Sidens hovedinnhold

Smartere penger

Våre globale finanssystemer må bli smartere.
Nå er det mulig.

Smarte penger skifter ikke bare hender, de fører til at man skifter mentalitet.

I stedet for harde kontanter er pengene våre nå forvandlet til nuller og enere – lettere å telle, lettere å flytte rundt og lettere å stjele.

Men i et smart banksystem er det også lettere å analysere pengene. Informasjon om finansbevegelser kan nå brukes til å drive frem vekst og unngå risiko – både bedrifter, land og hele økonomisystemer har glede av dette.


 

Smarter Banking for a Better Planet. Se videoen.

Penger som intelligens

IBM arbeider med å opprette neste generasjons bankteknologi, som skal oppfylle behovene for oppdaterte IT-infrastrukturer. Slike strukturer skal skaleres til å behandle det største antallet datakilder som noen gang har eksistert, og levere databehandlingskapasitet i stor målestokk. Våre kunder er aktivt involvert i arbeidet med en mer sammenkoblet, instrumentert og intelligent virksomhet. Derfor er de på utkikk etter nye modeller for å løse behovene knyttet til deres virksomhet.

Hvordan bygge en smartere bank

Wendy Feller fra IBM Institute for Business Value forklarer hvordan finansforetak kan gi realøkonomien markedsstabilitet og varig avkastning takket være smartere banksystemer, der man kombinerer innovativ tillit, service og nye produkter med grønn databehandling for en bedre verden.


 

50 % – Andelen av kunder som bare vil gi banken to sjanser uten positivt utfall før de overveier å skifte bank. 25 milliarder – Globale tradingsystemer er under ekstremt press. Hver dag håndterer de milliarder av meldinger med markedsdata.

 

Prosent av de spurte som forutser lovendringer i de neste fem årene.

Mot transparens og bærekraftighet: bygge en ny finansiell orden

Hvordan vil finansmarkedene generere penger i fremtiden? Den aktuelle finanskrisen har vist hvilke problemer som kan oppstå når det opprettes og utnyttes ”ugjennomsiktige lommer” i systemet. Hvis finanssektoren skal gi bærekraftig avkastning, må den endres. Den må begynne med å samarbeide med lovgiverne for å bygge et finanssystem som er stabilt, samtidig som det tillater sunn innovasjon. Enkeltfirmaer med merkevarer må spesialisere seg og lære hvordan de skal oppfylle det merkene lover.


 

Kle av seg offentlig: benytte kraften i Web 2.0 til å gjenopprette tilliten til bankene
Energie Mores kunder er på nettet mer enn noen gang. Dette tekniske dokumentet fra IBM Institute for Business Value forklarer hvorfor banker må lære å bruke metoder som for eksempel blogging og sosiale nettverk til å nå en stadig mer fragmentert og spredt kundebase på en effektiv og rimelig måte.

Økt tillit, transparens og teknologi: forsikringskundenes perspektiver i en global kontekst
Denne oppdaterte undersøkelsen fra IBMs Institute for Business Value viser at forsikringsselskaper i USA og Europa lider av en mangel på tillit fra kundenes side og at de trenger økt transparens, bedre service og større fleksibilitet for å nå fremtidens kunder.