Topic
  • 11 replies
  • Latest Post - ‏2013-02-08T07:38:36Z by SystemAdmin
vikrantislav
vikrantislav
40 Posts

Pinned topic error installing Server in 3.1.1

‏2012-04-30T21:14:37Z |
i'm trying to install a WASCE 3.0 server adapter and get this error:

Cannot complete the install because one or more required items could not be found.
Software being installed: WASCE v3.0 Server Adapter Assembly 3.0.0 (com.ibm.wasce.v30.feature.feature.group 3.0.0)
Missing requirement: WASCE v3.0 Server Adapter Assembly 3.0.0 (com.ibm.wasce.v30.feature.feature.group 3.0.0) requires 'org.eclipse.jst.server_ui.feature.feature.group 3.2.0.v201005241530' but it could not be found

I get a similar error for any other server adapter as well. Previously in DS 3.1 under Define a New Server, there was a selection of server adapters available by default but they are not present in 3.1.1. So i went to Download Additional Server Adapters and got this error.
Updated on 2013-02-08T07:38:36Z at 2013-02-08T07:38:36Z by SystemAdmin
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1632 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2012-05-09T16:09:16Z  
    I get the same error. Are you using RAD or standard Eclipse?
  • vikrantislav
    vikrantislav
    40 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2012-05-09T17:29:49Z  
    I get the same error. Are you using RAD or standard Eclipse?
    i'm using Data Studio 3.1.1 Full Client installed from IBM Installation Manager
  • David.Zhu
    David.Zhu
    67 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2012-05-11T06:35:07Z  
    i'm using Data Studio 3.1.1 Full Client installed from IBM Installation Manager
    You can try following steps.
    1. Open the "Help->Install new software...".,
    2. In the dialog, check the checkbox "contact all update sties during install to find all required software"
    3. Click the link "Available software site", in the site list,check the site "http://download.eclipse.org/release/helios".
    4.Install WAS CE 3.0 as before, it will automtacilly find the dependence for you.

    David
    Data Studio Developer
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1632 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2012-05-11T14:54:35Z  
    • David.Zhu
    • ‏2012-05-11T06:35:07Z
    You can try following steps.
    1. Open the "Help->Install new software...".,
    2. In the dialog, check the checkbox "contact all update sties during install to find all required software"
    3. Click the link "Available software site", in the site list,check the site "http://download.eclipse.org/release/helios".
    4.Install WAS CE 3.0 as before, it will automtacilly find the dependence for you.

    David
    Data Studio Developer
    Unfortunately, this doesn't work on RAD 8.0.4
  • David.Zhu
    David.Zhu
    67 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2012-05-11T16:50:01Z  
    Unfortunately, this doesn't work on RAD 8.0.4
    It should be "Download and install support for a new server" mechanism which doesn't support automatically dependency check. But though you install fail, it should already add a site in the "Available software site" You can install from "Help -> Install new software" and choose the site "update site: http://public.dhe.ibm.com/software/websphere/wasce/updates/", it should work now.

    For safety, you can load the helios component list firstly through "Help -> Install new software". In the "Work with" combox select "Helios - http://download.eclipse.org/release/helios". After all components show in the text field, you can then choose WAS CE 3.0 URL to install WAS CE 3.0.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1632 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2012-05-14T12:01:12Z  
    • David.Zhu
    • ‏2012-05-11T16:50:01Z
    It should be "Download and install support for a new server" mechanism which doesn't support automatically dependency check. But though you install fail, it should already add a site in the "Available software site" You can install from "Help -> Install new software" and choose the site "update site: http://public.dhe.ibm.com/software/websphere/wasce/updates/", it should work now.

