Intelligence in the cloud: Beyond the hype

Openheid gevraagd, zeker in de cloud!

Share this post:

Blogpost van Maarten Boerma |

Nu de voordelen van de cloud niet meer zijn te ontkennen, zoeken veel bedrijven naar een manier om deze transitie te maken. Daarbij zal een afweging gemaakt worden tussen public of private cloud. Beide hebben ze hun specifieke voor- en nadelen. Ik schreef in een vorige blog al over een interessante tussenvorm: de zogenoemde Private Cloud as-a-Service (PCaaS), die de voordelen van publiek en privaat benut en de nadelen decimeert.

PCaaS haakt bovendien in op een groeiende behoefte aan open standaarden en open source. Organisaties willen immers niet langer afhankelijk zijn van grote leveranciers. Een technologie gebaseerd op OpenStack betekent dat de gebruiker flexibel blijft en niet gebonden is aan allerlei proprietary oplossingen.

Er zijn diverse leveranciers die distributies van OpenStack leveren; zij genereren daarbij vooral inkomsten door het inrichten van deze open omgeving en het aanbieden van services eromheen. Zo ook binnen de private cloud, die door veel grote organisaties wordt omarmd. Maar wat veelal ontbreekt is een echte gemanagede dienstverlening: een Private Cloud as-a-Service, die te allen tijde up-to-date is en dat ook blijft.

Openheid

Trefwoorden die betrekking hebben op de openheid binnen de PCaaS-omgeving zijn: een daadwerkelijke open deployment van de cloud; flexibility, liability en adaptability; en tenslotte high-performance oplossingen binnen de cloudomgeving.

IBM Bluemix Private Cloud is zo’n vorm van PCaaS, waarbij je als IT-afdeling niets zelf hoeft te installeren of te beheren. Als klant kies je precies datgene dat voor jou belangrijk is. Hoge beschikbaarheid, capaciteit, op specifieke toepassingen gerichte variaties? Het is allemaal mogelijk! Bluemix Private Cloud is een open platform, dat je geheel naar eigen voorkeur kunt samenstellen, extreem schaalbaar is en waarover je bovendien als klant de controle houdt.

Uniek

Er zijn geen voorbeelden van leveranciers die een vergelijkbare ‘open’, private en gemanagede clouddienst leveren. Bluemix Private Cloud is, kortom, uniek in z’n soort en dat zal voorlopig nog wel even blijven.

Meer informatie over IBM en onze Open cloud initiatieven vind u hier: Open cloud.

More stories

De volgende stap in de digitale transformatie van de publieke sector

Er bestaat geen twijfel over dat “digitale transformatie” aan de basis lag van de digitale strategie van de afgelopen vijf jaar. Overheidsinstellingen over de hele wereld zijn op zoek gegaan naar manieren om hun processen te digitaliseren en meer open platformen aan te bieden met een veilige toegang tot gegevens. Vandaag de dag kijken deze […]

Continue reading

Future of the Fourth Industrial Revolution will be powered by the Cloud

It is no longer science fiction – the fourth industrial revolution, or Industry 4.0, is already upon us. A convergence of new technologies including robotics, AI, 3D printing and the IoT, all powered by the cloud and edge computing, is transforming the way we do business. Much the way the Internet, mobile and the PC […]

Continue reading

IBM Think 2018 – The Netherlands attract attention in Las Vegas

There was quite a sensation at the recent IBM Think 2018-Congress in Las Vegas. Dutch representatives of large Dutch organisations including the Port of Rotterdam and Schiphol Airport were presented there as stars. Not only with photos and quotes on the gigantic billboards on The Strip, the most important thoroughfare of America’s gambling capital, but […]

Continue reading