Cloud: Beyond the hype

Het nieuwe dreamteam: BPM en blockchain

Share this post:

 

Blockchain-technologie is de nieuwe sterspeler die het publiek in vervoering brengt met spectaculaire innovaties. Business Process Management (BPM) is al tien jaar een uiterst constant presterende krachtpatser in dezelfde tak van sport. Wat gebeurt er als je die twee met elkaar combineert?

Wij hebben een aantal adviezen opgesteld om deze twee technologieën optimaal te laten samenwerken.

 

Business Process Management

U kunt BPM zien als een raamwerk voor digitale automatisering waarmee organisaties hun algehele efficiency kunnen opkrikken en op een constanter niveau kunnen gaan werken. BPM stroomlijnt de bedrijfsprocessen binnen organisaties waarbinnen de verschillende betrokkenen elkaar gewoonlijk vertrouwen. Dankzij innovaties op gebieden zoals case management, event processing, business rules en integratiemechanismen zien veel organisaties hun strategische doelstellingen dichterbij komen, aangezien ze nieuwe bedrijfsprocessen kunnen implementeren en bestaande processen kunnen verbeteren.

 

De uitdaging: vertrouwen en transparantie

Bedrijfsprocessen zijn afhankelijk van data uit informatiesystemen waar ze geen controle over hebben, en vaak zelfs van data van andere bedrijven. Deze data moeten tussen verschillende organisaties of bedrijven worden uitgewisseld. Dit is niet alleen complex en duur, maar heeft ook vaak tot gevolg dat de data verouderd en inconsistent zijn. Met als resultaat: een gebrek aan transparantie en vertrouwen.

 


 Lees de e-book “Smarter Processes for Dummies’


Blockchain

Blockchain wordt in brede kring beschouwd als hét antwoord op het probleem van de betrouwbaarheid en transparantie binnen zakelijke, meerdere organisaties omspannende netwerken. Dit heeft de volgende redenen:

  • De deelnemers in het netwerk maken bij het uitvoeren van transacties op assets gebruik van een shared ledger of “gemeenschappelijk grootboek”.
  • De transacties worden door de deelnemers gevalideerd via een consensusprotocol.
  • De transacties tussen deelnemers worden bestuurd door slimme contracten. Daarom is het niet noodzakelijk dat de deelnemers elkaar vertrouwen. Slimme contracten garanderen dat er aan de contractuele voorwaarden wordt voldaan en dat de verplichtingen worden nageleefd.
  • Tolerante of “permissive” blockchains zorgen ervoor dat de informatie en transacties binnen de blockchain uitsluitend beschikbaar zijn voor netwerkleden met de juiste machtiging.

De gecombineerde oplossing – BPM en blockchain

In een gecombineerde oplossing vormt de shared ledger de interface voor bedrijfsprocessen — processen voeren query’s uit op assetgegevens en werken bij het uitvoeren van transacties rechtstreeks met de ledger. Verouderde en inconsistente data behoren tot het verleden! Bovendien zorgen business events op de blockchain ervoor dat er bedrijfsprocessen worden gestart of aangestuurd. Zo wordt gewaarborgd dat de juiste organisaties in het proces worden betrokken en dat ze tijdig reageren op events.

Door business process management te combineren met blockchain wordt het ook voor u mogelijk om een volgende stap te zetten in de integratie en automatisering van bedrijfsprocessen. Uw bedrijfsprocessen gaan er hoe dan ook aanzienlijk op vooruit.

 

Meer weten over business procestransformatie? Lees hier voor meer informatie >

 

More Cloud: Beyond the hype stories

Digitale transformatie: onderzoek bij 475 professionals geeft drie bevindingen

Het optimaliseren van de customer experience is een continu proces. Het is een digitale reis van het applicatielandschap zonder eindpunt. Een weg met om elke hoek een mogelijke hobbel, afslag of omleiding. Welke transformatieroute volgen andere organisaties? Welke lessen kun je daaruit trekken?   Onderzoek naar de modernisering van enterprise applicaties Forrester Consulting deed in […]

Continue reading

Verbind elke schakel met supply chain automation

Met intelligente automation kunnen producenten en retailers hun supply chain relatief eenvoudig en snel optimaliseren. En dit zonder dat ze de controle uit handen geven. Toch heeft 69 procent van de logistieke organisaties zijn supply chain nog niet volledig geïntegreerd. Tegen welke logistieke uitdagingen lopen retailers en producenten aan? En hoe lossen ze die op? […]

Continue reading

A workplace that works for you or watches you?

Imagine yourself being in a workplace that recognizes you at the moment you enter. It observes your current state.  Did you sleep well? Are you full of energy? Or could you need some support to get through the day? Current technologies can make this happen. But is this desirable? Working environment infused with AI ‘The […]

Continue reading