Industries

Één platform voor alle EAM-data

Share this post:

 

Het ideale onderhoudsmoment aan een zonnepannelfarm bepalen op basis van de weersvoorspelling, een snelle en nauwkeurige kwaliteitscontrole op een productielijn uitvoeren, een defect aan een pijpleiding voorspellen of de veiligheid op de werkvloer verbeteren. Het kan allemaal met IBM Maximo Application Suite (MAS). De nieuwste versie van dit Enterprise Asset Management-platform (EAM) is uitgebreider dan ooit. Wat is er nieuw aan IBM MAS en welke voordelen levert dat op?

IBM MAS is een allesomvattend EAM-cloudplatform dat integreert met nagenoeg elke technologie. Daardoor kan het platform alle interne en externe data van elk mogelijke asset verzamelen en analyseren. Daarmee kunnen allerlei organisaties zoals producenten, logistieke dienstverleners, infrabeheerders en energieleveranciers hun asset management sneller, beter en kostenefficiënter uitvoeren. IBM MAS wordt dan ook gebruikt in verschillende sectoren, van de civiele infrastructuursector tot energy & utilities en van productie tot de zorg.

 

EAM + APM = MAS

IBM Maximo is al ruim 20 jaar een begrip; in de loop der jaren heeft de software zich ruimschoots bewezen en is uitgebreid met steeds meer innovaties. Met de nieuwste versie van IBM MAS gaat IBM nog een stap verder door in één klap een gigantische lading extra mogelijkheden toe te voegen op het gebied van data verzamelen vanuit IoT devices, cameras en Digital Twin exchange. Daarbovenop levert IBM oplossingen als predictive maintenance, visual inspection en worker safety. Daarnaast bevat de nieuwe versie Asset Performance Management-functionaliteit (APM) en draait vanaf nu op een Red Hat Open Shift-infrastructuur.

 

Open platform

Wil ik data en applicaties on-premises of in de cloud onderbrengen? Of is een hybride variant de meest veilige en voordelige keuze? En welke applicaties kan ik dan het beste lokaal laten draaien? IBM MAS maakt deze vragen overbodig. Het open platform functioneert als overkoepelende softwarelaag die alle legacy en nieuwe systemen integreert. Ofwel, één open, centrale locatie voor het gebruik van alle data en development van bedrijfsspecifieke toepassingen. Organisaties kunnen hun voorspellingen nu immers baseren op een veel completere set van interne en externe data. Tegelijkertijd brengen ze met IBM MAS hun datahuishouding op orde; de basis voor een succesvolle “Journey to Predict”.

 

 Artificial Intelligence en de infrastructuur

AI speelt een belangrijke rol bij het filteren van inzichten uit een berg aan (onderhouds)data. Het analyseren van dergelijke datahoeveelheden is door mensen niet te behappen. Daarnaast kunt u bestaande applicaties verrijken met AI. Een mooi voorbeeld hiervan is het Deense Sund & Baelt die met de nieuwe industrie-oplossing voor Civiele Infrastructuur van MAS de veiligheid van de op-twee-na-langste brug ter wereld verbetert. Hierbij controleren drones met camera’s en getraind met AI-detectie de gigantische brugpijlers op onregelmatigheden en bijvoorbeeld snel groeiende betonscheurtjes in de draagconstructie van de brug. Reparaties kunnen veel sneller worden uitgevoerd met als bijkomend voordeel dat de levensduur van de asset beduidend verlengd wordt, wat ook weer een positief effect heeft op de sustainability van de brug.

De Amerikaanse president wil 2.000 miljard dollar investeren in de infrastructuur… en deze dure civiele bouwwerken moeten ook nog jaren onderhouden worden. Kunt u zich voorstellen wat voor kosten dat met zich meebrengt – en welke besparingen een platform als IBM MAS daarbij kan realiseren? Inspectie, analyse en advies dat mensen dagen kost, voert IBM MAS dankzij AI uit in één seconde. En eenmaal geleerd, vergeet AI nooit. Dat betekent een positieve spiraal van constante optimalisatie, zonder extra menselijke inspanning of investeringen.

De vele nieuwe mogelijkheden van IBM MAS zijn pas het begin. Een nieuwe technologie, applicatie of asset? Uw organisatie kan alles koppelen aan deze centrale softwarelaag. Ondertussen zitten we bij IBM ook niet stil, dus innovaties en uitbreidingen zullen blijven komen. Zodat u ook in de toekomst uw asset management kunt blijven optimaliseren aan de hand van één centraal platform met de nieuwste technologische mogelijkheden.

Wilt u meer weten over IBM MAS neem dan contact met me op.

 

Business Partner Manager Netherlands @ IBM for Asset management, Internet of Things, Supply Chain and AI.

More Industries stories

Red Hat OpenShift en MAS – een gouden combinatie

De nieuwste versie van IBM Maximo Application Suite (MAS) draait sinds kort op een Red Hat OpenShift-infrastructuur. Welke nieuwe mogelijkheden brengt dat met zich mee en wat zijn daarvan de voordelen? In dit blog gaat Marc Loos, Evangelist Hybrid Cloud, Enterprise Container en IBM Cloud Advocate hier dieper op in. Red Hat OpenShift is een […]

Continue reading

IBM MAS opent een wereld aan mogelijkheden voor edge computing

Softwarematige intelligentie verschuift steeds meer naar de randen van een netwerk: machines, devices, voertuigen en camera’s. Doordat deze IoT-apparaten steeds slimmer worden, kunnen ze autonoom beslissingen nemen. Dat opent een wereld aan mogelijkheden voor werkzaamheden met IBM Maximo Application Suite (MAS). IBM MAS is een software suite met verschillende Enterprise Asset Management-tools, zoals voor visuele […]

Continue reading

IBM MAS opens up a world of opportunity for edge computing

Software intelligence is shifting more to the edges of a network: machines, devices, vehicles and cameras. As these IoT devices get smarter, they can make decisions autonomously. This opens up a world of opportunity for IBM Maximo Application Suite (MAS). IBM MAS is a software suite with various Enterprise Asset Management tools, such as visual […]

Continue reading