Заява IBM щодо конфіденційності

Ця Заява щодо конфіденційності набуває чинності 30 листопада 2021 р. року.

Privacy Page Leadspace 2800x1400
Ця заява щодо конфіденційності була змінена.

Вступ

IBM цінує вашу конфіденційність і прагне відповідально захищати та опрацьовувати ваші персональні дані.

Ця Заява щодо конфіденційності описує прийнятий в IBM порядок збору, використання та передачі вашої інформації. Заява стосується IBM Corporation і дочірніх компаній IBM, крім випадків, коли дочірня компанія робить власну заяву незалежно від заяви IBM.

Ми можемо надавати додаткову інформацію про конфіденційність даних у додатковому повідомленні про конфіденційність.


Які персональні дані ми збираємо та використовуємо

У цьому розділі розглядаються різні типи даних, які ми збираємо, та порядок їхнього використання.

Ваш обліковий запис

Для створення облікового запису в IBM ви можете створити IBMid. В IBMid міститься така інформація для IBM, як ваше ім’я, електронна адреса та країна або регіон проживання. Ми можемо вимагати IBMid для надання певних послуг, наприклад для користування Хмарними та онлайновими послугами IBM.

Ми також можемо зберігати ваші дані з робочої контактної інформації, яку ви надаєте нам, або яку ми збираємо від вашої організації, наших ділових партнерів або наших постачальників.

IBMid унікальним чином ідентифікує вас під час відвідування вами наших веб-сайтів, відправки запитів або замовлення чи використання продуктів або послуг. Якщо ви входите на наші веб-сайти за допомогою IBMid, ми можемо зв’язати зібрану нами інформацію з вашим обліковим записом. За допомогою IBMid ви також можете отримати  доступ до Хмарних і онлайнових послуг IBM і управляти історією виконання договорів і оплати рахунків. Електронна адреса у вашому IBMid може використовуватися для зв’язку з вами стосовно будь-яких послуг, на які ви підписані.

Робоча контактна інформація - це зазвичай інформація, зазначена на візитівці, наприклад, ім’я та робочі контакти. Ми використовуємо цю інформацію для зв’язку або обговорення з вами робочих питань. У разі отримання робочої контактної інформації від третьої особи, зокрема від бізнес-партнера або постачальника IBM, ми  будемо перевіряти та підтверджувати, що інформація була надана належним чином.

Ми також можемо поєднувати вашу робочу контактну інформацію з  іншою інформацією, що стосується роботи, наприклад, відомостями про вашу професійну освіту, кваліфікацію, досвід роботи, або з іншою загальнодоступною інформацією, наприклад, про пов’язані з роботою блоги, публікації, посади та сертифікати. Ця інформація може використовуватися для персоналізації взаємодії з вами в будь-якому напрямку роботи IBM, наприклад, під час продажу, для підтримки відносин з вами та для стосунків із вами після закінчення договору.


Веб-сайти IBM

Наші веб-сайти служать способом спілкування для ознайомлення вас із нашою компанією, нашими продуктами та послугами. Інформація, яку ми збираємо на веб-сайтах, використовується для надання вам доступу до веб-сайту, для забезпечення користування веб-сайтом, покращення інтерфейсу користувача та персоналізації способу надання вам цієї інформації. Якщо ви відвідуєте наші веб-сайти, не заходячи у свій обліковий запис, ми і в цьому разі можемо збирати інформацію, пов’язану з переглядом веб-сайту.

Додаткову інформацію про технології, які ми використовуємо для збору інформації про перегляд веб-сайту, та про налаштування параметрів відповідно до ваших уподобань наведено в розділі Файли cookie та подібні технології.

Зокрема, ми збираємо таку інформацію про те, як ви користуєтеся нашими веб-сайтами:

  • які веб-сторінки ви переглядаєте,
  • скільки часу ви переглядаєте кожну сторінку,
  • URL-адреса веб-сайту з посиланням, за яким ви перейшли на нашу сторінку,
  • інформація про ваше місцезнаходження, отримана з вашої IP-адреси,
  • а також усі гіпертекстові посилання та рекламні оголошення, які ви вибирали.

Ця інформація допомагає нам поліпшити та персоналізувати для вас інтерфейс наших веб-сайтів, надавати вам інформацію та матеріали, які можуть бути цікавими для вас, формувати аналітичні дані про цільовий ринок і покращувати наші веб-сайти, онлайн-служби та відповідні технології.

