Share this post:

Vandaag, 1 december, is de 29e Wereldaidsdag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor HIV/AIDS en de bestrijding daarvan. De bestrijding van AIDS was één van de acht millenniumdoelen van de Verenigde Naties en komt ook weer terug in de Sustainable Development Goals: SDG 3 Good Health and well-being. Een hele eenvoudige wijze waarop iedereen met een PC, laptop of smart phone hieraan kan bijdragen is via het World Community Grid (WCG). Het Fight Aids @ Home (FAAH) onderzoek loopt al bijna 10 jaar en is gericht op moleculaire processen die de immuniteit voor medicijnen veroorzaken. Met computer simulaties worden 1000-den combinaties getest, dat is uiteraard rekenintensief werk en dus bij uitstek geschikt voor de “virtuele supercomputer” gevormd door de ruim 3 miljoen devices zoals PC’s. laptops, tablets en smartphone die een deel van cpu power laten meerekenen met dit onderzoek.

Het World Community Grid, gelanceerd in 2004, is ondertussen ’s werelds grootste publieke grid computing network geworden. www.worldcommunitygrid.org. De rekencapaciteit staat ter beschikking van researcher die baanbrekend onderzoek verrichten op diverse gebieden. Dit is alleen maar mogelijk als zoveel mogelijk mensen hun PC of laptop vrijwillig laten meewerken aan het World Community Grid (WCG). Omdat het werk wordt opgedeeld in ontelbare minuscule stukjes en simultaan wordt uitgevoerd, kan de researchtijd worden verkort van tientallen jaren tot enkele maanden.

Als u uw computer niet gebruikt, voert hij berekeningen uit en stuurt hij de resultaten terug naar de servers. Een gemiddelde taak kost 10-20 CPU-uren. Alleen wanneer de computer aan staat en de agent merkt dat hij niet wordt gebruikt, treedt de computer op als ‘vrijwilliger’ voor onderzoekswerk, precies volgens de richtlijnen die u zelf instelt. Zelfs als er programma’s actief zijn, is het systeem ongeveer 80% van de tijd niet actief; ook deze capaciteit kan worden gebruikt.

WCG

Huidige gegevens
Momenteel (december 2015) hebben 650.000 gebruikers zich geregistreerd. Het World Community Grid heeft toegang tot 3.105.360 apparaten. De totale run time is momenteel 1.175.409 jaar.

URL: www.worldcommunitygrid.org

Onder de vlag ‘World Community Grid’ heeft IBM het initiatief genomen in een ambitieus distributed computing-project, dat zich in tegenstelling tot de meeste bestaande initiatieven niet op één of enkele specifieke taken richt. In samenwerking met goede doelen en universiteiten zet het bedrijf ongebruikte computertijd van over de hele wereld in om allerlei soorten ingewikkelde problemen op te lossen met behulp van brute rekenkracht. Dit wordt in een filantropisch jasje gestoken: vijf à zes keer per jaar zal men nieuwe ‘humanitaire projecten’ evalueren om te kijken of ze geschikt zijn om te draaien op het netwerk. De eerste taak voor het World Community Grid is het vouwen van proteomen, iets wat wetenschappers beter inzicht geven moet in ziektes zoals kanker, AIDS, SARS en tuberculose.

Corporate Citizenship & Corporate Affairs manager bij IBM

More stories

Tanmay meets Metis Montessori Lyceum

We are in the early days of the 4th industrial revolution, new developments such as robotics, nanotechnology, biotechnology, 3D printing, virtual reality and the Internet of Things will change every job. Some jobs will be superfluous but at the same time new jobs will come up. So far nothing new under the sun,  jobs have […]

Continue reading

To all developers: help to prepare for disasters – answer the Call for Code

Anyone who has been involved by a natural disaster recognizes the enormous urge to help the people affected. We know from our own experience how powerless you feel when your family or friends are in an affected area. The consequences of Hurricane Irma in Florida and the impact of Katrina in New Orleans were enough […]

Continue reading

Celebrating 10 years of Corporate Service Corps

For English translation, see below Terug op het blauwe nest Afgelopen week kwam de historie weer tot leven toen Professor Geert Hofstede ter gelegenheid van de 10e verjaardag van het IBM Corporate Service Corps programma en het 50-jarig bestaan van Hofstede Insights Instituut (voorheem ITIM) op het IBM Client Center het ontstaan van zijn Cultural […]

Continue reading