Sus

Guvernare mai inteligentă

De la consiliul local la colaborări internaţionale, noi modalităţi de lucru sunt în desfăşurare

1$: Costul pentru reînnoirea online a permisului auto. 8$: Costul dacă vă deplasaţi personal pentru reînnoire.

Guvernare electronică

"Focalizată pe cetăţean" — continuă evoluţia către o guvernare electronică

Aşa cum companiile private şi-au redescoperit menirea şi modelul de afaceri prin reîntoarcerea la focalizarea pe clienţi, guvernele din toată lumea constată că pot avea succes reorientând structurile, tehnologia informaţiei şi politicile spre cetăţenii pe care îi servesc.

Acest mod de lucru variază de la "one-stop shopping" pentru un set de servicii separate, aşa cum era înainte, la partajarea de informaţii şi colaborarea peste regiuni şi graniţe, ceea ce înseamnă avantaje atât pentru cetăţeni, cât şi pentru guvern.

La nivel de ţară, de exemplu, în Marea Britanie şi Singapore, guvernele îşi educă cetăţenii în legătură cu modalităţile multiple de a obţine servicii şi îi încurajează să le utilizeze pe cele mai convenabile şi eficiente. La celălalt capăt, la nivelul unui întreg continent, Europa are multe exemple de informaţii partajate peste departamente şi programe, pentru a livra servicii şi beneficii cetăţenilor. Pentru a sprijini acest parteneriat, toate statele membre ale Uniunii Europene trebuie să aibă legislaţiile naţionale aliniate la directiva UE privind protecţia datelor. Pe scurt, guvernarea, la toate nivelurile - locale, statale, naţionale, transnaţionale - devine o guvernare electronică


 

O analiză a coaliţiilor militare din Iraq, Afghanistan şi alte regiuni: Ce anume le face să funcţioneze?

Pornind de la cele câteva studii privind posibilele măsuri pentru creşterea eficienţei coaliţiilor noastre, IBM Global Business Services vă prezintă o sinteză a datelor cheie. În acest an, am intervievat peste 100 de persoane care au participat la acţiuni de luptă, stabilizare sau acţiuni de ajutorare a sinistraţilor între 1994 şi 2009, în Iraq, Afghanistan şi alte regiuni. Le-am solicitat opiniile privind eficienţa coaliţiilor din care au făcut parte şi sugestii pentru îmbunătăţirea acesteia.

Iată câteva dintre cele mai importante:

  • Coaliţiile funcţionează mai bine în cazul misiunilor scurte, cu activitate intensă
  • Adevăraţii lideri ai colaborării sunt Canada şi Marea Britanie, nu Statele Unite
  • Cei mai mulţi consideră coaliţia din Afghanistan ca fiind mai reuşită decât cea din Iraq

 

Guvernul 2020

Acest nou mod de conştientizare şi colaborare nu se produce întâmplător, dar nici întotdeauna în funcţie de preferinţe. De cele mai multe ori, este declanşat de necesitate.

În raportul său "Guvernul 2020", IBM Institute for Business Value a identificat şase forţe de nivel global care sunt în desfăşurare, declanşând modificări asupra guvernelor la fiecare nivel. Împreună, aceste şase forţe reprezintă o combinaţie de oportunităţi şi ameninţări. Totuşi, atât de generale cum sunt, acestea necesită răspunsuri unice, potrivite fiecărei naţiuni, regiuni sau localităţi.

Şase factori cheie ce determină schimbarea guvernamentală pe o planetă mai inteligentă: Schimbarea demografică; Accelerarea globalizării; Preocuparea sporită faţă de mediu; Dezvoltarea colaborării sociale; Creşterea ameninţărilor la stabilitate şi ordine; Impactul tot mai pregnant al tehnologiei.

 

Conform Băncii Mondiale, proiectele e-guvernare de succes din ţările în dezvoltare cheltuiesc pe instruire şi dezvoltarea competenţelor aproape. 10 % din întregul buget alocat lor.

Pace mondială prin comerţ internaţional şi colaborare

Datele au început să circule mai fluid între departamentele guvernului şi între guvern şi cetăţeni, iar guvernele inteligente se implică în noi tipuri de colaborări şi parteneriate, între niveluri diferite ale guvernării şi chiar peste graniţe, în întreaga lume.

Câteva exemple


 

Soluţii unice de la platforme colaborative

În trecut, tehnologia unică era adesea subvenţionată şi creată din nou pentru a copia ceea ce părea a fi un serviciu comun pentru multe departamente diferite ale guvernului, sau chiar pentru birouri din cadrul departamentelor. Astăzi, platformele comune şi standardele deschise sunt baza pentru multe dintre iteraţiile unice ale guvernelor inteligente prezente. Uneori este la fel de simplu ca utilizarea aplicaţiilor de reţele sociale, cum este Twitter, pentru a raporta circuitul financiar zilnic pentru statul Rhode Island (link resides outside of ibm.com). Sau ar putea fi o sarcină la fel de complexă precum crearea unei lumi virtuale (US) pentru antrenarea agenţilor secreţi ai unei naţiuni.

Ce oraşe au mai mulţi membri Twitter?
Londra, urmată de LA şi Chicago. Date obţinute în funcţie de numărul total de utilizatori Twitter, utilizând setarea Locaţie