Ми також збираємо інформацію, яку автоматично надсилає ваш браузер або пристрій, зокрема таку:

  • тип вашого браузера та IP-адреса,
  • інформація про операційну систему, тип пристрою та версію,
  • налаштування мови,
  • журнали помилок,
  • інформація IBMid (якщо користувач авторизований),
  • і паролі.

Ми використовуємо цю інформацію, щоб надавати вам доступ до наших веб-сторінок, покращити перегляд веб-сторінок на вашому пристрої та в браузері відповідно до вибраних вами параметрів  налаштувань і мови, а також адаптувати вміст, щоб забезпечити його відповідність і виконання вимог законодавства вашої країни. Також ми використовуємо цю інформацію для дотримання вимог щодо безпеки систем і мережі та для надання підтримки. Додаткову інформацію наведено в розділах Послуги підтримки та Захист користувачів і IBM.

Ми також пропонуємо платформи та форуми, які забезпечують спільне користування в режимі реального часу, підтримку та співпрацю між зареєстрованими учасниками. Будь-яка інформація, яку ви надсилаєте на ці платформи, може бути опублікована в Інтернеті або видалена нами, як зазначено в повідомленні про конфіденційність платформи або в умовах. Ми не є відповідальними за будь-який вміст, який ви надаєте, використовуючи наші продукти або послуги.

Ми готуємо звіти на наших веб-сайтах, щоб отримати аналітичні дані про популярні теми та знання загальної кон’юнктури ринку. Ці звіти можуть надаватися в розпорядження третіх осіб і містити детальну інформацію про те, які дії виконували користувачі з представленими на наших веб-сайтах продуктами або послугами інших виробників або який інтерес виявляли до них. Усі звіти представляють узагальнену інформацію і не можуть бути використані для ідентифікації відвідувачів нашого веб-сайту.

Ми не є відповідальними за вміст, що надається на веб-сайтах або в прикладних програмах інших розробників, або за їхні правила й процедури забезпечення конфіденційності.


Хмарні і онлайнові послуги IBM

Наші хмарні та онлайнові послуги включають програмне забезпечення як послугу та класичні прикладні програми, мобільні додатки (або прикладні програми) та послуги IBM Learning. Ми збираємо інформацію про використання цих послуг, наприклад, про те, які сторінки ви переглядаєте або які дії виконуєте на цій сторінці, для поліпшення та розвитку наших послуг, а також для отримання технічної та ринкової аналітичної інформації. Ми можемо вимагати створення IBMid для користування нашими хмарними та онлайновими послугами (див. розділ Ваш обліковий запис).

Інформація, яку ми збираємо в наших хмарних та онлайнових послугах, може включати:

  • інформацію про те, які сторінки ви переглядаєте,
  • параметри налаштування в послугах,
  • тип і IP адреса вашого браузера,
  • інформація про операційну систему, тип пристрою та версію,
  • журнали помилок,
  • інформація IBMid (якщо користувач авторизований),
  • і паролі.

Така інформація, що буде зібрана нами, потрібна для надання вам доступу до веб-сайту, для забезпечення користування послугою, для підтримки, персоналізації та покращення інтерфейсу користувача послуги, розробки інших послуг і технологій, а також для отримання технічної та ринкової аналітичної інформації. Додаткову інформацію про технології, які ми використовуємо для збору такої інформації, та про налаштування параметрів відповідно до ваших уподобань наведено в розділі Файли cookie та подібні технології.

Якщо ми надаємо продукти та послуги для корпоративних клієнтів, то відповідальним за збір і використання персональних даних під час користування нашими продуктами або послугами є клієнт, якщо не зазначено інше. Угода, яку ми укладаємо з клієнтами, також може дозволяти нам запитувати та збирати інформацію про авторизованих користувачів наших продуктів або послуг з міркувань контролю за виконанням контрактів.

Повідомлення про конфіденційність мобільних додатків можуть містити відомості про те, яку інформацію збирає прикладна програма, наприклад інформацію про геолокацію або унікальний ідентифікатор користувача пристрою. Унікальні ідентифікатори користувачів служать для підключення до серверів і для підключення до пристрою різних прикладних програм. Залежно від функцій прикладної програми, ви можете налаштувати параметри конфіденційності за допомогою меню налаштувань або у своєму профілі користувача.

IBM Learning пропонує освітні послуги та збирає інформацію про завершення курсів, щоб надати вам облікові дані, сертифікати або додаткову інформацію, коли це буде потрібно.

Ми не є відповідальними за вміст, що надається на веб-сайтах або в прикладних програмах інших розробників, або за їхні правила й процедури забезпечення конфіденційності.


