Developers Huddle

Bouw gemakkelijk je eigen chatbot

Share this post:

Heb je een website gebouwd en merk je dat bezoekers weggaan zonder de gewenste actie? Weet je wel waar ze voor komen? Een chatbot kan je bezoekers helpen om op je site te vinden wat ze zoeken. Je kunt gemakkelijk zelf aan de slag met het bouwen van een chatbot. Met een paar eenvoudige stappen kun je de chatbot laten begrijpen wat gebruikers vragen. Hun intentie en toon herkennen, hun locatie detecteren en nog veel meer.

Start zelf!

Bekijk de webinar en ga zelf aan de slag om je eigen chatbot te bouwen met behulp van de Watson Assistant API in IBM Cloud. En je leert hoe je de functie van de chatbot uit kunt breiden met behulp van de cognitieve zoekfunctie van Watson Discovery. Deze gebruik je om vragen te beantwoorden die verder gaan dan de gemodelleerde intenties. Gebruikers kunnen de bot vragen stellen over de technische documentatie van de Conversation API. De bot antwoordt met relevante technische documenten door de taal en context van de vragen te gebruiken. Zo geeft hij de meest geschikte antwoorden voor de meer complexere vragen.

Onze developers Chris en Joe nemen je mee:

 

Maak je chatbot cognitief met Watson

Een voordeel van het werken met Watson API’s* is dat ze allemaal naadloos samenwerken. Breid de mogelijkheden van je bot uit tot gesproken conversatie met behulp van de API’s Speech to Text en Text to Speech. Laat je bot empathisch klinken met Tone Analyzer, die emoties analyseert in de tekst van een gebruiker en die kan worden gebruikt om de reacties op de chatbot waar nodig aan te passen. Of maak een bot die een expert van het onderwerp kan zijn door gebruik te maken van Retrieve en Rank, waardoor het ophalen van informatie met machine learning wordt verbeterd.

Wil je zelf aan de slag? Je kunt IBM Cloud nu gratis proberen, zolang je wilt, en – geen zorgen – credit card gegevens zijn ook niet nodig. Start hier met IBM Cloud.

Wil je liever een hands-on chatbot workshop bij jou op kantoor? Stuur mij een bericht en we nemen graag contact met je op om een workshop in te plannen.

* Deze API’s zijn beschikbaar in verschillende talen, kijk bij de API van jouw keuze voor meer informatie.

Team Leader Business Development

More Developers Huddle stories

The smart future of manufacturing companies

Maximum productivity and minimal downtime, an optimal supply chain and the retention of operational know-how. That is what manufacturing companies and their leaders want. Moreover, it is precisely what so-called ‘cognitive manufacturing’ can provide. This was evident from a recent interactive webinar, where IBM specialists presented the smart future of the manufacturing industry. Victor Sánchez […]

Continue reading

Keeping quality high while lowering process costs with AI & IoT in Manufacturing

As profit margins shrink and consumer expectation rise, it’s for manufacturers more important than ever to optimize for quality in their operation. Fortunately, quality management technology has made huge advancements in recent years. Today organizations within manufacturing and their leaders can easily embrace available AI and IoT enabled solutions. This allows to detect quality issues early […]

Continue reading

Chocolate – much more than a matter of good taste

Whenever there is a moment to celebrate, or when we want to show our beloved ones our special attention – no doubt, tasty chocolate is the first and best choice. These high quality cacao products may be made in Belgium or the Netherlands. But an extensive chain of production and processing precedes the final product. […]

Continue reading