Preskoči na glavno vsebino

Modrejša državna uprava

Od lokalnih svetov do mednarodnih sodelovanj,
upravljanje javnega sektorja uporablja
nove načine dela

Je modrejša državna uprava sploh mogoča v časih gospodarske negotovosti, naraščajočih stroškov in prevelikega obsega informacij? Da.

 

Vsak dan po svetu spremljamo izzive, kot so finančni primanjkljaji, negotovost trgov in vedno bolj zapleteni postopki zagotavljanja najosnovnejših storitev. Kljub temu uspešne uprave za namene obravnavanja potreb svojih državljanov in podjetij iščejo načine za reorganizacijo svojih struktur, informacijske tehnologije in pravilnikov.

Odgovor je mogoče najti prek začasnih rešitev, kot sta zmanjšanje stroškov in zvišanje davkov. Običajne strategije za uspešno javno upravo vključujejo sposobno vodstvo in učinkovito rabo tehnologije. Pristopi, ki uporabljajo analizo, storitve v skupni rabi in sodelovanje zagotavljajo transformacijo, ki koristi tako javnosti kot državni upravi.  

Šest gonilnikov za spremembe v državni upravi na modrejšem planetu. Spreminjanje demografije. Pospeševanje globalizacije. Vedno večja skrb za okolje.  Razvoj socialnih razmerij. Naraščajoče grožnje stabilnosti in redu.  Vedno večji vpliv tehnologije.

Kadar je mogoče informacije analizirati in predstaviti učinkoviteje, se lahko bolje odločamo, imamo pa tudi boljši vpogled v poslovanje. Nova orodja za sodelovanje upravam omogočajo preoblikovanje odnosov z državljani ter ustvarjanje okolja, v katerem normo predstavljata učinkovitost in upravljanje glede na učinkovitost poslovanja.

Uprave na vseh ravneh - lokalne, državne, nacionalne - ponazarjajo prednosti preoblikovanja v e-uprave. V mestih Rio de Janeiro in Davao na Filipinih so dinamični voditelji javno varnost postavili na prvo mesto, zato spodbujajo združitev več agencij, da bi ustvarili varnejše okolje. Združeno kraljestvo in Singapur svoje državljane izobražujeta o načinih pridobivanja storitev in jih spodbujata, da uporabljajo najbolj primerne in učinkovite kanale.

Z napredno analitiko lahko dosežemo velike spremembe na področju poslovanja.


Interaktivna izkušnja Obiščite modrejše mesto (US)


 

Kako delujejo vojaške koalicije v Iraku, Afganistanu in drugih državah – kako delujejo?

Do sedaj je bilo o delovanju vojaških koalicij izvedenih malo študij, zato so se pri IBM-ovi skupini za globalno poslovno svetovanje odločili, da to področje natančno raziščejo. IBM-ovi strokovnjaki so opravili več kot 100 razgovorov z vojaki, ki so bili udeleženi v bojnih, stabilizacijskih in reševalnih operacijah od leta 1994 do 2009 v Iraku, Afganistanu in drugih regijah. Zanimala so nas njihova mnenja o tem, kako učinkovite so bile koalicije in kakšni so njihovi praktični predlogi za njihovo izboljšavo delovanja.

Nekaj ključnih ugotovitev:

Sorodne teme modrejšega planeta


 

Carinska uprava 2015 Izboljšajte učinkovitost in uspešnost carinskih postopkov

Izboljšana varnost in prihodki iz naslova svetovne trgovine

Med državno upravo in državljani se je povečal pretok podatkov. Modrejše državne uprave posegajo po novih načinih sodelovanja in partnerstvih, tako lokalno kot globalno.


 

Edinstvene rešitve

V preteklosti je bila edinstvena tehnologija pogosto načrtovana in ustvarjena na novo, da je nadomestila skupno storitev različnih oddelkov uprave ali celo pisarn znotraj oddelkov. Danes so skupne platforme in odprti standardi osnova za modrejšo upravo. Včasih je to tako enostavno kot uporaba družabnih aplikacij za poročanja (npr. Twitter) o dnevnem gotovinskem toku države Rhode Island. Ali pa bolj zahtevno kot ustvarjanje virtualnega sveta (US) za usposabljanje obveščevalnih agentov države.

Mestna uprava: upravljanje sredstev in opredelitev težav. Z IBM-ovo rešitvijo za upravljanje  sredstev je oddelek za odpadno vodo  v mestu Corpus Christi v zvezni državi  Texas odkril, da skoraj tretjino prizadevanj oddelka  porabi za reševanje težav na 1,4%  lokacij strank, kar nakazuje potrebo po osredotočenem načrtu za te stranke.