Маркетинг

Ми використовуємо інформацію, яку ми збираємо, для спілкування з вами щодо відповідних продуктів, послуг і пропозицій. Ми також використовуємо цю інформацію з метою персоналізації для вас інтерфейсу користувача нашого вмісту та реклами, а також для розробки внутрішньої маркетингової та бізнес-аналітики. Для того щоб встановити або змінити параметри налаштування комунікацій маркетингу, завітайте в Центр IBM з управління параметрами конфіденційності. Ви також можете подати запит на відмову або вибрати пункт Скасувати підписку внизу кожного маркетингового листа. Для того щоб переглянути або встановити свої параметри щодо інформації, яку ми збираємо про вас на наших веб-сайтах, виберіть Параметри cookie в нижньому колонтитулі веб-сайту.

Ми використовуємо зібрану інформацію, яку ми отримуємо безпосередньо від вас, вашої організації або сторонніх постачальників даних, для спілкування з вами щодо наших продуктів, послуг і пропозицій. Коли ми отримуємо інформацію про вас не від вас самих, а від третіх осіб, ми застосовуємо засоби перевірки та контролю, щоб бути певними, що інформація отримана третьою особою законно і що третя особа має право надавати нам цю інформацію для використання в маркетингу.

Ми можемо, відповідно до встановлених вами параметрів, збирати інформацію про ваші дії на наших веб-сайтах, наші електронні листи (наприклад, чи відкривалися електронні листи або вибиралися посилання) та інший вміст IBM, включаючи вміст на сторонніх сайтах. Додаткову інформацію про технології, які ми використовуємо для збору такої інформації, та про налаштування параметрів відповідно до ваших уподобань наведено в розділі Файли cookie та подібні технології.

Ми використовуємо цю інформацію для розробки внутрішньої маркетингової та бізнес-аналітики. Ми можемо, наприклад:

  • поєднувати зібрану інформацію, щоб краще розуміти ваші інтереси та потенційні бізнес-потреби, зокрема інформацію про те, які події IBM ви відвідуєте, який вміст переглядаєте або на які з наших веб-сайтів ви заходите;
  • узагальнювати зібрану інформацію про відвідувачів веб-сайту з метою розробки та моделювання цільових аудиторій із точки зору маркетингу;
  • використовувати аналітичні дані, отримані на базі зібраної інформації, з метою персоналізації вмісту та реклами для різних дій і пристроїв;
  • взаємодіяти з рекламними партнерами, такими як видавці та платформи соціальних мереж, для розміщення цільової реклами IBM на своїх веб-сайтах, узагальнення інформації для аналізу та відстеження дій за цією рекламою від нашого імені. Ці рекламні партнери також можуть відстежувати ваші взаємодії з нами на наших веб-сайтах.

Договірні відносини

Договірні відносини виникають, коли ви замовляєте в нас ознайомлювальну версію або продукт або послугу. Хоча ми надаємо свою продукцію та послуги переважно підприємствам, фізичні особи також можуть укласти з нами угоду безпосередньо як клієнти. Ми можемо збирати будь-яку інформацію, об’єктивно необхідну для підготовки, укладення та виконання договірної угоди.

Інформація, зібрана під час договірних відносин, може включати робочу контактну інформацію ініціатора запиту, IBMid і деталі замовлення. Також може збиратися інформація, необхідна для відвантаження та оплати, для реалізації послуг або надання доступу до продукту чи послуги..

Ця інформація може збиратися для різних цілей, залежно від характеру продуктів або послуг, наприклад, для контролю за виконанням контрактів та дотримання вимог, для надання підтримки, для поліпшення та розвитку наших послуг, а також для отримання технічної та ринкової аналітичної інформації. Додаткову інформацію наведено в розділі Хмарні та онлайнові послуги IBM.


Послуги підтримки

Коли ви звертаєтеся до нас із запитом про підтримку, ми збираємо вашу контактну інформацію, опис проблеми та можливі способи її усунення. Ми реєструємо інформацію, яка надається, для обробки запиту на підтримку, для цілей адміністрування, для покращення наших відносин із вами, для навчання персоналу та для забезпечення якості.

Інформація, яку ми збираємо, може включати будь-яку інформацію, якою ми обмінюємося в телефонних розмовах або яку надаємо під час сеансів підтримки в чаті на нашому веб-сайті. Ми можемо використовувати цю інформацію для інформування вас про товари або послуги, пов’язані з вашим запитом на підтримку. Вона може включати оновлення або виправлення продуктів, і ми можемо об’єднувати інформацію, зібрану в процесі інших випадків взаємодії з вами або вашою організацією, з метою надання більш цінних пропозицій стосовно підтримки продуктів, наприклад, стосовно будь-якого доступного навчання з цього питання.