    For safety, you can load the helios component list firstly through "Help -> Install new software". In the "Work with" combox select "Helios - http://download.eclipse.org/release/helios". After all components show in the text field, you can then choose WAS CE 3.0 URL to install WAS CE 3.0.
    It does not work. I have installed a clean RAD 8.0.4.1 and enabled the only following two repositories:

    http://download.eclipse.org/releases/helios
    http://public.dhe.ibm.com/software/websphere/wasce/updates/

    If I try to add the server adapter through "Window-Preferences-Server-Runtime Environment (Download additional adapters)", or through "Help-Install New Software" I get the following error in both cases:

    Cannot complete the install because one or more required items could not be found.
    Software currently installed: WASCE v3.0 Server Adapter Assembly 3.0.0 (com.ibm.wasce.v30.feature.feature.group 3.0.0)
    Missing requirement: Geronimo Server Tools V30 UI Plug-in 3.0.0 (org.apache.geronimo.st.v30.ui 3.0.0) requires 'bundle org.eclipse.tm.terminal.view [2.1.0,4.0.0)' but it could not be found
    Cannot satisfy dependency:
    From: WASCE v3.0 Server Adapter Assembly 3.0.0 (com.ibm.wasce.v30.feature.feature.group 3.0.0)
    To: org.apache.geronimo.st.v30.ui http://3.0.0
    Is there any way to install the missing elements ahead of time?
  • David.Zhu
    David.Zhu
    67 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2012-05-15T14:08:20Z  
    It does not work. I have installed a clean RAD 8.0.4.1 and enabled the only following two repositories:

    http://download.eclipse.org/releases/helios
    http://public.dhe.ibm.com/software/websphere/wasce/updates/

    If I try to add the server adapter through "Window-Preferences-Server-Runtime Environment (Download additional adapters)", or through "Help-Install New Software" I get the following error in both cases:

    Cannot complete the install because one or more required items could not be found.
    Software currently installed: WASCE v3.0 Server Adapter Assembly 3.0.0 (com.ibm.wasce.v30.feature.feature.group 3.0.0)
    Missing requirement: Geronimo Server Tools V30 UI Plug-in 3.0.0 (org.apache.geronimo.st.v30.ui 3.0.0) requires 'bundle org.eclipse.tm.terminal.view [2.1.0,4.0.0)' but it could not be found
    Cannot satisfy dependency:
    From: WASCE v3.0 Server Adapter Assembly 3.0.0 (com.ibm.wasce.v30.feature.feature.group 3.0.0)
    To: org.apache.geronimo.st.v30.ui http://3.0.0
    Is there any way to install the missing elements ahead of time?
    Ok, I verify that method on Data Studio and it can work. but the way to make it work in RAD is same. You can add the site which include the missing feature. According to your error message, you can add "geronimo" related site through "install server" dialog same with you add WASCE site and then install WASCE from install new software wizard.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1632 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2012-05-16T08:36:04Z  
    • David.Zhu
    • ‏2012-05-15T14:08:20Z
    Ok, I verify that method on Data Studio and it can work. but the way to make it work in RAD is same. You can add the site which include the missing feature. According to your error message, you can add "geronimo" related site through "install server" dialog same with you add WASCE site and then install WASCE from install new software wizard.
    I have tried adding all available Geronimo sites with no luck. Has ANYBODY had any luck with RAD 8.0.4 and WASCE 3.0.0 adapter??
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1632 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2012-07-09T18:17:36Z  
    I have tried adding all available Geronimo sites with no luck. Has ANYBODY had any luck with RAD 8.0.4 and WASCE 3.0.0 adapter??
    1. Enable update site: http://download.eclipse.org/dsdp/tm/updates/3.2
    2. Select Expand TM and RSE Uncategorized 3.2.2 and select the Target Management Terminal option
    3. Restart, and then try reinstalling the adapter
    Good to go after that.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1632 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2012-08-14T13:24:40Z  
    1. Enable update site: http://download.eclipse.org/dsdp/tm/updates/3.2
    2. Select Expand TM and RSE Uncategorized 3.2.2 and select the Target Management Terminal option
    3. Restart, and then try reinstalling the adapter
    Good to go after that.
    That did the trick - thank you..
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1632 Posts

    Re: error installing Server in 3.1.1

    ‏2013-02-08T07:38:36Z  
    1. Enable update site: http://download.eclipse.org/dsdp/tm/updates/3.2
    2. Select Expand TM and RSE Uncategorized 3.2.2 and select the Target Management Terminal option
    3. Restart, and then try reinstalling the adapter
    Good to go after that.
    thnkx dats did it :D