Cloud

Roadmap voor applicatie-modernisering

Share this post:

 

Modernisering van bestaande applicaties is voor de meeste organisaties van levensbelang. Alleen met een up-to-date systeemlandschap kunnen bedrijven hun gebruikerservaring verbeteren, efficiënter opereren en adequater inspelen op veranderende marktbehoeften. De cloud speelt hier een cruciale rol. In deze blog staan we stil bij de belangrijkste uitdagingen en komen we met praktische suggesties voor cloudgebaseerde modernisering van traditionele apps.

De cloud biedt volop kansen voor bedrijven en IT-leiders. Onlangs stelde voormalig IBM-CEO Ginni Rometty dat slechts één op de vijf zakelijke applicaties in de cloud draait. Daarbij gaat het grotendeels om nieuwe en klantgerichte toepassingen. De resterende 80 procent betreft de ‘moeilijke’ applicaties: veelal bedrijfskritische workloads.
Deze applicaties kunnen ‘as is’ worden overgezet naar een cloud-infrastructuur (IaaS), waarbij organisaties al de nodige voordelen op het gebied van efficiëntie en schaalbaarheid realiseren. Overdimensionering met oog op piekbelasting is bijvoorbeeld niet langer nodig, omdat de cloudcapaciteit kan meebewegen met de behoefte. Bij echte modernisering profiteren organisaties van andere voordelen die de cloud biedt, zoals het flexibel kunnen verplaatsen van workloads naar de optimale IT-omgeving en geautomatiseerd beheren en schalen.

Topprioriteit

De overstap naar cloud-native apps is voor veel organisaties topprioriteit. Zo kunnen zij hun snelheid en wendbaarheid verhogen, innovatie vergemakkelijken, mobiele use-cases ondersteunen en geavanceerde cloudservices aanroepen – variërend van kunstmatige intelligentie (AI) tot blockchain. Daarnaast biedt de cloud een grotere geografische flexibiliteit. IT-afdelingen kunnen op basis van ‘pay per use’ toepassingen sneller op- en afschalen en beheertaken automatiseren.Stappenplan
In de praktijk wordt het moderniseringsproces van workloads nog vaak gezien als potentieel kostbaar, tijdrovend, arbeidsintensief en riskant. Deze koudwatervrees wordt veroorzaakt door vragen met betrekking tot de operationele performance en stabiliteit, reeds gedane investeringen in de bestaande infrastructuur, security en de mate van controle.
Een stappenplan helpt bij het adresseren van dergelijke zorgen. Zo is een gefaseerde benadering aan te bevelen bij de beweging naar cloud-native apps. Begin bijvoorbeeld met de veelal minder complexe, klantgerichte applicaties en moderniseer geleidelijk de zware, bedrijfskritische toepassingen. Doe vooral wat logisch is voor jouw organisatie en overweeg ondertussen alle opties voor ondersteuning en oplossingen vanuit de markt.

Cloud voor VMware

IBM en VMware stellen organisaties in staat om bestaande VMware-workloads uit te breiden naar het IBM Cloud-platform. Zoals gezegd kan dit ‘as is’ met IaaS, om vervolgens de stap te kunnen maken naar echte modernisering. Met IBM Cloud voor VMware zijn op containers gebaseerde technologieën (dat zijn bouwstenen bestaande uit een combinatie van applicatie en besturingssysteem) in te zetten om workloads te moderniseren die binnen een VMware-omgeving draaien. De oplossingen binnen IBM Cloud voor VMware zorgen ervoor dat organisaties hun controle behouden, de beveiliging verbeteren en ondertussen de innovatie aanjagen.

Meer weten?

Klik hier > voor meer informatie over alle beschikbare oplossingen voor de modernisering van applicaties. Of neem rechtstreeks contact op met IBM Cloud voor advies en ondersteuning.

English version of this blog here >

 

Technical Leader IBM Cloud Europe, Cloud Architect

More stories

Digitale Sovereiniteit – Welke weg slaat Europa in?

  Vertrouwen opbouwen in de cloud vormt de kern van een nieuwe beweging in Europa die als doelstelling heeft om bedrijven te ondersteunen bij het halen van waarde uit hun data en het doen van technologische innovaties. De enorme schat aan industriële data in Europa is nog groter geworden door de versnelde digitalisering tijdens de […]

Continue reading

Overheidstoegang tot data: alle feiten op een rij

Door Martin Jetter, IBM Chairman of Europe, Middle-East and Africa   Met meer dan 100 jaar engagement in Europa, heeft IBM veel clouddatacenters, onderzoekslaboratoria, innovatie hubs en ‘centers of excellence’ verspreid over Europa. We hebben niet alleen een van de langst bestaande geschiedenis van een technologiebedrijf dat grote klanten in alle sectoren in Europa ondersteunt, […]

Continue reading

Technologie in actie op Think Summit 2021

  Corona, de energietransitie en klimaatverandering vragen om business agility… en wel meteen! Organisaties die langzaam uit de startblokken komen bij hun digitale transformatie, worden onherroepelijk ingehaald door concurrenten: bedrijven die wel snel nieuwe, duurzame businessmodellen kunnen realiseren met een remote workforce. Hoe kunnen organisaties innovaties zoals AI, machine learning en hybrid cloud benutten om […]

Continue reading