У процесі надання вам технічної підтримки ми можемо випадково отримати доступ до наданої вами інформації або інформації, що знаходиться у вашій системі. Ця інформація може містити відомості про вас, працівників вашої організації, клієнтів або інших відповідних осіб. Умови опрацювання та обробки такої інформації визначаються застосовними Умовами використання або іншими договорами між вашою організацією та IBM, такими як Умови використання для обміну діагностичними даними.


Захист вас і IBM

Ми можемо збирати та використовувати інформацію, щоб захистити вас і IBM від загроз для інформаційної безпеки, а також захистити інформацію, яка є в нашому розпорядженні, від несанкціонованого доступу, розкриття, зміни чи знищення. До неї належить інформація з наших систем авторизації доступу до ІТ, наприклад, інформація для входу в обліковий запис.

Програми інформаційної безпеки, які ми використовуємо для захисту вашої інформації, нашої інфраструктури та наших мереж, можуть збирати таку інформацію, як IP-адреси та файли журналів. Вона потрібна для функціонування та підтримки програм інформаційної безпеки, щоб розслідувати будь-які можливі інциденти безпеки та отримати уявлення про загрози для безпеки.

Ми можемо використовувати спеціальні інструменти та інші технічні засоби для збору інформації в точках доступу до та входу в ІТ-системи та мережі для виявлення несанкціонованого доступу, вірусів і ознак діяльності шкідливих програм. Інформація, яку ми збираємо, може використовуватися для проведення розслідувань при підозрі на несанкціонований доступ, дію шкідливих програм або зловмисну діяльність, а також для видалення чи ізоляції шкідливого коду або вмісту.


Об’єкти IBM

Коли ви відвідуєте об’єкт IBM, ми збираємо ваше ім’я або робочу контактну інформацію (див. розділ Ваш обліковий запис), а в деяких випадках - інформацію з посвідчення особи  державного зразка. Ця інформація збирається для управління доступом і для безпеки й захисту наших об’єктів і працівників.

Інформація, яка збирається на наших об’єктах, використовується для видачі електронних перепусток. Ми можемо перевіряти особу відвідувачів, якщо це дозволено законом, а для цілей ідентифікації персоналу постачальника, який працює на місці, може бути обов’язковим пред’явлення перепустки з фотокарткою особи, на ім’я якої її видано.

Відеомоніторинг і управління доступом використовуються з міркувань безпеки й захисту наших об’єктів, працівників і активів. Додаткова інформація може надаватися на об’єкті IBM.


Набір персоналу та колишні працівники

Ми постійно шукаємо нових спеціалістів для нашої організації і збираємо інформацію про претендентів на роботу або потенційних кандидатів із кількох джерел. Кандидатам пропонують переглянути Повідомлення про конфіденційність під час набору кадрів для отримання додаткової інформації. У разі звільнення працівника з IBM ми продовжуємо обробляти пов’язану з ним інформацію для будь-яких інших ділових, договірних, трудових, юридичних і фінансових цілей, включаючи управління пенсійним забезпеченням у випадках, коли цим займається IBM.

Щодо набору персоналу, ми можемо шукати потенційних кандидатів за допомогою рекрутингових компаній-посередників і використовувати загальнодоступну інформацію на платформах соціальних мереж, щоб знаходити потенційних кандидатів на конкретну посаду.

У разі звільнення працівника з IBM ми зберігаємо основну інформацію від колишнього працівника про його роботу в IBM.

Після виходу працівника на пенсію ми  опрацьовуємо інформацію про пенсіонера для виконання пенсійних зобов’язань перед ним. Інформацію про опрацювання інформації для пенсії або про участь в інших пенсійних програмах можна знайти в місцевій організації, відповідальній за нарахування та виплату пенсій. У деяких країнах це може бути незалежна організація. У деяких випадках пенсіонери можуть і надалі брати участь в ініціативах або програмах, організованих IBM, зокрема у волонтерських програмах і програмах соціальної відповідальності. Участь у цих програмах є добровільною. Додаткова інформація надається на відповідних веб-сайтах або інформаційних сторінках щодо цих ініціатив.


Здійснення наших ділових операцій

Ми збираємо та використовуємо інформацію для вдосконалення наших ділових операцій, систем і процесів. Наприклад, інформація може використовуватися для ведення, обслуговування, аудиту та оптимізації наших операцій, для захисту наших активів і працівників, для розробки продуктів і для захисту наших прав.

