervezete és az IBM között létrejött Használati Feltételek vagy más megállapodások vonatkoznak, például A diagnosztikai adatcsere használati feltételei.


Az Ön és az IBM védelme

Információkat gyűjthetünk és használhatunk fel az Ön és az IBM védelme érdekében az informatikai biztonsági fenyegetésekkel szemben, valamint a birtokunkban lévő információk jogosulatlan hozzáféréstől, közzétételtől, módosítástól vagy megsemmisítéstől való védelme érdekében. Ez magában foglalja az informatikai hozzáférési engedélyezési rendszereinkből származó információkat, például a bejelentkezési adatokat.

Az Ön adatainak, az infrastruktúránknak és hálózatainknak a védelme érdekében általunk használt biztonsági megoldások olyan információkat gyűjthetnek, mint az IP-címek és naplófájlok. Ez a biztonsági programok funkcionalitásához és használhatóságához szükséges, hogy ezáltal lehetővé tegye az esetleges biztonsági incidensek kivizsgálását és a biztonsági fenyegetésekkel kapcsolatos ismeretek gyűjtését.

Speciális eszközöket és más technikai módszereket használhatunk az informatikai rendszerek és hálózatok hozzáférési pontjain és az informatikai rendszerekben és hálózatokban történő információgyűjtésre, hogy felderítsük a jogosulatlan hozzáférést, a vírusokat és a rosszindulatú tevékenységekre utaló jeleket. Az általunk gyűjtött információkat felhasználhatjuk vizsgálatok lefolytatására, ha jogosulatlan hozzáférés, rosszindulatú program vagy rosszindulatú tevékenység gyanúja merül fel, valamint rosszindulatú kód vagy tartalom eltávolítására vagy elszigetelésére.


IBM telephelyek

Amikor Ön felkeres egy IBM telephelyet, mi az Ön nevét vagy üzleti elérhetőségi adatait rögzítjük (lásd: Az Ön fiókja), valamint bizonyos esetekben a hatóságok által kiállított személyi igazolványból származó adatokat. Ezeket az információkat a belépés kezelése, valamint telephelyeink és alkalmazottaink biztonságának és védelmének biztosítása érdekében gyűjtjük.

A telephelyeinken gyűjtött információkat a belépési kártyák kiadására használjuk. A látogatók személyazonosságát ellenőrizhetjük, amennyiben ez jogilag megengedett, és a helyszínen dolgozó beszállítói személyzet esetében azonosító céllal fényképes személyazonosító kártyát kérhetünk.

Biztonsági kamerás megfigyelőrendszert és beléptetőrendszert alkalmazunk a telephelyeink, alkalmazottaink és eszközeink biztonsága és védelme érdekében. További információ az IBM telephelyén érhető el.


Munkaerő-felvétel és korábbi alkalmazottak

Folyamatosan keressük az új munkaerőt szervezetünk számára, és több forrásból is gyűjtünk információkat az állásra jelentkezőkről vagy leendő jelöltekről. A jelentkezők további információkat a Munkaerő-felvételi Adatvédelmi Nyilatkozat  oldalon találhatnak. Amikor egy alkalmazott elhagyja az IBM-et, a vele kapcsolatos adatokat továbbra is kezeljük bármely fennmaradó üzleti, szerződéses, foglalkoztatási, jogi és adózási célra, beleértve a nyugdíjjal kapcsolatos ügyeket is, amennyiben azokat az IBM kezeli.

A munkaerő-felvétel tekintetében igénybe vehetjük munkaerő-közvetítők segítségét a leendő jelöltek felkutatása céljából, továbbá a közösségi média platformokon nyilvánosan elérhető információkat is felhasználhatunk leendő jelöltek azonosítására egy adott munkakörre.

Amikor egy alkalmazott elhagyja az IBM-et, mi megőrizzük a volt alkalmazottnak az IBM-nél töltött munkaviszonyával kapcsolatos alapvető információit.

