Hybrid Cloud

Cognitive start met migratie naar de cloud met VMware

Share this post:

Vanuit IBM zijn we van oudsher sterk gefocust op echte technologie-innovatie. We verliezen onszelf nogal eens in het schetsen van visies en vergezichten. Heel belangrijk en waardevol, maar veel actuele uitdagingen van CIO’s en IT-managers zijn nog heel basaal. Neem de migratie van het eigen datacenter. Klinkt misschien weinig sexy, maar vormt wel het fundament voor alles wat je in de nabije toekomst kunt doen met cognitive computing, platforms, conversationele systemen en meer.

Een naadloze migratie van de oude omgeving is veel eenvoudiger dan veel mensen denken. Het is evenwel niet zo dat vanuit het perspectief en beheer elke willekeurige cloud volstaat. Er zijn wel degelijk fundamentele verschillen tussen de clouds van bijvoorbeeld Microsoft, Amazon en IBM.

Agnostisch

Veel klanten tonen grote belangstelling voor de cloud, maar weten nog niet waar en hoe ze moeten beginnen. Vaak wordt overwogen om de bestaande applicaties ‘om te katten’ voor de cloud. Bij voorkeur vendor-agostisch, zodat de toepassingen in de clouds van meerdere aanbieders kunnen draaien. Dit is een duur en tijdrovend proces, waardoor er vaak geen businesscase te maken is. Maar organisaties willen wél de flexibiliteit om te kunnen experimenteren, innoveren en op te schalen.

Een andere benadering is de migratie van de bestaande legacy-applicaties vanuit het eigen datacenter naar de cloud. Een reeds op basis van VMware gevirtualiseerde omgeving kan daarbij relatief eenvoudig, soms zelfs binnen een etmaal, volledig naar de cloud worden overgebracht. Bedrijven en IT-verantwoordelijken houden daarbij volledig de beschikking over hun vertrouwde applicaties. Maar dan zonder hoge, doorlopende investeringen in hardware en beheerkosten.

Wisselwerking

De meerwaarde van de IBM Cloud boven die van andere grote aanbieders is de grote mate van integratie en controle. Dat zit zo: VMware legde ooit de basis voor grootschalige server-virtualisatie, maar miste vanuit de eigen kern kennis over de cloud. Samen met de technici van IBM is men enkele jaren geleden gaan nadenken over hoe de optimale toepassing van virtualisatie in de cloud. Waar zij alles wisten van het product, hadden wij immers alle knowhow en ervaring rond services in huis.

De IBM Cloud maakt het niet alleen mogelijk om snel te migreren, maar levert tevens een grote mate van controle op. Beschikbaarheid, security, capaciteit en performance kunnen namelijk allemaal worden gemanaged op applicatieniveau. We zitten immers heel laag in de stack; het gevirtualiseerde datacenter draait direct op de ‘bare metal’ cloudomgeving. De bestaande infrastructuur kan er zo in geschoven worden! En wie wil kan de boel uiteindelijk migreren naar elke cloud van keuze.

Platform

Deze Infrastructure as a Service-oplossing opent de deuren naar veel nieuwe mogelijkheden. Doordat alles draait in een hypermoderne omgeving, heeft men directe toegang tot de platform-kant waarin snel nieuwe applicaties kunnen worden afgenomen, gebouwd en samengesteld. Onder meer op basis van API’s naar en vanuit andere bronnen en systemen, zoals IBM’s oplossingen voor analytics en cognitive computing. Allemaal bouwblokken waarmee je binnen de cloudomgeving waanzinnige dingen kunt doen.

Adoptie van de cloud wordt zo veel gemakkelijker met IBM | VMware. Meer weten?

IBM Z Hybrid Cloud Software Solution Sales

More Hybrid Cloud stories

Modernisering van VMware-workloads in de cloud

  Iedere organisatie streeft naar een flexibel IT-landschap, dat snel kan meebewegen met nieuwe technologische, economische en zakelijke ontwikkelingen. Applicaties draaien daarbij idealiter in de best passende omgevingen – bij voorkeur in de cloud. Dit vereist een doordachte modernisering van legacy applicaties.   IBM Cloud voor VMware maakt een stapsgewijze aanpak mogelijk Voor veel organisaties […]

Continue reading

Roadmap voor applicatie-modernisering

  Modernisering van bestaande applicaties is voor de meeste organisaties van levensbelang. Alleen met een up-to-date systeemlandschap kunnen bedrijven hun gebruikerservaring verbeteren, efficiënter opereren en adequater inspelen op veranderende marktbehoeften. De cloud speelt hier een cruciale rol. In deze blog staan we stil bij de belangrijkste uitdagingen en komen we met praktische suggesties voor cloudgebaseerde […]

Continue reading

IBM, smaak- en sfeermaker op The Next Web 2018

The Next Web, hét jaarlijkse tech-festival, is al jaren dé showcase van technologie-gedreven, economische en maatschappelijke innovatie. Het evenement dat eind mei in Amsterdam gehouden wordt kenmerkt zich door tientallen inhoudelijke tracks rond de invloed van technologie op industrieën, beroepen en mensen. TNW is één van de ‘big four’-conferenties van Europa, met 15.000 bezoekers per […]

Continue reading