Generic

Multi-cloud biedt oneindige mogelijkheden

Share this post:

 

Vergeet het debat over de publieke versus de private cloud, dat is een achterhaalde discussie. De meeste organisaties kiezen namelijk voor de optimale middenweg: een combinatie van eigen systemen en IT die in publieke omgevingen draait. Daarbij maken bedrijven gebruik van een veelvoud aan clouddiensten. Ingewikkeld en moeilijk te beheren? Niet met de juiste hulpmiddelen en partner.

Cloud computing is niet meer weg te denken. Grote bedrijven, overheden, startups maken er allemaal in meer of mindere mate gebruik van – zowel om diensten af te nemen als te leveren. Dit is in veel gevallen in de loop der jaren, op organische wijze ontstaan. Een natuurlijke evolutie die voorlopig ook niet zal stoppen. Maar intussen hebben organisaties wel een groeiende behoefte aan een meer strategische benadering. Daarbij moet de eigen infrastructuur aansluiten op het deel van de IT dat draait in de publieke cloud. Als IBM zijn we – op basis van ons producten en dienstenportfolio – als geen ander in staat om deze werelden bijeen te brengen.

 

Connected variant

Een cruciaal aspect van deze marktbenadering is het feit dat alles on premises een ‘connected’ variant heeft, die gelinkt kan worden aan de publieke cloud. Hierdoor worden systemen en oplossingen binnen de bestaande omgeving net zo flexibel, responsief en schaalbaar als de IT in de cloud. In de huidige dynamiek van het snel kunnen inspelen op klantwensen, eisen vanuit de business en toenemende concurrentie een harde eis. Alles gebaseerd op een open architectuur en open standaarden, waarmee de diverse onderdelen van het landschap in één omgeving bijeen gebracht kunnen worden. Ongeacht het aantal clouds waarvan gebruik wordt gemaakt. Controle, beveiliging en beheerbaarheid zijn daarmee gegarandeerd.

Deze benadering sluit aan op hetgeen waarvoor we als IBM willen staan: de enterprise-leverancier die we al meer dan honderd jaar zijn. Wij hebben onze klanten altijd precies de producten en diensten geleverd waarmee ze voor zichzelf en hun klanten waarde hebben kunnen creëren. Dat deden we ooit met grote machines en mainframes, en dat doen we nu wanneer bedrijven het verschil willen maken met cognitive computing, blockchain of IoT. Alles geleverd vanuit de publieke of private cloud.

 

Volledige controle

Ondanks de zegeningen van de publieke cloud blijven we zoals gezegd geloven in de toegevoegde waarde van een private cloudomgeving. Dat heeft voor een groot deel te maken met het feit dat eenvijfde deel van alle data persoonlijke (klant)gegevens betreft. Private clouds zijn nodig om deze data op een veilige en adequate manier te kunnen inzetten, in het belang van zowel het bedrijf als de eindklant. Volledige controle over de data – zowel qua toegang, gebruik als qua locatie in Europese datacenters – is daarbij cruciaal.

Indien gewenst kan een koppeling gemaakt worden met het publieke clouddomein, bijvoorbeeld voor cognitieve capabilities en kunstmatige intelligentie. Toepassingen die zich vanuit kostenperspectief veelal minder goed lenen voor in-house oplossingen. Dankzij de hybride multi-cloud kan het enorme potentieel van data ten volle worden benut. Cloud computing is daarmee een drijvende kracht achter innovatie, waardecreatie en een betere werk- en gebruikerservaring voor iedereen.

 

Het enterprise cloudtijdperk is nu echt begonnen!
Meer weten? Lees wat IBM voor uw organisatie kan betekenen.

 

Origineel artikel staat op IT Nation >

 

More stories

Rethinking the future with Victoria Bunyard, CTO IBM Benelux

In July 2020, IBM Benelux welcomed Victoria Bunyard as their new CTO. British by birth, Ms Bunyard moved to the Netherlands in 2004 and has found her second home close to the beach in Noordwijk. Her biggest passions? Rowing on the Amstel, skiing, and, of course, driving innovation. When you ask Victoria Bunyard about her […]

Continue reading

IBM joins the High-Tech Software Cluster to help accelerate digital transformation within the Dutch high tech & smart systems industry

The digital journeys of the past decade are now becoming cognitive journeys driven by the maturity of IoT, AI, blockchain, automation, 5G, edge computing and other exponential technologies. As these capabilities are applied at scale, they increasingly result in change to the core of organizations — and their mission-critical capabilities — to reshape their competitive […]

Continue reading

Werk nog beter op meer dan 1,5 meter

4 tips voor overheden om structureel digitaal samen te werken We zijn 7 maanden na de uitbraak van de coronacrisis. Jij en je collega’s werken afwisselend thuis en op kantoor. Een aantal grote projecten heeft misschien vertraging of wordt uitgesteld tot normalere tijden. En wellicht duikt er hier en daar een vorm van onlinemeetingmoeheid op. […]

Continue reading