Miután egy alkalmazott nyugdíjba vonul, mi továbbra is kezeljük a nyugdíjasra vonatkozó adatokat a nyugdíjas felé fennálló nyugdíjkötelezettségek teljesítése érdekében. A nyugdíjjal kapcsolatos adatok kezeléséről vagy más nyugdíjprogramokról a nyugdíjakért felelős helyi szervezetnél tájékozódhat. Egyes országokban ezt a funkciót független szervezetek tölthetik be. Egyes esetekben a nyugdíjasok továbbra is részt vehetnek az IBM által szervezett kezdeményezésekben vagy programokban, például önkéntes és társadalmi felelősségvállalási programokban. Az ilyen részvétel önkéntes, és további információ az adott kezdeményezéshez tartozó honlapokon vagy tájékoztató oldalakon találhatók.


Üzleti tevékenységünk végzése

Információkat gyűjtünk és használunk fel az üzleti tevékenységünk, rendszereink és folyamataink javítása érdekében. Az információk felhasználhatók többek között a tevékenységeink végzéséhez, fenntartásához, ellenőrzéséhez és optimalizálásához, eszközeink és alkalmazottaink védelméhez, termékfejlesztéshez és jogaink védelméhez.

Információkat gyűjtünk üzleti tevékenységünkről, hogy megalapozott döntéseket hozhassunk a szervezetről, az üzletről, valamint hogy beszámolhassunk a teljesítményről, az ellenőrzésekről és a trendekről. Ezeket az információkat például arra használjuk fel, hogy elemezzük tevékenységünk költségeit és minőségét. Ahol lehetséges, ez összesített információk felhasználásával történik, de előfordulhat személyes adatok felhasználása is.

Üzleti rendszereinkből származó információkat gyűjtünk és használunk fel, amelyek személyes adatokat is tartalmazhatnak, az alábbi célok érdekében:

  • jogaink védelme vagy érvényesítése, beleértve a csalás vagy más bűncselekmények felderítését (például a fizetési rendszerekben lévő információk felhasználásával)
  • a viták kezelése és megoldása
  • panaszok megválaszolása és az IBM védelme jogi eljárásokban
  • és jogi kötelezettségeknek való megfelelés azokban az országokban, ahol üzleti tevékenységet folytatunk

Információkat gyűjtünk üzleti folyamataink, weboldalaink, felhő- és online szolgáltatásaink, termékeink vagy technológiáink használatából. Ezek az információk személyes adatokat is tartalmazhatnak, és a termék- és folyamatfejlesztéshez használjuk fel őket. Például felhasználhatjuk ezeket az információkat a hatékonyság növelésére, a költségek csökkentésére vagy a szolgáltatások javítására automatizált folyamatok és eszközök kifejlesztésével, illetve az ezek alapjául szolgáló technológiák fejlesztésére vagy javítására.


Sütik és hasonló technológiák

Amikor Ön meglátogatja weboldalainkat, használja a felhő- és online szolgáltatásainkat, szoftvertermékeinket, vagy megtekinti tartalmainkat bizonyos harmadik fél weboldalakon, mi különböző online követő technológiák, például sütik, webjelzők, helyi tárolók vagy HTML5 segítségével gyűjtünk információkat az Ön kapcsolatáról. Az ilyen technológiákkal gyűjtött információk szükségesek lehetnek a weboldal vagy a szolgáltatás működtetéséhez, a teljesítmény javításához, annak megértéséhez, hogy a felhasználók hogyan használják online szolgáltatásainkat, vagy a felhasználóink érdeklődésének meghatározásához. Reklám partnereket veszünk igénybe az IBM weboldalain és más oldalakon az ilyen technológiák használatához, illetve az ilyen technológiák használatának elősegítéséhez.