Ми збираємо інформацію про наші ділові операції для прийняття обґрунтованих рішень щодо організації, бізнесу та для звітування про результати діяльності, аудити та тенденції. Наприклад, ми використовуємо цю інформацію для аналізу витрат та якості здійснюваної нами діяльності. Там де це можливо, за основу беруть зведену інформацію, але можуть використовуватися і персональні дані.

Ми збираємо та використовуємо інформацію з наших бізнес-систем, яка може містити персональні дані, для того щоб:

  • захищати або здійснювати наші права, у тому числі для виявлення шахрайства або іншої злочинної діяльності (наприклад, за допомогою інформації в платіжних системах);
  • вирішувати та врегульовувати суперечки;
  • відповідати на скарги та захищати IBM у судовому процесі;
  • і виконувати юридичні зобов’язання в країнах, де ми здійснюємо діяльність.

Ми збираємо інформацію про використання наших бізнес-процесів, веб-сайтів, хмарних та онлайнових послуг, продуктів або технологій. Ця інформація може включати персональні дані; вона використовується для розробки продуктів та процесів. Наприклад, ми можемо використовувати цю інформацію для підвищення ефективності, зниження витрат або покращення послуг шляхом розробки автоматизованих процесів та інструментів, або для розробки або вдосконалення технологій, на яких вони базуються.


Файли cookie та подібні технології

Коли ви заходите на наші веб-сайти, у хмарні та онлайнові послуги, програмні продукти або переглядаєте наш вміст на деяких сторонніх веб-сайтах, ми збираємо інформацію про ваше з’єднання за допомогою різних технологій відстеження в Інтернеті, таких як файли cookie, веб-маяки, локальне сховище або HTML5. Інформація, зібрана за допомогою цих технологій, допомагає нам у забезпеченні функціонування веб-сайту або послуги, в підвищенні продуктивності, дозволяє нам зрозуміти, як використовуються наші онлайнові послуги, або визначити інтереси наших користувачів. Такі технології ми отримуємо через рекламних партнерів, які допомагають нам у їх використанні на сайтах IBM та інших сайтах.

Файл cookie - це фрагмент даних, який веб-сайт може передати вашому браузеру і який надалі може зберігатися на вашому комп'ютері та дозволяє ідентифікувати його. Веб-маяки, включаючи пікселі й теги, - це технології, які використовуються для відстеження відвідувача веб-сторінки IBM або того, чи була веб-сторінка скопійована на інший веб-сайт. Веб-маяки можуть використовуватися в повідомленнях електронної пошти або інформаційних бюлетенях; вони дозволяють визначити, чи були прочитані або переслані повідомлення, або чи переходив користувач за посиланням. Локальні спільні об’єкти можуть зберігати інформацію про вміст, що відображається на переглянутій веб-сторінці, та налаштування. Вони можуть використовуватися для надання пов’язаних функцій на наших веб-сайтах або для відображення цільової реклами IBM на інших веб-сайтах з урахуванням ваших інтересів.

Сеансові cookie можуть зберігати дані про переходи з одних сторінок на інші, таким чином у вас немає потреби вводити інформацію, яку вже було надано вами під час поточного відвідування, або інформацію, яка вимагається для завершення транзакції. Сеансові cookie видаляються після закриття веб-браузера. Постійні cookie зберігають користувацькі параметри для подальших відвідувань веб-сайту, наприклад, запам’ятовують вибрану вами мову та країну. Дані, збережені в постійних cookie, видаляються через 12 місяців.

Ви можете скористатися IBM Cookie Manager, щоб дізнатися більше про технології відстеження в Інтернеті, а також переглянути або встановити свої параметри щодо інформації, яку ми збираємо про вас на наших веб-сайтах. IBM Cookie Manager буде представлений як вікно повідомлення під час першого відвідування веб-сторінки; його можна відкрити в будь-який час, вибравши Параметри cookie в нижньому колонтитулі веб-сайту. IBM Cookie Manager стосується не всіх типів технологій відстеження (наприклад, веб-маяків). Під час роботи з мобільними додатками використовуйте параметри свого мобільного пристрою для керування налаштуваннями.

У разі блокування, вимкнення або відхилення IBM cookie послуги можуть працювати неналежним чином, наприклад при виконанні дій із кошиком покупця, або неможливо буде користуватися веб-сайтами або  хмарними послугами IBM, де вимагається зареєстрований вхід до системи. Вимкнення файлів cookie не призводить до вимкнення інших технологій відстеження в Інтернеті, але забороняє доступ іншим технологіям до будь-якої інформації, що зберігається у файлах cookie.

