Generic

De storage-oplossing van de eeuw

Share this post:

 

Data is in toenemende mate een zaak voor de CIO. Dat heeft alles te maken met de veranderende aard en – hoeveelheid van de te bewaren data. De datakraan gaat overal steeds verder open en steeds meer data komt in alle vormen overal vandaan. Vandaag de dag is data het nieuwe goud voor ondernemingen. Enerzijds willen zij de hoeveelheid data vanuit kostenoptiek zoveel mogelijk beperken maar anderzijds willen ze alle data zoveel mogelijk bewaren om het te kunnen analyseren en uiteindelijk om te zetten naar bruikbare informatie die het concurrerend vermogen versterkt. Een software defined storage platform is de poort naar een moderne, datagedreven organisatie.

In een wereld van exploderende ongestructureerde data, volstaan oude manieren van dataopslag niet langer. De traditionele wijze van gegevensoplsag is fundamenteel achterhaald. Het maken van zogenaamde ‘on-site mirrors’ en ‘remote copies’ om de beschikbaarheid- en de betrouwbaarheid van de date te kunnen waarborgen is met de huidige groei van de data een economische maar ook technisch onhaalbare kaart geworden. Om ongestructureerde data, zoals video’s, foto’s, IOT data op te slaan is dus een nieuwe revolutionaire aanpak nodig.

 

Cloud Object Storage

In dit kader heeft IBM de marktleider op het gebied van Cloud Object Storage, het in Chicago gevestigde bedrijf Cleversafe, in 2015 overgenomen en volledig geïntegreerd in haar Cloud portfolio onder de naam IBM Cloud Object Storage.

De kracht van de oplossing zit hem in een reductie van de ‘capaciteits overhead’ met gemiddeld zo’n 50% om de beschikbaarheid- en de betrouwbaarheid van de data te kunnen blijven garanderen. Objecten worden in stukjes opgedeeld, versleuteld, voorzien van erasure coding en tot slot verspreid over verschillende locaties. Al met al kunnen hiermee kostenreducties worden gerealiseerd van 30%-80% ten opzichte van de traditionele opslagmethoden.

Interessant is verder dat deze opslagmethode eindeloos schaalbaar is en bovendien door bedrijven on-site kan worden ingezet maar ook in de cloud of in een hybride vorm beschikbaar is.

Stap naar voren

Een mooi voorbeeld is Sky, een mediabedrijf dat al het videomateriaal heeft opgeslagen op IBM Cloud Object Storage. Wanneer beelden worden opgevraagd, worden ze in realtime samengesteld en afgeleverd. Voor de CIO van Sky is vooral de snelheid, beschikbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid van doorslaggevend belang geweest.

Veel CIO’s staan inmiddels open voor cloud object storage. Maar IT-managers houden voorlopig nog teveel vast aan een traditionele (onsite) storage omgeving, die veilig lijkt en die ze graag willen behouden. Een reden te meer voor CIO’s om de stap naar voren te maken en data op te slaan op een manier die past in de digitale wereld van vandaag.

Lees meer over Cloud Object Storage >>>

 

Sales Cloud Object Storage

More stories

The Digital Operational Resilience Act for Financial Services: Harmonised rules, broader scope of application

The Digital Operational Resilience Act – what and why As part of the European Commission’s Digital Finance Package, the new Digital Operational Resilience Act, or in short DORA, will come into force in the coming period. The aim of DORA is to establish uniform requirements across the EU that improve the cybersecurity and operational resilience […]

Continue reading

Banking on empathy

Suppose you’re owning a small boutique wine shop and have gone through two difficult years because of the Covid-19 pandemic. As the pandemic seems to be on its way back, it is time to revitalize the shop. And this causes direct a huge challenge: the wine stock needs to be replenished but you have used […]

Continue reading

Technologie in actie op Think Summit 2021

  Corona, de energietransitie en klimaatverandering vragen om business agility… en wel meteen! Organisaties die langzaam uit de startblokken komen bij hun digitale transformatie, worden onherroepelijk ingehaald door concurrenten: bedrijven die wel snel nieuwe, duurzame businessmodellen kunnen realiseren met een remote workforce. Hoe kunnen organisaties innovaties zoals AI, machine learning en hybrid cloud benutten om […]

Continue reading