A süti egy kis adatcsomag, amelyet a webhely küldhet a böngészőprogramnak, és amely aztán a felhasználó számítógépén eltárolható, hogy a későbbiekben azonosítsa a számítógépét. A webjelzők, beleértve a pixeleket és a címkéket, olyan technológiák, amelyek nyomon követik, ha egy felhasználó meglátogat egy IBM weboldalt, vagy ha egy weboldalt egy másik weboldalra másoltak. A webjelzők felhasználhatók az e-mail üzenetekben vagy hírlevelekben is annak megállapítására, hogy az üzeneteket elolvasták-e, továbbították-e, vagy a linkekre rákattintottak-e. A helyi megosztott objektumok (Local Shared Object) tárolhatják a meglátogatott weboldalon megjelenített tartalmi információkat és a preferenciákat. Ezeket arra használhatjuk, hogy kapcsolódó funkciókat biztosítsunk a weboldalainkon, vagy az Ön érdeklődési körének megfelelő célzott IBM hirdetéseket jelenítsünk meg más weboldalakon.

A munkamenet sütik segítségével nyomon követhető a felhasználó oldalról oldalra történő haladása, melynek eredményeképpen az adott munkamenet során már egyszer megadott, valamint a tranzakciók végrehajtásához szükséges információkat nem kell újra és újra megadni. A munkamenet sütik a webböngésző bezárásakor törlődnek.  Az állandó sütik a felhasználói beállításokat tárolják a weboldal ismétlődő meglátogatása esetére, például rögzítik a nyelvválasztást és az ország helyét. Az állandó sütik adatai 12 hónapon belül törlődnek.

Az IBM Cookie Manager segítségével további információkat tudhat meg az általunk használt online nyomkövető technológiákról, valamint felülvizsgálhatja vagy beállíthatja, hogy mely adatokat gyűjthetjük Önről a weboldalainkon. Az IBM Cookie Manager vagy egy weboldal első meglátogatásakor megjelenő értesítési ablakként jelenik meg, vagy a weboldal láblécében található Süti beállítások menüpont kiválasztásával nyitható meg. Az IBM Cookie Manager nem foglalkozik a nyomkövető technológiák minden típusával (például webjelzőkkel). Mobilalkalmazás használata esetén a beállítások kezeléséhez használja a mobileszközön található beállítások (options) menü pontot.

Ha blokkolja, letiltja vagy más módon visszautasítja az IBM-től származó sütiket, akkor előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatások nem megfelelően működnek, például nem fog tudni tételeket hozzáadni a bevásárlókosarához, vagy blokkolhatja a bejelentkezést igénylő webhelyek vagy az IBM felhőalapú szolgáltatások használatát. A sütik letiltása nem tiltja le a többi online nyomkövető technológiát, de  megakadályozza, hogy a többi technológia hozzáférjen a sütikben tárolt adatokhoz.

Weboldalainkon lehetőség van harmadik féltől származó közösségi média opciók használatára. Ha Ön ezen opciók használata mellett dönt, úgy ezek a harmadik féltől származó webhelyek naplózhatják az Ön információit, például az IP-címét, a hozzáférés idejét és a hivatkozó webhely URL-címét. Amennyiben Ön be van jelentkezve ezekre a közösségi oldalakra, lehetséges, hogy összekapcsolják ezeket a gyűjtött információkat az Önre vonatkozó profiladatokkal. Nem vállalunk felelősséget ezen harmadik fél szolgáltatások adatvédelmi gyakorlatáért, és javasoljuk, hogy további információkért tekintse meg az adott felek adatvédelmi tájékoztatóit.

A sütikről és ezen technológiáknak a böngésző beállításai segítségével történő eltávolításáról további információt a https://www.allaboutcookies.org/ oldalon található.


Gyermekek

Amennyiben másként nem jelezzük, webhelyeink, termékeink és szolgáltatásaink a 16. életévüket be nem töltött személyek által nem használhatók.


A személyes adatok megosztása

Személyes adatait az IBM jogos üzleti céljai érdekében belsőleg és külsőleg is megoszthatjuk a beszállítókkal, tanácsadókkal vagy Üzleti Partnerekkel, de kizárólag a szükséges körrel és mértékben. Jelen szakaszban bemutatjuk, hogyan osztjuk meg az információkat és hogyan segítjük elő a megosztást.

