Industries

De Bank van de toekomst is een Cognitieve Platform Bank

Share this post:

 

De succesvolle banken na de pandemie zijn de banken die begrijpen hoe essentieel het is om zekerheid te bieden in een onzekere wereld. Tegelijkertijd moeten banken zich aanpassen aan een sterk veranderende markt, toenemende concurrentie en ‘co-opetitie’ en zijn de verwachtingen van klanten van banken in de digitale wereld hoger dan ooit. Om blijvend succesvol te kunnen zijn moet de kostenbasis drastisch efficiënter en is digitale transformatie noodzakelijk om onderscheidend en flexibel in te kunnen spelen op de markt en haar klanten.

 

Om banken te helpen bij hun digitale transformatie heeft IBM het ‘Cognitive Bank’-model ontwikkeld. Dit gaat uit van een holistische visie wat leidt tot tastbare resltaten, gericht op kostenverlaging en een hoge mate van differentiatie. De Cognitive Bank kan worden omschreven als een bank die meerdere bedrijfsplatformen en ecosystemen omvat, waarbij data, expertise en unieke intelligente workflows worden gecombineerd voor een onderscheidende klantervaring. In essentie is de cognitieve bank een platformbank, met ingebouwde AI en intelligente automatisering.

Tevens verschuift het zwaartepunt voor banken naar de klant. Waar in het verleden banken zich noodgedwongen moesten richten op hun legacy- en backoffice-systemen, draaien de winnende banken van de toekomst deze inspanning om naar de frontoffice. Met andere woorden: een transformatie van monolithisch, complex, inflexibel en duur naar modulair, interoperabel, intelligent en agile. Cloud en intelligente automatisering vormen de belangrijkste technologieën, die banken echt in staat stellen om hun strategische en veranderdoelstellingen te behalen.

 

Digitale transformatie

IBM helpt banken het verschil te maken en hun digitale transformatie veilig te versnellen tot haar volledige potentieel. Drie thema’s om te verduidelijken waar IBM groots verschil kan maken zijn: turbo-charge innovatie met onze gestructureerde aanpak voor rationalisatie, modernisatie en migratie van applicaties naar cloud (AWS, Azure, Google, IBM) tezamen met de inbreng van intelligente workflows in core-processen; core-banking SaaS-implementatie en het maximaliseren van onderscheidende klantervaringen door inzicht, door correlatie van data, analytics en AI transparant toe te passen, op basis van consent. Als een bank resources vrij wil spelen voor innovatie kan IBM, als tussenstap, de bestaande support en onderhoud van de huidige on-premise infrastructuur uitvoeren of overnemen. Zo kan een bank zich volledig richten op innovatie en de overstap naar cloud.

 

Garage-methode

Vanuit IBM Banking & Financial Markets brengen we de kennis, kunde en ervaring van onze mensen in, gecombineerd met bewezen processen en tooling. Dit in combinatie met onze zogeheten ‘Garage-methode’ van co-creatie, co-executie en co-operatie. Een aanpak die heeft bewezen het verschil te maken, transformatie te versnellen, digitaal talent te ontwikkelen en cultuurverandering te stimuleren. Dit leidt snel tot tastbare resultaten en helpt de bank zich te onderscheiden van andere spelers in de markt.

 

Verschil maken

IBM is de partner waarmee je het verschil kunt maken, je digitale transformatie veilig kunt versnellen tot volledig potentieel, maximaal onderscheid en minimaal risico.

We gaan graag met je in gesprek, om samen het verschil te maken. Wil je meer weten? Lees dan onze volledige visie op de Cognitive Bank of klik hier voor de casestudies.

 

Client Executive Banking & Financial Markets, IBM

More Industries stories

Digitale Sovereiniteit – Welke weg slaat Europa in?

  Vertrouwen opbouwen in de cloud vormt de kern van een nieuwe beweging in Europa die als doelstelling heeft om bedrijven te ondersteunen bij het halen van waarde uit hun data en het doen van technologische innovaties. De enorme schat aan industriële data in Europa is nog groter geworden door de versnelde digitalisering tijdens de […]

Continue reading

Overheidstoegang tot data: alle feiten op een rij

Door Martin Jetter, IBM Chairman of Europe, Middle-East and Africa   Met meer dan 100 jaar engagement in Europa, heeft IBM veel clouddatacenters, onderzoekslaboratoria, innovatie hubs en ‘centers of excellence’ verspreid over Europa. We hebben niet alleen een van de langst bestaande geschiedenis van een technologiebedrijf dat grote klanten in alle sectoren in Europa ondersteunt, […]

Continue reading

De mogelijkheden van predictive maintenance

  Nog gerichter voorspellen wanneer assets onderhouden moeten worden? IBM heeft zijn Enterprise Asset Management-platform Maximo Application Suite (MAS) uitgebreid met functionaliteit om de klant te helpen in hun ´Journey to Predict´. Hoe werkt deze functionaliteit en wat kan je daarmee? Predictive maintenance voorspelt wanneer een asset waarschijnlijk uitvalt en dus wanneer onderhoud nodig is, […]

Continue reading