Наші веб-сайти дозволяють користуватися можливостями сторонніх соціальних мереж. Якщо ви будете користуватися ними, ці сторонні сайти можуть записувати інформацію про вас, таку як ваша IP-адреса, час доступу та URL-адреси веб-сайтів, з яких ви переходите. Якщо ви заходите на такі сайти соціальних мереж, вони можуть також прив’язувати таку зібрану інформацію до інформації у вашому профілі. Ми не є відповідальними за правила та процедури забезпечення конфіденційності таких сторонніх послуг і радимо вам переглянути їхні політики конфіденційності, щоб отримати детальнішу інформацію.

Для отримання інформації про файли cookie та про те, як видалити ці технології за допомогою налаштувань браузера, див. https://www.allaboutcookies.org/.


Діти

Якщо не вказано інше, наші веб-сайти, продукти та послуги не призначені для використання дітьми віком до 16 років.


Надання персональних даних

Ми можемо передавати ваші персональні дані в межах і за межі корпорації постачальникам, консультантам або бізнес-партнерам для законних комерційних цілей IBM і виключно за принципом службової необхідності. У цьому розділі описано, як ми надаємо інформацію і як ми сприяємо її спільному використанню.

Як ми надаємо персональні дані

 

Коли ми надаємо персональні дані для спільного використання, ми застосовуємо засоби перевірки та контролю, щоб бути певними, що інформацію можна передавати.

Якщо ми вирішимо продати, придбати, реорганізувати шляхом злиття або в інший спосіб свій бізнес у деяких країнах, такі дії можуть призвести до розкриття деяких персональних даних потенційним або фактичним покупцям, або ж збирання персональних даних від продавців такого бізнесу.

У межах корпорації персональні дані передаються для наших законних комерційних цілей, таких як управління нашими відносинами з вами та іншими зовнішніми сторонами, виконання програм дотримання вимог або гарантування безпеки систем і мереж. Нашою метою при цьому є підвищення ефективності, зниження витрат і внутрішня співпраця між нашими дочірніми компаніями. Доступ до персональних даних у межах корпорації є обмеженим і надається виключно за принципом службової необхідності. Надання цієї інформації регулюється відповідними внутрішньокорпоративними домовленостями, нашою політикою та стандартами безпеки.

За межами корпорації

  • наш бізнес із постачальниками може передбачати збір, використання, аналіз або інші способи опрацювання персональних даних від нашого імені;
  • наша бізнес-модель передбачає співпрацю з незалежними діловими партнерами для цілей маркетингу, продажу та надання продуктів і послуг IBM. У відповідних випадках ми передаємо робочу контактну інформацію окремим діловим партнерам;
  • ми можемо надавати персональні дані професійним консультантам, зокрема юристам, аудиторам і страховим компаніям, для отримання їхніх послуг;
  • ми можемо надавати інформацію про договірні відносини іншим особам, наприклад, бізнес-партнерам IBM, фінансовим установам, транспортним компаніям, поштовим установам і державним органам (наприклад, митним органам), що залучаються для виконання запиту.

За певних обставин персональні дані можуть підлягати розкриттю державним органам відповідно до судових проваджень, судових наказів або юридичних процедур. Ми також можемо передавати персональні дані для захисту прав IBM або інших осіб, коли IBM вважає, що такі права можуть бути порушені, наприклад, для запобігання шахрайству.

 

 

Сприяння Транскордонній передачі даних

 

Ваша інформація може бути передана або доступна дочірнім компаніям IBM і третім особам по всьому світу. IBM виконує вимоги  законодавства щодо передачі персональних даних між країнами, щоб захистити вашу особисту інформацію, де б вона не знаходилася.

Ми запровадили різні запобіжні заходи, зокрема:

  • Договірні положення, наприклад, затверджені Комісією ЄС і прийняті у кількох інших країнах. Ви можете відправити запит для отримання копії Стандартних Договірних Положень ЄС, вибравши Контактна інформація у верхньому колонтитулі цієї сторінки.
  • Обов’язкові корпоративні правила для володільців (IBM BCR-C). Ми маємо BCR-C, схвалені Європейськими органами із захисту даних і Офісом Уповноваженого з питань інформації Великої Британії. Додаткову інформацію наведено в розділі Обов’язкові корпоративні правила IBM для володільців.
  • Система правил міжнародної конфіденційності (CBPR) АТЕС, яка забезпечує захист персональних даних, що передаються між державами-членами АТЕС; правила стосуються інформації в Інтернеті, зібраної через ibm.com.