Hogyan osztjuk meg a személyes adatokat

 

A személyes adatok megosztásakor elvégezzük a megfelelő ellenőrzéseket és vizsgálatokat annak megerősítése érdekében, hogy az adatok megoszthatók.

Amennyiben úgy döntünk, hogy eladunk, vásárolunk, egyesítünk vagy átszervezünk vállalatokat egyes országokban, az ilyen jellegű tranzakciók esetenként magukban foglalhatják a személyes adatoknak a potenciális vagy a tényleges üzleti vásárlók részére történő kiadását, továbbá az ilyen személyes adatok gyűjtését az eladóktól.

Az IBM szervezetén belüli személyes adat megosztás a jogos üzleti céljaink érdekében történik, mint például az Önnel és más külső felekkel való kapcsolatunk kezelése, megfelelőségi programok, illetve a rendszerek és hálózatok biztonságának biztosítása. Ezt a hatékonyság javítása, a költségmegtakarítás és a leányvállalataink közötti belső együttműködés érdekében tesszük. A személyes adatokhoz való belső hozzáférésünk korlátozott, és csak a szükséges körben és mértékben engedélyezett. Az ilyen adatokat a megfelelő vállalaton belüli megállapodások, irányelveink és biztonsági szabványaink alapján osztjuk meg.

Az IBM szervezetén kívül,

  • a beszállítókkal folytatott üzleti tevékenységünk magában foglalhatja a személyes adatok gyűjtését, felhasználását, elemzését vagy más típusú feldogozását a megbízásunkból.
  • üzleti modellünk magában foglalja a független Üzleti Partnerekkel való együttműködést az IBM termékek és szolgáltatások marketingje, értékesítése és nyújtása érdekében. Adott esetben üzleti kapcsolattartási adatokat osztunk meg egyes kiválasztott Üzleti Partnerekkel.
  • személyes adatokat oszthatunk meg szakmai tanácsadókkal – beleértve az ügyvédeket, könyvvizsgálókat és biztosítótársaságokat is – a szolgáltatásaik igénybe vétele érdekében.
  • megoszthatjuk a szerződéses kapcsolatra vonatkozó információkat a teljesítésben részt vevő egyéb szereplőkkel, például az Üzleti Partnereinkkel, pénzügyi intézményekkel, szállítmányozó vállalatokkal, postai vagy kormányzati hatóságokkal, például vámhatóságokkal.

Bizonyos esetekben személyes adatokat kell közölnünk kormányhivatalokkal hatósági eljárás keretében, bírósági rendelkezésre vagy jogi eljárások során. Személyes adatokat az IBM vagy mások jogainak védelme érdekében is megoszthatunk – például csalás megelőzése érdekében –, ha az IBM úgy véli, hogy ezek a jogok sérülhetnek.

 

 

Nemzetközi adattovábbítások elősegítése

 

Az Ön adatait az IBM leányvállalatai és harmadik felek világszerte továbbíthatják, illetve hozzáférhetnek hozzájuk. Az IBM betartja a személyes adatok országok közötti továbbítására vonatkozó törvényeket, hogy az Ön személyes adatai mindenhol védve legyenek.

Különböző garanciákat vezettünk be, többek között:

  • Szerződési feltételek, például az Európai Bizottság által jóváhagyott és számos más országban elfogadott feltételek. Az EU Általános Szerződési Feltételek (EU SCCs) példányát az oldal fejlécében található Kapcsolatfelvétel menüponton keresztül igényelheti.
  • Az Adatkezelőkre vonatkozó Kötelező Érvényű Vállalati Szabályok (IBM BCR-C). Az Európai Adatvédelmi Hatóságok és az Egyesült Királyság Adatvédelmi Biztosi Hivatala által jóváhagyott BCR-C-vel rendelkezünk. További információért lásd: IBM Adatkezelőkre vonatkozó Kötelező Érvényű Vállalati Szabályok.
  • Az APEC Cross Border Privacy Rules (CBPR; Határokon Átnyúló Adatvédelmi Szabályok) rendszere, amely az ibm.com-on keresztül gyűjtött online adatok tekintetében biztosít védelmet a részt vevő APEC gazdaságok között továbbított személyes adatok számára.

