Generic

Cognitive start met migratie naar de cloud met VMware

Share this post:

Vanuit IBM zijn we van oudsher sterk gefocust op echte technologie-innovatie. We verliezen onszelf nogal eens in het schetsen van visies en vergezichten. Heel belangrijk en waardevol, maar veel actuele uitdagingen van CIO’s en IT-managers zijn nog heel basaal. Neem de migratie van het eigen datacenter. Klinkt misschien weinig sexy, maar vormt wel het fundament voor alles wat je in de nabije toekomst kunt doen met cognitive computing, platforms, conversationele systemen en meer.

Een naadloze migratie van de oude omgeving is veel eenvoudiger dan veel mensen denken. Het is evenwel niet zo dat vanuit het perspectief en beheer elke willekeurige cloud volstaat. Er zijn wel degelijk fundamentele verschillen tussen de clouds van bijvoorbeeld Microsoft, Amazon en IBM.

Agnostisch

Veel klanten tonen grote belangstelling voor de cloud, maar weten nog niet waar en hoe ze moeten beginnen. Vaak wordt overwogen om de bestaande applicaties ‘om te katten’ voor de cloud. Bij voorkeur vendor-agostisch, zodat de toepassingen in de clouds van meerdere aanbieders kunnen draaien. Dit is een duur en tijdrovend proces, waardoor er vaak geen businesscase te maken is. Maar organisaties willen wél de flexibiliteit om te kunnen experimenteren, innoveren en op te schalen.

Een andere benadering is de migratie van de bestaande legacy-applicaties vanuit het eigen datacenter naar de cloud. Een reeds op basis van VMware gevirtualiseerde omgeving kan daarbij relatief eenvoudig, soms zelfs binnen een etmaal, volledig naar de cloud worden overgebracht. Bedrijven en IT-verantwoordelijken houden daarbij volledig de beschikking over hun vertrouwde applicaties. Maar dan zonder hoge, doorlopende investeringen in hardware en beheerkosten.

Wisselwerking

De meerwaarde van de IBM Cloud boven die van andere grote aanbieders is de grote mate van integratie en controle. Dat zit zo: VMware legde ooit de basis voor grootschalige server-virtualisatie, maar miste vanuit de eigen kern kennis over de cloud. Samen met de technici van IBM is men enkele jaren geleden gaan nadenken over hoe de optimale toepassing van virtualisatie in de cloud. Waar zij alles wisten van het product, hadden wij immers alle knowhow en ervaring rond services in huis.

De IBM Cloud maakt het niet alleen mogelijk om snel te migreren, maar levert tevens een grote mate van controle op. Beschikbaarheid, security, capaciteit en performance kunnen namelijk allemaal worden gemanaged op applicatieniveau. We zitten immers heel laag in de stack; het gevirtualiseerde datacenter draait direct op de ‘bare metal’ cloudomgeving. De bestaande infrastructuur kan er zo in geschoven worden! En wie wil kan de boel uiteindelijk migreren naar elke cloud van keuze.

Platform

Deze Infrastructure as a Service-oplossing opent de deuren naar veel nieuwe mogelijkheden. Doordat alles draait in een hypermoderne omgeving, heeft men directe toegang tot de platform-kant waarin snel nieuwe applicaties kunnen worden afgenomen, gebouwd en samengesteld. Onder meer op basis van API’s naar en vanuit andere bronnen en systemen, zoals IBM’s oplossingen voor analytics en cognitive computing. Allemaal bouwblokken waarmee je binnen de cloudomgeving waanzinnige dingen kunt doen.

Adoptie van de cloud wordt zo veel gemakkelijker met IBM | VMware. Meer weten?

IBM Z Hybrid Cloud Software Solution Sales

More stories

The Digital Operational Resilience Act for Financial Services: Harmonised rules, broader scope of application

The Digital Operational Resilience Act – what and why As part of the European Commission’s Digital Finance Package, the new Digital Operational Resilience Act, or in short DORA, will come into force in the coming period. The aim of DORA is to establish uniform requirements across the EU that improve the cybersecurity and operational resilience […]

Continue reading

Banking on empathy

Suppose you’re owning a small boutique wine shop and have gone through two difficult years because of the Covid-19 pandemic. As the pandemic seems to be on its way back, it is time to revitalize the shop. And this causes direct a huge challenge: the wine stock needs to be replenished but you have used […]

Continue reading

Technologie in actie op Think Summit 2021

  Corona, de energietransitie en klimaatverandering vragen om business agility… en wel meteen! Organisaties die langzaam uit de startblokken komen bij hun digitale transformatie, worden onherroepelijk ingehaald door concurrenten: bedrijven die wel snel nieuwe, duurzame businessmodellen kunnen realiseren met een remote workforce. Hoe kunnen organisaties innovaties zoals AI, machine learning en hybrid cloud benutten om […]

Continue reading