Незважаючи на те, що використання стандартів Privacy Shield ЄС-США та Швейцарія-США для передачі персональних даних може бути припинено, ми продовжуємо дотримуватися всіх вимог стандартів Privacy Shield ЄС-США та Швейцарія-США. Для отримання додаткової інформації див. розділи Політика Конфіденційності IBM Privacy Shield і Міністерство торгівлі США.


Інформація володільця та представника

IBM здійснює діяльність через свої дочірні компанії по всьому світу. У законах про конфіденційність деяких країн Володільцем вважають юридичну (або фізичну) особу, яка визначає мету обробки персональних даних і встановлює процедури їх обробки. Сторони, які беруть участь в операціях з обробки від імені Володільця, можуть називатися Розпорядниками. Назви таких осіб і їхні обов’язки  різних юрисдикціях можуть бути різними.

У випадках, що розглядаються законами про конфіденційність вашої країни, у ролі Володільця ваших персональних даних виступає головна дочірня компанія IBM у вашій країні або регіоні, якщо International Business Machines Corporation (IBM Corp.) або інша дочірня компанія IBM не встановить, що вона є Володільцем персональних  даних при визначених взаємодіях із вами.

Для того щоб дізнатись контактні дані нашої головної дочірньої компанії в країні або регіоні, виберіть свою країну або регіон і виберіть розділ Контакти в нижньому колонтитулі веб-сайтів ibm.com. До IBM Corp. можна звернутися на адресу: International Business Machines Corporation, 1, North Castle Drive, Armonk, New York, United States of America (США).

Якщо від IBM Corp. або від контрольованої нею дочірньої компанії вимагається призначити юридичного представника, то призначаються зазначені нижче представники.

IBM International Group B.V.,

Johan Huizingalaan 765,

1066 VH Amsterdam,

The Netherlands

IBM United Kingdom Limited,

PO Box 41, North Harbour,

Portsmouth,

Hampshire, PO6 3AU,

United Kingdom


Безпека та зберігання інформації

Для захисту ваших персональних даних від несанкціонованого доступу, використання та розкриття ми вживаємо обґрунтованих фізичних, адміністративних та технічних застережних заходів. Ці застережні заходи включають контроль доступу на основі ролей та шифрування і забезпечують конфіденційність персональних даних під час передачі. Ми також вимагаємо від наших ділових партнерів, постачальників і третіх осіб впровадження відповідних застережних заходів, зокрема договірних положень і обмежень прав доступу, для захисту інформації від несанкціонованого доступу, використання та розкриття.

Ми зберігаємо персональні дані лише доти, доки це необхідно для виконання цілей, для яких вона обробляється, або для дотримання законодавчих та нормативних вимог щодо збереження. Юридичні та нормативні вимоги щодо збереження можуть включати збереження інформації для:

  • цілей аудиту та обліку,
  • дотримання встановлених на законодавчому рівні строків зберігання,
  • вирішення суперечок
  • і встановлення, здійснення або захисту прав у судових позовах у країнах, де ми здійснюємо діяльність. 

Ми зберігаємо будь-яку інформацію про договірні відносини для адміністративних цілей, виконання законодавчих і нормативних вимог до збереження, захисту прав IBM і управління відносинами IBM із вами. Інформація, що надається в додатковому повідомленні про конфіденційність, може містити детальнішу інформацію про чинні умови зберігання.

Коли персональні дані стають непотрібними, у нас є процеси безпечного видалення, наприклад, шляхом стирання електронних файлів і подрібнення фізичних документів.


Ваші права

Ви маєте певні права щодо обробки ваших персональних даних. Ви  можете вибрати Контактна інформація у верхньому колонтитулі цієї сторінки, для того щоб:

  • направити запит на доступ до ваших персональних даних або на їхнє оновлення. Залежно від чинного законодавства, ви можете мати додаткові права щодо ваших персональних даних;
  • ставити запитання, пов'язані з цією Заявою про конфіденційність і процедурами забезпечення конфіденційності. Ваше повідомлення буде передано відповідному спеціалісту команди IBM із забезпечення конфіденційності даних, наприклад, особам, відповідальним за захист даних;
  • подати скаргу в IBM, якщо ви не задоволені тим, як IBM опрацьовує ваш персональні дані.

Інформацію про додаткові права та умови їх застосування можна знайти тут. На ваші права можуть  розповсюджуватися обмеження та винятки, що випливають із чинного законодавства. Наприклад, за деяких обставин ми не можемо надати певну інформацію, яку ви шукаєте, якщо її не можна розкрити, не розкриваючи інформацію про інших осіб.

