Developers Huddle

Bouw gemakkelijk je eigen chatbot

Share this post:

Heb je een website gebouwd en merk je dat bezoekers weggaan zonder de gewenste actie? Weet je wel waar ze voor komen? Een chatbot kan je bezoekers helpen om op je site te vinden wat ze zoeken. Je kunt gemakkelijk zelf aan de slag met het bouwen van een chatbot. Met een paar eenvoudige stappen kun je de chatbot laten begrijpen wat gebruikers vragen. Hun intentie en toon herkennen, hun locatie detecteren en nog veel meer.

Start zelf!

Bekijk de webinar en ga zelf aan de slag om je eigen chatbot te bouwen met behulp van de Watson Assistant API in IBM Cloud. En je leert hoe je de functie van de chatbot uit kunt breiden met behulp van de cognitieve zoekfunctie van Watson Discovery. Deze gebruik je om vragen te beantwoorden die verder gaan dan de gemodelleerde intenties. Gebruikers kunnen de bot vragen stellen over de technische documentatie van de Conversation API. De bot antwoordt met relevante technische documenten door de taal en context van de vragen te gebruiken. Zo geeft hij de meest geschikte antwoorden voor de meer complexere vragen.

Onze developers Chris en Joe nemen je mee:

 

Maak je chatbot cognitief met Watson

Een voordeel van het werken met Watson API’s* is dat ze allemaal naadloos samenwerken. Breid de mogelijkheden van je bot uit tot gesproken conversatie met behulp van de API’s Speech to Text en Text to Speech. Laat je bot empathisch klinken met Tone Analyzer, die emoties analyseert in de tekst van een gebruiker en die kan worden gebruikt om de reacties op de chatbot waar nodig aan te passen. Of maak een bot die een expert van het onderwerp kan zijn door gebruik te maken van Retrieve en Rank, waardoor het ophalen van informatie met machine learning wordt verbeterd.

Wil je zelf aan de slag? Je kunt IBM Cloud nu gratis proberen, zolang je wilt, en – geen zorgen – credit card gegevens zijn ook niet nodig. Start hier met IBM Cloud.

Wil je liever een hands-on chatbot workshop bij jou op kantoor? Stuur mij een bericht en we nemen graag contact met je op om een workshop in te plannen.

* Deze API’s zijn beschikbaar in verschillende talen, kijk bij de API van jouw keuze voor meer informatie.

Team Leader Business Development

More Developers Huddle stories

Vijf vragen over AI aan Mike Haydock: “Nog nooit technologie gezien die zo menselijk was”

Wat hebben (retail)organisaties aan Artifical Intelligence (AI), waarom moeten ze daar nu mee aan de slag en wat kunnen we de komende jaren van deze technologie verwachten? Mike Haydock, IBM Fellow en Chief Scientist, geeft zijn visie op AI & machine learning aan de hand van een handvol vragen. AI en Machine Learning (ML) hebben […]

Continue reading

De volgende stap in de digitale transformatie van de publieke sector

Er bestaat geen twijfel over dat “digitale transformatie” aan de basis lag van de digitale strategie van de afgelopen vijf jaar. Overheidsinstellingen over de hele wereld zijn op zoek gegaan naar manieren om hun processen te digitaliseren en meer open platformen aan te bieden met een veilige toegang tot gegevens. Vandaag de dag kijken deze […]

Continue reading

Waarom een digitale transformatie begint met workflows die mensen en technologie samenbrengen.

  Bedrijfsproblemen zouden niet eenvoudig opgelost kunnen worden — als ze überhaupt al opgelost konden worden. Een van ‘s werelds grootste bedrijven uit de voedings- en drankenindustrie had een proces nodig om de verkoopresultaten te meten en snel nieuwe oplossingen in hun portfolio met 200 merken door te voeren. Op andere plaatsen in Europa probeerden […]

Continue reading