Sus

Să muncim inteligent

Dacă procesele noastre devin mai predictibile, mai agile şi mai colaborative, atunci creşte şi productivitatea companiei

Angajaţii lucrează mai mult de 90.000 de ore pe parcursul vieţii lor; mici îmbunătăţiri în managementul productivităţii pot duce la beneficii pe termen lung. Companiile agile au câştiguri per acţiune cu 29% mai mari.

Managementul productivităţii

Dacă ziua de astăzi este o zi de lucru obişnuită, aţi putea pierde aproximativ o oră încercând să duceţi la îndeplinire o sarcină.

Însă nu veţi putea duce la îndeplinire acea sarcină deoarece nu puteţi găsi informaţiile corespunzătoare, nu puteţi accesa instrumentele necesare sau nu puteţi găsi persoana potrivită din cauza unor procese ineficiente. Angajaţii folosesc 25% din timpul lor doar pentru a căuta informaţii.În fiecare săptămână, 42% dintre oameni utilizează informaţii greşite pentru luarea deciziilor, fiind necesară refacerea lucrului. Iar în situaţia economică dificilă de acum, este cu atât mai mare necesitatea de a îmbunătăţi modul în care companiile îşi gestionează productivitatea.

Totuşi, probabil că lucraţi mai inteligent astăzi decât o făceaţi acum câţiva ani - chiar mai inteligent decât anul trecut. Tehnologia are potenţialul de a îmbunătăţi semnificativ managementul productivităţii, precum şi de a reduce costurile. Amploarea globalizării a deschis accesul către noi talente, expertize şi resurse, ceea ce a energizat afacerile... de fapt, două treimi dintre muncitori se află acum în pieţele în creştere. Capabilităţile reţelelor sociale ne permit să avem acces la modul de a gândi al partenerilor şi al clienţilor. Iar oamenii au, în procent tot mai mare, acces de tipul "oricând, oriunde" la aplicaţiile, informaţiile şi resursele lor.

Angajaţii sunt pregătiţi, îşi cunosc joburile şi au idei valoroase... procesele sunt cele care nu au ţinut pasul. Organizaţiile şi companiile din întreaga lume recunosc că este necesar să îşi reinventeze infrastructurile şi procesele pentru a le permite angajaţilor să colaboreze între ei, cu clienţii şi cu partenerii lor; pentru a cultiva creativitatea şi capacitatea de rezolvare a problemelor şi pentru a stimula chiar spiritul întreprinzător. Dacă putem crea companii la fel de inteligente cum sunt angajaţii noştri, putem lua decizii în urma unei informări mai precise şi putem îmbunătăţi şi dezvolta procese mai conectate, agile şi eficiente.


 

Productivity Confidence Index (PCI) din 2009. 
Productivity Confidence Index (PCI) al i4cp menţine fişe de previziuni privind productivitatea forţei de lucru pentru organizaţii. Se bazează pe estimările companiilor prin care productivitatea angajaţilor poate să crească, să scadă sau să se menţină la acelaşi nivel în următoarele şase luni. Figura 1 – PCI pentru toţi participanţii. 32% cred că se va menţine la acelaşi nivel. 14,8% cred că va scădea. 53% spun că productivitatea va creşte. Figura 2 - Scoruri PCI în funcţie de industrie cu un minim de cinci organizaţii participante. Hi-tech/Telecom 3,2. Construction 6,4. Consumer goods 8,3. Retail 13,6. Entertainment/Hospitality 14,0%. Nonprofit 14,7%. Manufacturing 15,4%. Consulting 18,5. Other/Not specified 19,5. Distribution 21,4. Education 22,2. Financial services/Banking 26,1. Transportation 28,3. Pharma/Biotech/Medical device 29,3. Energy/Utilities 32,0. Business services 32,0. Food products 40,0. Hospital/Healthcare/Insurance 43,5. Government -25,0. All respondents 20,2. http://www.i4cp.com/pci.

 

Aceste organizaţii devin mai inteligente în privinţa managementului productivităţii

Productivity management helps these three organizations work smarter.

Conectarea persoanelor pentru creşterea productivităţii
Celina Insurance, o firmă de asigurări din Statele Unite, utilizează instrumente de colaborare online, cum este "chat"-ul, pentru a-şi conecta agenţii şi intermediarii independenţi, reducând timpul de finalizare a poliţelor, de la săptămâni la zile.

Salvation Army a implementat o infrastructură de colaborare bazată pe Web care acoperă 118 ţări şi conectează voluntari, surse de alimente şi activităţi de ajutorare. Aceasta a contribuit la reducerea timpului de reacţie într-o serie de situaţii de urgenţă, ca atacurile teroriste, inundaţiile şi cutremurele, prin facilitarea donaţiilor şi coordonarea eforturilor de ajutorare.

Productivity management helps these three organizations work smarter.

Monitorizarea tuturor etapelor procesului
IBM ajută compania norvegiană de petrol şi gaze naturale StatoilHydro să utilizeze senzori şi telemetria pentru monitorizare în timp real. Prin preluarea tuturor datelor de la senzorii din teren şi de la echipamente şi combinarea acestora cu vizualizări 3D, angajaţii pot lua decizii mai inteligente. Beneficiile includ o creştere estimată a producţiei cu 5% şi o scădere a costurilor cu 30%.

Modelarea unui lanţ de aprovizionare
Yansha (US), un comerciant chinez regional de branduri de lux, a implementat prima platformă IBM bazată pe SOA destinată lanţurilor de aprovizionare, pentru angajaţii săi şi pentru 1800 de furnizori. Aceştia pot obţine vizualizări în timp real ale performanţelor lanţului de aprovizionare...şi timpi totali îmbunătăţiţi, de la 2,5 zile la 4,5 ore.

Procesele de muncă în timp real
Danone, fabricantul principal de produse lactate proaspete din lume, poate reacţiona acum în mod dinamic la modificările cheie ale pieţei. Planificatorii de la Danone lucrează mai inteligent, făcând ajustări în timp real, interconectate cu procesul de producţie, ceea ce a determinat îmbunătăţirea indicatorilor cheie de performanţă de la zile la ore.


 

Colaborarea stă în centrul managementului productivităţii.

Trebuie să vă declaraţi deschisă afacerea către lume
Colaboraţi cu partenerii. Dobândiţi o bună cunoaştere a tuturor furnizorilor dumneavoastră.

Cât de productivi vom fi în viitor?

  • Peste şase ani, angajaţii vor colabora în 80% din timpul lor
  • Activitatea de lucru se va desfăşura fluid, fără întreruperi, prin procese complet conectate şi vizibile
  • Munca va implica tot mai mult parteneri externi
  • Agilitatea va deveni un indice cheie al performanţei
  • Procesele proactive vor fi consolidate prin capabilităţi de predicţie
  • Munca nu va fi axată pe o organizaţie, ci pe o comunitate de persoane
  • Procesarea batch va fi uitată; timpul real va fi norma