Ви також маєте право оскаржувати рішення компетентного наглядового органу. Контактна інформація органів із захисту даних у країнах Європейської економічної зони опублікована тут, у Великій Британії - тут. Якщо ви не задоволені рішенням, винесеним за вашою скаргою, ви також можете скористатися системою зворотного зв’язку та вирішення проблем TRUSTe тут нашого незалежного стороннього постачальника для вирішення спорів на території США. Ця послуга надається безоплатно.

Для того щоб встановити або змінити параметри налаштування комунікацій маркетингу, завітайте в Центр IBM з управління параметрами конфіденційності. Ви також можете подати запит на відмову, або вибрати пункт Скасувати підписку внизу кожного маркетингового листа.


Правові підстави

У деяких юрисдикціях законність опрацювання персональних даних повинна мати обґрунтування, яке іноді називають правовими підставами. Правові підстави, на які ми посилаємося на підтвердження законності опрацювання ваших персональних даних, залежать від мети та чинного законодавства.

Ми використовуємо різні правові підстави:

Ми посилаємося на цю правову підставу, коли нам потрібно обробляти певні персональні дані, зокрема ваші контактні дані, реквізити платежу та дані про відвантаження, для виконання наших зобов’язань або для управління нашими договірними відносинами з вами.

Приклади:

  • Якщо ви плануєте придбати продукт або послугу, нам потрібна ваша робоча контактна інформація, щоб укласти з вами договір, або вам може бути потрібно створити IBMid (див. розділ Ваш обліковий запис) для доступу до придбаного продукту в Інтернеті.
  • Під час виконання договору у вас може виникнути потреба отримати послуги підтримки, для чого нам потрібно мати вашу контактну інформацію.
  • Нам потрібні персональні дані для розгляду претендентів на роботу або управління правами пенсіонерів на отримання пенсії (див. розділ Набір персоналу та колишні працівники).

Законні інтереси означають можливість вести та організовувати бізнес, що включає маркетинг наших пропозицій, захист наших законних інтересів, захист нашого ІТ-середовища або задоволення вимог клієнтів.
Приклади:

  • Ми фіксуємо, як ви користуєтеся нашими веб-сайтами і які дії виконуєте на них, із метою покращення наших веб-сайтів.
  • Ми обробляємо ваш IBMid (див. розділ Ваш обліковий запис) із метою управління правами доступу до наших послуг.
  • Якщо ми маємо договірні відносини з організацією, в якій ви працюєте, у нас є законні інтереси опрацьовувати ваші персональні дані, які використовуються для управління цим договором.
  • Ми обробляємо вашу робочу контактну інформацію (див. розділ Ваш обліковий запис) у поєднанні з іншою інформацією, що стосується бізнесу, щоб адаптувати наші взаємодії з вами та просувати наші продукти та послуги. Ми можемо обробляти вашу контактну інформацію разом із деталями події IBM, на якій ви були присутні, для розвитку Маркетингової та бізнес-аналітики.
  • Ми обробляємо персональні дані заявників на підставі нашого законного інтересу в підборі необхідних спеціалістів (див. розділ Набір персоналу та колишні працівники).
  • Ми повинні підтримувати наші загальні ділові операції в активному стані. З цією метою ми можемо, наприклад, обробляти дані для входу в наші ІТ-системи та мережі або записи систем відеоспостереження на об’єктах IBM для цілей безпеки та захисту.

Ми можемо опрацьовувати персональні дані також, якщо це необхідно для захисту наших прав у судових, адміністративних чи арбітражних провадженнях. Це також підпадає під правові підстави законного інтересу в країнах, де вони не становлять окрему правову підставу.

Ми опрацьовуємо персональні дані для кредитної гарантії, що становить окрему правову підставу згідно з законом Бразилії про захист даних (LGPD), але також входить у правову підставу законного інтересу в інших країнах.

Опрацювання здійснюється за умови вашої згоди, якщо ми вимагаємо її.
Приклад:

У випадках, коли нам потрібно опрацьовувати певні персональні дані на підставі нашого юридичного зобов’язання. Приклад:

  • Ми можемо бути зобов’язані отримати державний ідентифікатор для певних транзакцій, наприклад для фінансової операції (див. розділ Договірні відносини).

Оновлення Заяви щодо конфіденційності

У разі внесення істотної зміни в цю Заяву щодо конфіденційності змінюється дата набуття чинності, і протягом 30 днів публікується повідомлення про зміни Заяви щодо конфіденційності. Якщо ви продовжуєте використовувати наші веб-сайти та послуги після набуття чинності цих змін, вважатиметься, що користувачі ознайомилися зі змінами та розуміють їх.

Попередні версії Заяви щодо конфіденційності доступні тут.