Hybrid Cloud

De echte IBM Cloud

Share this post:

 

Het zal velen van jullie niet ontgaan zijn dat IBM een fundamentele naamswijziging in het productportfolio heeft doorgevoerd. IBM Cloud, want daar doel ik op, omvat zo’n beetje alle producten en diensten waarmee we ons in de afgelopen jaren als transformerende organisatie hebben geprofileerd. Denk aan Bluemix, SoftLayer IaaS, Watson cognitive computing, ingebouwde API’s enzovoorts.

IBM Cloud betekent een versimpeling, zowel qua boodschap als het productaanbod en de manier waarop je ermee werkt. Ontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld applicaties maken en testen in een omgeving die overeen komt met het productiedomein. Eventuele extra rekencapaciteit, storage of specifieke service kan vanuit een hetzelfde portaal worden aangewend. Daarnaast is het mogelijk om vanuit IBM Cloud ook andere omgevingen te beheren. Optimaal gebruiksgemak.

Ondanks de nieuwe naam draait onder de motorkap nog steeds een combinatie van geavanceerde en onderscheidende technologieën. Net als veel van onze concurrenten waren we nogal eens geneigd om de nadruk te leggen op specifieke onderdelen van het portfolio. Ongeacht of het ging om software, platform of infrastructuur. Als bedrijf waar innovatie in het bloed zit, is dat misschien ook logisch. Ik durf zelfs de stelling aan dat we op veel individuele onderdelen de beste van de wereld zijn. Maar de integratie van dit alles voegt hier een zeer sterk aspect aan toe.

Ik noem vier onderscheidende punten:

  1. Enterprise readiness – We zijn met IBM Cloud echt klaar om grote bedrijven in de cloud te ontvangen. Vergis je niet: veel enterprises en overheden zijn pas nu intern klaar voor deze stap. De security, compliance en performance die deze partijen verlangen sluiten naadloos aan op onze kerncompetenties. Wij kennen de enterprise wereld als geen ander, inclusief de wensen en eisen binnen de meest uiteenlopende industrieën en sectoren.
  2. Data management –We riepen ooit dat data de nieuwe currency zou worden en die visie wordt intussen bewaarheid. Als IBM verenigen we diverse capabilities rond een effectief, efficiënt en veilig databeheer. Van de unieke object storage over meerdere clouds en systemen tot geavanceerde analytics. We kennen de data van onze klanten en weten hoe we ermee moeten omgaan.
  3. Infused with cognitive –Onze cognitieve Watson-technologie is een geïntegreerd onderdeel van ons platform. Gebruikers van de IBM Cloud hebben hier direct toegang toe, waardoor ze met data oneindig veel interessante dingen kunnen doen. Maar ook: het verwerken van natuurlijke taal voor analyse, patroonherkenning, analyse van visuele content en machine learning.
  4. Secure in the core –De geïntegreerde security en compliancy gaan binnen de IBM Cloud verder dan bij wie dan ook. Een voorbeeld is een zeer geavanceerde encryptietechnologie, die met behulp van onder andere geo-fencing waarborgt dat klanten de volledige controle hebben over hun data. Klanten weten in het kader van onder meer de GDPR precies waar hun data staat en waar die blijft.

 

Nogmaals: we zijn de enige partij die dit alles geïntegreerd en vanuit de cloud kunnen bieden. Een unieke capability die we hieraan toevoegen is de mogelijkheid om zaken op basis van een niet-gevirtualiseerde bare-metal infrastructuur te draaien, wat bij bepaalde vormen van workloads, zoals in de gaming industrie of bij financiële dienstverleners, veel snellere responstijden garandeert.

Het IBM-cloudplatform is gestandaardiseerd en volwassen geworden. Het feit dat alles nu onder de noemer van IBM Cloud wordt aangeboden is onze ‘handtekening’onder een goed geïntegreerde set van producten. Eén ding nog tot slot: onze boodschap richting klant en gebruikers werd in het verleden nogal eens als verwarrend ervaren, door een veelvoud aan producten en dito Angelsaksische benamingen en termen. Ook daaraan maken we met IBM Cloud definitief een einde.

Het enterprise cloudtijdperk is nu echt begonnen!
Meer weten? Lees wat IBM voor uw organisatie kan betekenen.

 

IBM Benelux Cloud Services Market Leader at IBM Benelux

More Hybrid Cloud stories

IBM, smaak- en sfeermaker op The Next Web 2018

The Next Web, hét jaarlijkse tech-festival, is al jaren dé showcase van technologie-gedreven, economische en maatschappelijke innovatie. Het evenement dat eind mei in Amsterdam gehouden wordt kenmerkt zich door tientallen inhoudelijke tracks rond de invloed van technologie op industrieën, beroepen en mensen. TNW is één van de ‘big four’-conferenties van Europa, met 15.000 bezoekers per […]

Continue reading

IoT: Wie verbindingen legt, blijft meedoen

Internet of Things (IoT) speelt een steeds belangrijkere rol in het gebruik en beheer van kritische infrastructuren zoals havens, wegen en bruggen, telecom, water- en energievoorziening, vliegvelden en spoorwegen. Deze hangen bovendien in toenemende mate met elkaar samen. Een mooi voorbeeld is Port of Rotterdam, waar sensordata wordt benut om het havenproces nog beter te […]

Continue reading

Hoe Rotterdam de slimste haven ter wereld wordt

Hoe Rotterdam dankzij digitale meerpalen, 3D-geprinte scheepsonderdelen en water- en weerdata de slimste haven ter wereld wordt. IBM Internet of Things stoomt de grootste Europese haven klaar voor autonoom afmerende schepen. De haven van Rotterdam, naar overslagvolume gemeten de grootste haven van Europa, wil de slimste haven ter wereld worden. In het kader daarvan zijn […]

Continue reading