Share this post:

In deze tijden van transformatie draait alles om het opnieuw inrichten van processen: welkom in de wereld van gedistribueerde clouds, cognitieve toepassingen en niet te vergeten slimme mogelijkheden om die nieuwe omgeving op geautomatiseerde wijze te managen.

Bedrijven maken meer en meer gebruik van multicloud-strategieën, om innovatie te versnellen en hun business opnieuw vorm te geven. De gemiddelde corporate organisatie gebruikt al minimaal vijf verschillende clouds. Binnen het publieke domein wordt veelal gezocht naar nieuwe waarde vanuit specifieke leveranciers, terwijl de private cloud de zaken draaien die de organisatie vanuit businessperspectief onderscheidt. De hybride cloud is dus al een feit. En iemand moet deze omgeving beheren. Dat vraagt om de juiste benadering en adequaat gereedschap.


Download whitepaper: Hybrid IT Management >


 

Ecosystemen

Digitale businessactiviteiten vragen om snelheid, schaalbaarheid en performance. Dit wordt mogelijk gemaakt door dynamische ecosystemen van meerdere clouds, waarbij de optimale ervaring klanten en eindgebruikers altijd centraal staat. De eens vrij statische productieketen – van ruwe materialen via R&D, marketing en sales naar uiteindelijk retailer en eindklant – verandert naar meer dynamische systemen, met de eindklant in het midden. Deze heeft vanuit een gekoppelde cloudomgeving inzicht of een wisselwerking met zowel productontwikkeling, leveranciers, marketeers, retailers enzovoorts. Ook alle onderdelen van dit nieuwe ecosysteem zijn met elkaar verbonden.

  • Waarom is de nieuwe wereld hybride? Omdat deze combinatie van publieke en private cloud én de eigen systemen alles biedt waar bedrijven, CIO’s en businessleiders naar op zoek zijn. Een paar voorbeelden:
  • Wie de eigen (bestaande) IT wil optimaliseren, die bouwt in een private cloud wellicht een self-service delivery van virtuele machines, en voegt daar software defined networking, dito storage en een hybride cloud infrastructuur aan toe. Alles geautomatiseerd, uiteraard.
  • Wie aan de bestaande IT cloudoplossingen wil toevoegen voor specifiek gebruik, die wendt de cloud aan voor backup, disaster recovery, het migreren dan wel porteren van een bestaande infrastructuur. Ook voor specifieke zaken zoals analytics, IoT enzovoorts is de cloud de oplossing.
  • Wie nieuwe cloud-native mobiele en webgebaseerde apps wil bouwen, die omarmt de cloud vanwege de enorme flexibiliteit: schaalbaar, koppelbaar, toegankelijk en bij uitstek geschikt voor ontwikkeling van software en diensten in een DevOps-omgeving.

De nieuwe IT-wereld is bovendien bij uitstek hybride. Denk aan de onderlinge verbondenheid van sociale media, zoekfuncties, zogenoemde systems of engagement waarmee bedrijven via mobiel, web of apps communiceren, cloudgebaseerde backendsystemen. Alles gekoppeld aan traditionele systems of record, al dan niet in combinatie met specifieke cloudgebaseerde diensten van derde partijen. Het is een wereld die zoals gezegd snel in omvang toeneemt.

Uitdaging

Er ligt evenwel een behoorlijke uitdaging: de hybride cloud vraagt om de juiste integratie, beveiliging, beheer en monitoring van onderliggende componenten. Ook de performance van het onderling verbonden geheel verdient aandacht. Multi-cloud management is de oplossing voor iedereen die dit alles op geautomatiseerde, gestandaardiseerde wijze self-service onder controle wil hebben. Daarmee is het mogelijk om tot voor dusver onbekende of onbereikbare waarde te ontginnen: snellere innovatie, meer flexibiliteit, een betere controle en governance en meer intelligentie door de inzet van cognitieve systemen.

IBM Cloud Automation Manager doet het allemaal. Ontwikkel, activeer en beheer je toepassingen in elke gewenste omgeving en optimaliseer workloads volledige gecontroleerd, zonder risico op lock-in. Doe een Hybrid Cloud Management-assessment en bepaal het volwassenheidsniveau waarop je instapt. Meer weten?


Probeer gratis: Cloud Automation Manager >


More Hybrid Cloud stories

Modernisering van VMware-workloads in de cloud

  Iedere organisatie streeft naar een flexibel IT-landschap, dat snel kan meebewegen met nieuwe technologische, economische en zakelijke ontwikkelingen. Applicaties draaien daarbij idealiter in de best passende omgevingen – bij voorkeur in de cloud. Dit vereist een doordachte modernisering van legacy applicaties.   IBM Cloud voor VMware maakt een stapsgewijze aanpak mogelijk Voor veel organisaties […]

Continue reading

Roadmap voor applicatie-modernisering

  Modernisering van bestaande applicaties is voor de meeste organisaties van levensbelang. Alleen met een up-to-date systeemlandschap kunnen bedrijven hun gebruikerservaring verbeteren, efficiënter opereren en adequater inspelen op veranderende marktbehoeften. De cloud speelt hier een cruciale rol. In deze blog staan we stil bij de belangrijkste uitdagingen en komen we met praktische suggesties voor cloudgebaseerde […]

Continue reading