Bár az EU–USA közötti és a Svájc–USA közötti Adatvédelmi Pajzs keretrendszer már nem tekinthető hivatkozási alapnak a Személyes Ad atok továbbítása tekintetében, mi továbbra is betartjuk az EU–USA közötti és a Svájc–USA közötti Adatvédelmi Pajzs keretrendszer által megszabott követelményeket.További információkat itt találhat: az IBM Adatvédelmi Pajzs Adatvédelmi Nyilatkozata és az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma.


Adatkezelőkre és képviselőkre vonatkozó információk

Az IBM világszerte leányvállalatain keresztül folytatja üzleti tevékenységét. Egyes országok adatvédelmi törvényei szerint az Adatkezelő az a jogi személy (vagy természetes személy), aki meghatározza a személyes adatok kezelésének céljait, valamint az adatkezelés módját. Az Adatkezelő nevében az adatkezelési műveletekben részt vevő feleket bizonyos esetekben Adatfeldolgozóként nevezik meg. A megnevezések és a kapcsolódó kötelezettségek joghatóságtól függően eltérőek.

Ahol az releváns az Ön országában érvényes adatvédelmi jogszabályok betartása érdekében, az Ön személyes adatainak Adatkezelője az IBM vállalatnak az Ön országában vagy régiójában működő elsődleges leányvállalata, kivéve, ha az International Business Machines Corporation (IBM Corp.) vagy az IBM egy másik leányvállalata Adatkezelőként azonosítja magát az Önnel való konkrét interakció során.

Egy adott ország vagy régió elsődleges leányvállalatának elérhetőségét az ország vagy régió kiválasztásával és az ibm.com webhelyek láblécében a Kapcsolat menüpont kiválasztásával találja meg. Az IBM Corp. a következő címen érhető el: International Business Machines Corporation, 1, North Castle Drive, Armonk, New York, Amerikai Egyesült Államok.

Amennyiben az IBM Corp. vagy az általa ellenőrzött leányvállalat köteles törvényes képviselőt kijelölni, úgy az alábbi képviselők kerültek kinevezésre.

IBM International Group B.V.,

Johan Huizingalaan 765,

1066 VH Amsterdam,

The Netherlands

IBM United Kingdom Limited,

PO Box 41, North Harbour,

Portsmouth,

Hampshire, PO6 3AU,

United Kingdom


Információbiztonság és Megőrzés

Megfelelő fizikai, adminisztratív és műszaki védelmet alkalmazunk arra, hogy az Ön személyes adatait megvédjük a jogosulatlan hozzáféréstől, használattól és közléstől.  Ezek a garanciák magukban foglalják a szerepkör alapú jogosultságkezelést és a titkosítást, hogy a személyes adatok az átadás során is titokban maradjanak. Üzleti Partnereinktől, beszállítóinktól és harmadik felektől is megköveteljük, hogy megfelelő garanciákat, például szerződési feltételeket és hozzáférési korlátozásokat alkalmazzanak az adatok jogosulatlan hozzáféréstől, felhasználástól és nyilvánosságra hozataltól való védelme érdekében. 

Kizárólag addig őrizzük az Ön személyes adatait, ameddig az szükséges a vonatkozó adatkezelés szerinti cél elérése, illetve a jogi vagy szabályozóhatósági adatmegőrzési előírásoknak való megfelelés érdekében. A jogi és szabályozóhatósági adatmegőrzési követelmények magukban foglalhatják az információk megőrzését:

  • könyvvizsgálati és számviteli célokra,
  • a törvény szerinti adatmegőrzési időtartamra,
  • a jogviták kezelése érdekében,
  • valamint jogi igények előterjesztése, gyakorlása vagy védelme érdekében azokban az országokban, ahol üzleti tevékenységet folytatunk. 

