Sus

Un sistem de sănătate inteligent

Vom dispune de un sistem de sănătate mai inteligent, construit din soluţii instrumentate, interconectate şi inteligente.

Tehnologia în sine nu ne  poate vindeca problemele  de sănătate. Însă îi poate  ajuta să lucreze mai bine pe  cei ce ne tratează bolile, ne  vindecă rănile şi găsesc noi  mijloace de a înfrunta  maladiile. Totodată poate  ajuta oamenii sănătoşi să ia  decizii mai inteligente cu  privire la soluţiile de sănătate pe care le au la îndemână.

Healthcare Solutions

Inteligenţa ca prescripţie pentru domeniul sănătăţii.

Într-un spital general dispar cu regularitate stenturi in valoare de 25,000 $ bucata. Într-o clinică, aceluiaşi pacient i se fac în mod repetat aceleaşi analize de sânge, asta deoarece lipsesc fişele medicale actualizate. Şi chiar dacă rapoartele se contrazic, un studiu (link-ul nu se află pe site-ul ibm.com) ne relevă faptul că aproximativ 195,000 de decese sunt cauzate de erori medicale ce pot fi prevenite...

Acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care costurile pentru serviciile de sănătate sunt foarte ridicate. În unele ţări aceste costuri cresc de 2 ori mai repede ca inflaţia.

Diagnosticul problemelor din sănătate: ineficienţa. Însă leacul nu este aşa de uşor de găsit. Chiar dacă organizaţiile devin bogate în informaţii, rămân sărace în cunoaştere datorită absenţei instrumentelor ce le-ar putea integra cel mai bine datele în sistemele operaţionale, clinice, financiare şi de cercetare. Dar în loc să ne concetrăm pe problemele din domeniul sănătăţii, ar putea să fie mai productiv – şi mai sănătos – să ne imaginăm cum am putea să construim un sistem de sănătate mai inteligent.

Un sistem de sănătate mai inteligent foloseşte informaţii pentru a pătrunde în esenţa sistemului de îngrijire medicală şi a performanţei organizaţionale. Furnizorii, cercetătorii şi directorii din sănătate pot lucra mai inteligent (US), creînd perspective multilaterale asupra datelor pacienţilor şi putând obţine în timp real vizibilitate asupra operaţiilor pe care le rulează. Şi pot utiliza o clasificare mai vastă a datelor şablon pentru a obţine mai multe realizări medicale.

Inventatorii au desfiinţat depozitele, au interconectat medicii, pacienţii şi societăţile de asigurare pentru ca aceştia să poată folosi în comun informaţiile, în mod transparent şi eficient. Aceasta înseamnă că pentru a creşte eficienţa, a reduce erorile, a obţine o mai bună calitate a rezultatelor şi pentru a salva mai multe vieţi, un sistem de sănătate mai inteligent este focalizat pe cel mai important obiectiv —pacientul.


 

Case de îngrijire medicală centrate pe pacienţi.

În SUA , dar şi pe plan global, se manifestă interesul faţă de modelul Caselor Medicale (link-ul nu se află pe site-ul ibm.com) ce asigură asistenţă medicală primară.

De remarcat este că fizicienii, liderii din domeniul sănătăţii, agenţiile de asigurare, legiuitorii, marile companii, precum şi alte părţi interesate se bazează pe faptul că modelul caselor de îngrijire medicală creşte satisfacţia pacienţilor, îmbunătăţeşte calitatea şi contribuie la reducerea per ansamblu a costurilor cu sănătatea.

IBM a publicat un punct de vedere asupra temei: Casele de îngrijire medicală centrate pe pacienţi: Ce, De ce şi Cum? (US) Descărcaţi studiul şi urmăriţi de asemenea şi înregistrarea video, pentru a urmări discuţia experţilor despre cum determină instrumentele IT rezultate mai bune, mai inteligente prin acest model de asistenţă medicală primară.

Un sistem de sănătate centrat pe pacient

Până în 2010, 30% din datele stocate pe calculatoarele planetei vor fi imagini medicale. Dificultatea este că, toate aceaste informaţii sunt blocate, deconectate. Haideţi să le facem mai inteligente.


 

O asistenţă medicală mai 
bună chiar de acasă.

Sălile de urgenţă sunt locuri extrem de stresante şi imprevizibile. Spitalul General Toronto de Est (link aflat în afara site-ului ibm.com) a introdus recent un dispozitiv de comunicare wireless denumit Vocera communicator, implementat cu IBM (CA). Permite angajaţilor să comunice cu securitatea doar printr-o dublă atingere a dispozitivului sau prin utilizarea comenzilor vocale. În cazul incidentelor de securitate, Vocera are un timp de răspuns redus de la 2 minute şi jumătate, la 59 secunde pentru alarmele de tip „Cod Alb”. De asemenea, soluţia elimină prefixul numărului de telefon şi nevoia de a căuta fizic o persoană, accesibilizând o comunicare rapidă, sigură şi eficientă în cadrul spitalului.

