Hybrid Cloud

Multi-cloud biedt oneindige mogelijkheden

Share this post:

 

Vergeet het debat over de publieke versus de private cloud, dat is een achterhaalde discussie. De meeste organisaties kiezen namelijk voor de optimale middenweg: een combinatie van eigen systemen en IT die in publieke omgevingen draait. Daarbij maken bedrijven gebruik van een veelvoud aan clouddiensten. Ingewikkeld en moeilijk te beheren? Niet met de juiste hulpmiddelen en partner.

Cloud computing is niet meer weg te denken. Grote bedrijven, overheden, startups maken er allemaal in meer of mindere mate gebruik van – zowel om diensten af te nemen als te leveren. Dit is in veel gevallen in de loop der jaren, op organische wijze ontstaan. Een natuurlijke evolutie die voorlopig ook niet zal stoppen. Maar intussen hebben organisaties wel een groeiende behoefte aan een meer strategische benadering. Daarbij moet de eigen infrastructuur aansluiten op het deel van de IT dat draait in de publieke cloud. Als IBM zijn we – op basis van ons producten en dienstenportfolio – als geen ander in staat om deze werelden bijeen te brengen.

 

Connected variant

Een cruciaal aspect van deze marktbenadering is het feit dat alles on premises een ‘connected’ variant heeft, die gelinkt kan worden aan de publieke cloud. Hierdoor worden systemen en oplossingen binnen de bestaande omgeving net zo flexibel, responsief en schaalbaar als de IT in de cloud. In de huidige dynamiek van het snel kunnen inspelen op klantwensen, eisen vanuit de business en toenemende concurrentie een harde eis. Alles gebaseerd op een open architectuur en open standaarden, waarmee de diverse onderdelen van het landschap in één omgeving bijeen gebracht kunnen worden. Ongeacht het aantal clouds waarvan gebruik wordt gemaakt. Controle, beveiliging en beheerbaarheid zijn daarmee gegarandeerd.

Deze benadering sluit aan op hetgeen waarvoor we als IBM willen staan: de enterprise-leverancier die we al meer dan honderd jaar zijn. Wij hebben onze klanten altijd precies de producten en diensten geleverd waarmee ze voor zichzelf en hun klanten waarde hebben kunnen creëren. Dat deden we ooit met grote machines en mainframes, en dat doen we nu wanneer bedrijven het verschil willen maken met cognitive computing, blockchain of IoT. Alles geleverd vanuit de publieke of private cloud.

 

Volledige controle

Ondanks de zegeningen van de publieke cloud blijven we zoals gezegd geloven in de toegevoegde waarde van een private cloudomgeving. Dat heeft voor een groot deel te maken met het feit dat eenvijfde deel van alle data persoonlijke (klant)gegevens betreft. Private clouds zijn nodig om deze data op een veilige en adequate manier te kunnen inzetten, in het belang van zowel het bedrijf als de eindklant. Volledige controle over de data – zowel qua toegang, gebruik als qua locatie in Europese datacenters – is daarbij cruciaal.

Indien gewenst kan een koppeling gemaakt worden met het publieke clouddomein, bijvoorbeeld voor cognitieve capabilities en kunstmatige intelligentie. Toepassingen die zich vanuit kostenperspectief veelal minder goed lenen voor in-house oplossingen. Dankzij de hybride multi-cloud kan het enorme potentieel van data ten volle worden benut. Cloud computing is daarmee een drijvende kracht achter innovatie, waardecreatie en een betere werk- en gebruikerservaring voor iedereen.

 

Het enterprise cloudtijdperk is nu echt begonnen!
Meer weten? Lees wat IBM voor uw organisatie kan betekenen.

 

Origineel artikel staat op IT Nation >

 

More Hybrid Cloud stories

IBM, smaak- en sfeermaker op The Next Web 2018

The Next Web, hét jaarlijkse tech-festival, is al jaren dé showcase van technologie-gedreven, economische en maatschappelijke innovatie. Het evenement dat eind mei in Amsterdam gehouden wordt kenmerkt zich door tientallen inhoudelijke tracks rond de invloed van technologie op industrieën, beroepen en mensen. TNW is één van de ‘big four’-conferenties van Europa, met 15.000 bezoekers per […]

Continue reading

IoT: Wie verbindingen legt, blijft meedoen

Internet of Things (IoT) speelt een steeds belangrijkere rol in het gebruik en beheer van kritische infrastructuren zoals havens, wegen en bruggen, telecom, water- en energievoorziening, vliegvelden en spoorwegen. Deze hangen bovendien in toenemende mate met elkaar samen. Een mooi voorbeeld is Port of Rotterdam, waar sensordata wordt benut om het havenproces nog beter te […]

Continue reading

Hoe Rotterdam de slimste haven ter wereld wordt

Hoe Rotterdam dankzij digitale meerpalen, 3D-geprinte scheepsonderdelen en water- en weerdata de slimste haven ter wereld wordt. IBM Internet of Things stoomt de grootste Europese haven klaar voor autonoom afmerende schepen. De haven van Rotterdam, naar overslagvolume gemeten de grootste haven van Europa, wil de slimste haven ter wereld worden. In het kader daarvan zijn […]

Continue reading