A szerződéses jogviszonyra vonatkozó információkat adminisztratív célokból, jogi és szabályozóhatósági adatmegőrzési követelményeknek való megfelelés, az IBM jogainak védelme, valamint az IBM és az Ön közötti kapcsolat kezelése érdekében őrizzük meg. A kiegészítő adatvédelmi tájékoztatókban foglaltak részletesebb információkkal szolgálhatnak a vonatkozó adatmegőrzési időtartamokkal kapcsolatban.

Ha a személyes adatokra már nincs szükségünk, a megfelelő eljárások alkalmazásával biztosítjuk az adatok biztonságos törlését, például az elektronikus fájlok törlésével és a fizikai dokumentumok megsemmisítésével.


Az Ön jogai

A személyes adatainak kezelésével kapcsolatosan Önnek meghatározott jogai vannak. Az oldal fejlécében található Kapcsolatfelvétel űrlap segítségével:

  • hozzáférést kérhet az Önről tárolt személyes adataihoz, illetve kérheti azok aktualizálását. Az alkalmazandó jogtól függően további jogai is lehetnek a személyes adataira vonatkozóan.
  • a jelen Adatvédelmi Nyilatkozattal és az adatvédelmi gyakorlatokkal kapcsolatos kérdéseket tehet fel. Üzenetét az IBM Adatvédelmi Csapatának megfelelő tagjához – beleértve az Adatvédelmi Tisztviselőket is – továbbítjuk.
  • panaszt nyújthat be az IBM-hez, ha nem elégedett azzal, ahogyan az IBM az Ön személyes adatait kezeli.

A további jogairól és azok alkalmazásáról itt tájékozódhat. Az Ön jogaira az alkalmazandó jogszabályokból eredő korlátozások és kivételek lehetnek irányadók. Előfordulhatnak például olyan helyzetek, amikor nem oszthatunk meg bizonyos, Ön által kért információkat, ha ezek felfedése másokra vonatkozó információk felfedésével járna.

Ön jogosult lehet arra is, hogy panaszt nyújtson be az illetékes felügyeleti szervhez. Az Európai Gazdasági Térség Adatvédelmi Hatóságainak elérhetőségi adatai ide kattintva, az Egyesült Királyság Adatvédelmi Hatóságainak elérhetőségi adatai pedig ide kattintva érhetők el. Ha a panasz nem kerül rendezésre az Ön megelégedésére, akkor a TRUSTe Visszajelzési és Vitarendezési Rendszert (független, amerikai székhelyű, harmadik fél vitarendezési szolgáltatónk) is igénybe veheti ide kattintva. Ez a szolgáltatás ingyenes.

Marketing kommunikációs preferenciáinak beállításához vagy aktualizálásához látogasson el az IBM Adatvédelmi Preferencia Központba. Leiratkozási kérelmet is benyújthat, vagy választhatja a minden marketing e-mail alján található Leiratkozás opciót.


Jogalap

Egyes joghatóságokban a személyes adatok jogszerű kezelését indokoláshoz kötik, amelyet néha jogalapnak neveznek. A jogalapok, amelyekre az Ön személyes adatainak jogszerű kezelése során támaszkodunk, a céltól és az alkalmazandó jogtól függően változnak.

Az általunk használt különböző jogalapok a következők:

Erre a jogalapra támaszkodunk, amikor bizonyos személyes adatokat, például az Ön elérhetőségi adatait, fizetési adatait vagy szállítási adatait kell kezelnünk egyes kötelezettségeink teljesítéséhez vagy az Önnel fennálló szerződéses jogviszonyunk ápolásához.

