Systems

Nederlanders zijn creatief

Share this post:

Als we horen dat er een grote ov-staking komt, bellen we moeders voor een rit naar kantoor, openen we de IJ-tunnel voor fietsers. Gaan we naar de rechter om te zorgen dat we toch met de trein naar Schiphol kunnen of blijven we lekker thuiswerken. Dit geeft extra tijd om eens rustig na te denken en weer eens wat artikelen en educatie op te pakken.

Ik duik dan in IBM Z artikelen en Google erop los. Zo vond ik deze commercial:

 

Heb je hem al bekeken? Nee? Doe dit dan zeker even.

 

Data zit overal

Data zit op veel plekken binnen de organisatie. Van de Cloud tot in het eigen Datacenter, in een Data-lake of op één van de x86 servers ergens in het datacenter. De belangrijkste data echter, namelijk die van je klanten of de transacties, zitten vaak nog op ‘n IBM Z omgeving. Tenslotte vinden hierop dagelijks wereldwijd 30 miljard financiële transacties plaats, 400 miljoen retail transacties en worden er een ongeveer een miljoen hotelovernachtingen geboekt, met alle vluchten, etc. En, oh ja, meer dan 87% van de creditcard transacties vinden ook nog eens plaats op dit platform.

 

Maar was IBM Z niet dat ‘oude’, inflexibele platform?

Nee! Dit is het platform dat aan de basis staat van onze IT maar steeds mee is gegroeid en nu volledig opgelijnd is voor de nieuwe wereld. En dus eenvoudig te ontsluiten naar de huidige multi-cloud wereld. Je kunt je eigen tooling gebruiken en de benefits als veilig, betrouwbaar, high performance en betaalbaar blijven uitnutten. Zeker in deze wereld waarin security hoog op de agenda staat. Waar onze kinderen, nog meer dan wijzelf,  verwachten dat alles het altijd maar doet en in de lucht is.

 

Data aan het werk

Even terugkomend op het YouTube filmpje. Ik zat ’n jaar geleden in een taxi in Bangkok en kreeg een belletje van mijn bank. Er was een transactie gedaan met mijn creditcard in Thailand. Er was twijfel bij de bank, dus wilden ze even checken of dit ook klopte. Gelukkig was ik ook in Thailand, ik was blij dat mijn bank dit in de gaten houdt. Maar hoe doen ze dat nu eigenlijk?  En hoe kort zitten ze op de data? Hoe snel kunnen ze handelen?

Veel klanten verplaatsen nog steeds data om het te analyseren. Dus halen ze het van IBM Z platform. Dit mogelijk om te besparen. Realiseren ze zich dat er in de praktijk meer dan 11 kopieën ontstaan van deze data? Dat er hierdoor mogelijk nog meer issues kunnen ontstaan?

Waarom niet direct op de IBM Z je data analyseren met eigen analytics tooling? En het toepassen van Machine Learning op de Z. Het filmpje toont aan dat het kan.

Graag gaan we deze discussie met U aan en laten we zien hoe eenvoudig dit toe te passen is op uw data, als U natuurlijk een IBM Z of LinuxONE heeft.

Laten we Watson aan het werk zetten en dicht bij de data houden, zodat hij snel kan ingrijpen, toch?


Deze blog is een initiatief van het “IBM Z schrijverscollectief”, bestaande uit Patrick Kingma en Frank van der Wal, ondersteund door Olaf Bleekemolen, en creëert een nieuwe, frisse blik op het IBM Z platform.

Abonneer je op deze blog-site en deel deze content op je eigen Social Media als je het interessant vind. Gebruik hiervoor de social buttons in de blog. Ook bloggen? Vloggen? Of op een andere manier IBM Z over het voetlicht brengen?  Neem contact op met Olaf!

IBM Z Hybrid Cloud Software Solution Sales

More Systems stories

Waarom een digitale transformatie begint met workflows die mensen en technologie samenbrengen.

  Bedrijfsproblemen zouden niet eenvoudig opgelost kunnen worden — als ze überhaupt al opgelost konden worden. Een van ‘s werelds grootste bedrijven uit de voedings- en drankenindustrie had een proces nodig om de verkoopresultaten te meten en snel nieuwe oplossingen in hun portfolio met 200 merken door te voeren. Op andere plaatsen in Europa probeerden […]

Continue reading

Applicaties herstructuren of opnieuw opbouwen? Welke strategie past bij jouw organisatie?

  Applicatiemodernisatie is cruciaal voor een bloeiende business. Het zorgt voor een vlotte digitale transformatie, snelle time-to-market en betere customer experience. Welke modernisatiestrategie past het beste bij jouw applicatielandschap? In dit blog zijn de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Kubernetes, containers en microservices – elk applicatielandschap verschilt en vraagt om een andere […]

Continue reading

Waarom migreren bedrijven hun non-cloud applicaties naar een cloudomgeving?

  De komende drie jaar migreren bedrijven 75% van hun non-cloud applicaties naar een cloudomgeving. Het grootste deel van de applicaties wordt via lift-and-shift overgezet of gemoderniseerd. Dat blijkt uit onderzoek onder voornamelijk grotere bedrijven. Cloud-native development is de logische volgende stap. Welke keuzes hebben ondernemingen daarin gemaakt, waarom en waar lopen ze tegenaan? In 2018 is onderzoek gedaan naar cloud-native applicatieontwikkeling. 152 IT Executives, Development Executives en Lead Developers namen hieraan […]

Continue reading