Pentru Spitalul General Kingston din Ontario (de 800 de paturi), Vocera este o necesitate ca instrument de comunicare, ajutându-le pe sorele medicale să reducă cu 25 % timpul petrecut la telefon, căutând persoane, în favoarea câştigării de timp dedicat îngrijirii pacienţilor.

Datele conduc la un diagnostic rapid.

În cadrul Universităţii „North Carolina Health System” (US) (UNC), dpriorităţile de top sunt asigurarea unui tratament mai bun pacienţilor şi îmbunătăţirea standardelor de îngrijire medicală. Pentru a realiza aceasta cu eficienţă, UNC avea nevoie să acceseze datele din diverse depozite pentru a susţine o agendă de cercetare ce include selecţia grupurilor, îmbunătăţirea calităţii şi managementul îmbolnăvirilor.

Centrul medical utilizează acum o soluţie robustă ca depozit de date, ce unifică surse multiple, făcând posibilă accesarea rapidă şi facilă a datelor şi transformarea acestora în informaţii decizionale. Desfiinţarea depozitelor face posibilă apariţia unor noi linii de interes obţinute din spectrul larg al datelor despre pacienţi, astfel încât diciziile privind tratamentul şi diagnosticul se iau mai rapid, bazându-se pe probe.


 

La ce altceva ne-am putea aştepta din partea soluţiilor de sănătate inteligente?


La baza unui sistem de 
sănătate mai inteligent stă o 
experienţă din ce în ce mai 
personalizată.

Informaţia nu este naufragiată pe insule
Un sistem de sănătate mai inteligent este interconectat. Ca „Servicio Extremeño de Salud” (SES) al Spaniei (US), unde fiecare locaţie are propriul sistem de fişe ale pacienţilor. Organizaţia a păşit către crearea unei platforme globale, conectând aproape 13000 de profesionişti printr-un sistem de planificare ce gestionează 9 milioane de vizite ale pacienţilor externi pe an.

Analizele stimulează precizia
Prevenirea rupturilor mortale ale vaselor de sânge din creier este obiectivul Clinicii Mayo, care a iniţiat proiectul ce îi ajută pe radiologi să identifice cu o mai mare viteză şi acurateţe anevrismele. Noua metodă integrează ştiinţele medicale şi analizele în algoritmi puternici, ce indică cu precizie, conform imaginilor medicale, potenţialele arii de probleme şi le marchează în baza probabilităţii de anormalitate. Algoritmii proiectaţi de Clinica Mayo prin colaborarea cu IBM, Medical Imaging Informatics Innovation Center, au demonstrat o rată de acurateţe în detectarea anevrismelor, de 95%, faţă de 70 de procente obţinute prin interpretare manuală.


 

Oamenii vor fi deserviţi de sisteme de sănătate colaborative şi coordonate. 
Guverne.
Vor combate lipsa curentă de durabilitate
printr-o conducere eficientă şi voinţă politică, 
înlăturând obstacolele, încurajând inovaţia şi 
cârmuind ţările către adoptarea soluţiilor 
durabile. 
Comunităţi.
Vor avea aşteptări realiste, vor lua decizii 
raţionale cu privire la speranţa duratei de 
viaţă, comportamentele acceptabile, drepturile
de asistenţă medicală şi economisiri. 
Domeniul farmaceutic şi 
producătorii de instrumente 
medicale.
Vor lucra în colaborare cu furnizorii serviciilor 
privind sănătatea, medici şi persoane fizice 
pentru a crea produse ce îmbunătăţesc 
rezultatele şi reduc costurile.
Furnizori ai serviciilor 
privind sănătatea.
Îşi vor extinde atenţia pe care o acordă 
tratării cazurilor urgente şi asupra gestionării 
îmbunătăţite a bolilor cronice, prezicerii duratei 
de viaţă şi prevenirii îmbolnăvirilor accidentale. 
Doctori şi alţi specialişti 
medicali.

Vor dezvolta parteneriate cu persoane fizice, 
contribuabili, societăţi de asigurare şi alte părţi 
interesate, colaborând pentru promovarea şi 
livrarea unui sistem de sănătate mult mai 
personalizat şi mai empiric. 
Contribuabili şi societăţi de 
asigurare.
Vor ajuta oamenii să îşi păstreze sănătatea 
şi să obţină mai multe beneficii din sistemele 
de sănătate, permiţând în acelaşi timp 
furnizorilor de servicii de sănătate şi medicilor 
să livreze o asistenţă medicală de calitate
superioară.

 

Un sistem de sănătate mai inteligent: i-a sosit vremea

Sam Palmisano, Preşedintele IBM, s-a adresat audienţei la Clinica Cleveland, pentru a discuta problemele legate de asistenţa medicală în America, pornind de la un punct de vedere al sistemelor şi despre modul în care locuitorii unei planete mai inteligente pot beneficia de un domeniu al sănătăţii mai inteligent.

Din punctul meu de vedere, singura problemă 
vitală pentru viitorul sistemului de asistenţă 
medicală din ţară şi chiar al lumii este nevoia 
pentru un sistem de sănătate real. Sam Palmisano IBM chairman, President and Chief Executive Officer.