Példák:

  • Ha terméket vagy szolgáltatást kíván vásárolni, szükségünk van az Ön üzleti elérhetőségére, hogy szerződést köthessünk Önnel, vagy szükség lehet egy IBMid létrehozására (lásd Az Ön fiókja), hogy online hozzáférhessen a megvásárolt termékhez.
  • A kapcsolatfelvétel teljesítése során előfordulhat, hogy Önnek támogatási szolgáltatásokra lesz szüksége, amelyhez be kell gyűjtenünk az Ön elérhetőségi adatait.
  • Személyes adatokra az álláspályázatok elbírálásához, illetve a nyugdíjasok nyugdíjjogosultságának kezeléséhez is szükségünk van (lásd Munkaerő-felvétel és korábbi alkalmazottak).

A jogos érdekek ahhoz kapcsolódnak, hogy képesek legyünk üzleti tevékenységet folytatni és azt megszervezni, ami magában foglalja ajánlataink marketingjét, jogi érdekeink védelmét, informatikai környezetünk biztosítását vagy az ügyfelek igényeinek kielégítését.
Példák:

  • A weboldalainkra irányuló használatot, valamint az azokkal való interakciót rögzítjük, hogy tovább fejleszthessük weboldalainkat.
  • Az Ön IBMid azonosítóját (lásd Az Ön fiókja) a szolgáltatásaink hozzáférési jogosultságának kezelése érdekében kezeljük.
  • Amennyiben szerződéses kapcsolatban állunk azzal a szervezettel, amelynek Ön dolgozik, jogos érdekünk fűződik ahhoz, hogy az Ön személyes adatait a szerződés kezelése érdekében kezeljük.
  • Az Ön üzleti kapcsolattartási adatait (lásd Az Ön fiókja) más üzleti szempontból fontos információkkal együtt kezeljük, hogy személyre szabottan lépjünk kapcsolatba Önnel, és népszerűsítsük termékeinket és szolgáltatásainkat. A Marketing és az üzleti intelligencia fejlesztése érdekében kezelhetjük az Ön elérhetőségi adatait, valamint az Ön által látogatott IBM-rendezvény adatait.
  • A jelentkezők személyes adatait jogos érdekünk alapján kezeljük, hogy megfelelő munkaerőt találjunk (lásd Munkaerő-felvétel és korábbi alkalmazottak).
  • Fenn kell tartanunk az általános üzleti tevékenységünk működőképességét. Ennek érdekében, például kezelhetjük az informatikai rendszereink és hálózataink bejelentkezési adatait, vagy az IBM telephelyeken található zárt-láncú kamerarendszer felvételeket biztonsági és védelmi célokból.

Személyes adatokat akkor is kezelhetünk, ha ez a jogaink bírósági, közigazgatási vagy választottbírósági eljárásokban történő megvédése érdekében szükséges. Ez is a jogos érdek jogalapja alá tartozik azokban az országokban, ahol ez nem képez külön jogalapot.

A személyes adatokat hitelkockázati védelem céljából is kezeljük, ami a brazil törvények (LGPD) szerint külön jogalapnak minősül, de más országokban a jogos érdek jogalapja alá tartozik.

Az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul azokban az esetekben, amikor az Ön hozzájárulását kérjük.
Példa:

Azokban az esetekben, amikor bizonyos személyes adatokat jogi kötelezettségünk alapján kell kezelnünk. Példa:

  • Bizonyos tranzakciókhoz, például finanszírozási tranzakcióhoz, kötelesek lehetünk kormány által kiállított személyazonosító igazolványt kérni (lásd Szerződéses jogviszony).

Az Adatvédelmi Nyilatkozat frissítései

Ha a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban lényeges változás történik, úgy a hatálybalépési dátumot módosítjuk, és a frissített Adatvédelmi Nyilatkozaton 30 napig a frissítésre vonatkozó értesítést teszünk közzé. Ha Ön az ilyen jellegű módosítások hatályba lépése után is tovább használja a webhelyeinket, azt úgy értelmezzük, hogy Ön elolvasta és megértette a módosításokat.

 Az Adatvédelmi Nyilatkozat korábbi változatai a itt érhetők el.