Generic

The Masters, Holy Grail of golf and IBM

Share this post:

Het is weer zo ver!! Deze week wordt de US Masters gespeeld op de Augusta National Golf Club in Augusta Georgia.

Dit toernooi is altijd de eerste major van het seizoen en tegelijkertijd ook het hoogtepunt van het golfjaar. Dit komt natuurlijk door de spelers maar misschien nog wel meer door de lokatie en de opgebouwde historie. De grootste spelers die er ooit gespeeld hebben streden om het felbegeerde groene jasje, naast een plekje in de golfhistorie wordt je met een overwinning ook lid van de meest exclusieve club in golf de Augusta National Golf Club.

Deze baan is ooit aangelegd door de legendarische Bobby Jones, de enige golfer die ooit de grand slam in golf heeft gewonnen. In Augusta kocht hij een heuvelachtig terrein van een oude Belgische boomkweker. Dit mooie terrein met vele exotische bomen waren het startpunt voor deze prachtige baan, waar nu 85 jaar later veel mooie bomen te zien zijn.

De sfeer van het trage zuidelijke plantage leven begint al bij de oprit, de Magnolia Lane.

 

masters-magnolia

 

Eenmaal bij het clubhuis arriveer je in Golfers Heaven. Over alles is nagedacht, het witte clubhuis dat alleen toegankelijk is voor de leden, de gemanicuurde baan en overal staan de bloemen in bloei (dit regelen ze met een warm water irrigatie systeem). Lid worden kan niet, je moet of de Masters winnen of uitgenodigd worden. Hierdoor is het een klassiek amerikaans “old boys network” bolwerk. Vele presidenten zijn of waren er lid, alle CEO’s die er toe doen zijn lid (Ginni, Sam en Louis ook), naast een paar oude plantage families die er vanaf het begin lid zijn. Grappig genoeg heeft de club Bill Gates jaren geweigerd omdat hij openlijk lonkte naar een lidmaatschap, dit is “not done” in August, niet alles is te koop dus.

Omdat dit de enige major is die altijd op dezelfde plaats gespeeld wordt ligt er ondertussen al 81 jaar geschiedenis op de baan. Er wordt dan ook vaak gerefereerd aan voorgaande edities, beroemde momenten zoals de chip-in van Tiger Woods op 16 van 2005 of Greg Norman’s legendarische ineenstorting in de laatste ronde van 1996.

Het is een droom van mij (en ik vermoed elke andere golfer) om ooit als toeschouwer bij de Masters aanwezig te zijn, maar dan vooral voor de sfeer, want eerlijk gezegd zie je de wedstrijd veel beter thuis dan daar ter plekke. En dit komt vooral door IBM. De kijkers beleving is veel veranderd door de jaren. Als kind tapete ik in 1989 de Masters op VHS en keek het hele jaar naar deze band tot ik elke tekst van BBC commentator Peter Alliss uit mijn hoofd kende. Vandaag de dag kan ik – live – elke slag van mijn favoriete spelers live meekijken, krijg ik dankzij onze Watson technology de content te zien die voor mij relevant is en dit alles met een perfect vormgegeven user-experience.

IBM is dit jaar voor het 21ste jaar één van de drie sponsoren van dit toernooi. Een samenwerking die ooit begon met servers en de eerste externe website van de Masters. Ondertussen is onze aanwezigheid essentieel voor het toernooi en een perfect uithangbord voor ons bedrijf. Via onze app bereiken we bijna alle decisionmakers in Amerika en around the globe. Via televisie bereiken we een groter en algemener publiek; benieuwd? De Watson ads kun je bekijken als je op deze link klikt.

Ik krijg zelf jaarlijks rond deze tijd vele positieve opmerkingen over de app en IBM te horen, vooral van niet IT’ers!

Dit jaar belooft weer een prachtige strijd te worden, de favorieten zijn Jordan Spieth, Rory McIlroy en Dustin Johnson maar de afgelopen jaren hebben de favorieten maar zelden gewonnen. Ik raad iedereen aan om de IOS of Android App te downloaden en te genieten van dit prachtige evenement en onze technology!

 

Social Collaboration Sales at IBM

More Generic stories

Compliant en nog steeds flexibel en efficiënt in de public cloud

Voldoen aan wet- en regelgeving is niet simpel en goedkoop. De kosten kunnen oplopen tot maar liefst tien procent van de bedrijfsomzet. In combinatie met de Covid-gerelateerde druk op de budgetten stelt dit CIO’s, CFO’s, CISO’s en businessleiders voor uitdagingen. Met onze nieuwe IBM Cloud for Regulated Industries slaan CxO’s drie vliegen in één klap: […]

Continue reading

Informatie Gestuurd Optreden voor de Koninklijke Marine

Altijd inzicht in operationele gereedheid De situatie: in de Perzische Golf ontstaat een dreigende situatie en dat vereist onmiddellijke actie. Daarom besluit de Nederlandse regering om onder VN-mandaat direct een fregat naar de Straat van Hormuz te sturen. In allerijl wordt het schip gereedgemaakt. Hoe kan de marine op basis van Informatie Gestuurd Optreden (IGO) […]

Continue reading

Werk nog beter op meer dan 1,5 meter

4 tips voor overheden om structureel digitaal samen te werken We zijn 7 maanden na de uitbraak van de coronacrisis. Jij en je collega’s werken afwisselend thuis en op kantoor. Een aantal grote projecten heeft misschien vertraging of wordt uitgesteld tot normalere tijden. En wellicht duikt er hier en daar een vorm van onlinemeetingmoeheid op. […]

Continue reading