Sidens hovedinnhold

Smartere produkter og tjenester

Varene og tjenestene vi bruker, blir stadig
smartere. Nå må produksjonen også bli det.

Hva kan du bygge og levere? Alt du klarer å forestille deg.

Definisjonen på "moderne mirakel" endres ofte — og nå for tiden raskere enn noensinne. Telefoner som svarer, tog som omdirigerer seg selv, biler som ringer etter hjelp i en nødssituasjon.

Selv om listen over smartere produkter (US) og innovative tjenester (US) som vi forventer, og nærmest tar for gitt, stadig endres, er drivkraften bak dem forbløffende konstant.

Ta for eksempel fly, tog og biler som frakter oss. Enkelt sagt er de mirakler skapt ved hjelp av genial databehandling. Du drar, ankommer og trenger ikke engang å tenke på hvordan du og hundretusenvis av andre reisende hver dag kommer trygt frem dit dere skal.

I virkeligheten reiste du i et fremkomstmiddel som i praksis er et bærbart datasenter, og du kom frem takket være programvare. Millioner med kodelinjer gjør reisen din tryggere og mer effektiv. Og alle produktene og tjenestene smartere.

Fra kull til kode: Få moderne tog til å kjøre raskere og tryggere. Se videoen.

 

Produkter som inneholder innebygde intelligente systemer. Bondens hjelper: Et intelligent styresystem for traktorer hjelper bønder med å få større avling, unngå å overlappe eller hoppe over deler av åkeren og redusere drivstofforbruket. Et hjerte som styrer alt unntatt kjærligheten: Et smart hjerte med avansert bruk av programvare og sensorer kan justere sin egen drift...i henhold til de unike karakteristikaene hos hver enkelt pasient, for eksempel blodtrykk og puls. Smartere ballistikk: Et hjelmmontert system triangulerer plasseringen av fiendtlige skyttere i 3D og identifiserer nøyaktig kaliberet og våpentypen det blir skutt med.

Mer programvare

I større grad enn noensinne har produkter flere bruksområder. Det dukker hver dag opp nye teknologier som gjør det mulig for oss å flytte grensene for hva som er mulig.

Produsenter i alle bransjer integrerer programvare og elektrisk og mekanisk ingeniørarbeid og tar i bruk nye metoder i produktutviklingen. De kobler sammen nye smartere produkter med IT-systemer for å levere smartere, differensierte forretningstjenester og for å skape nye muligheter for innovative nye tjenester, og de knytter i økende grad sammen personer og ting på steder og i organisasjoner rundt om i verden.

En ny type utfordring krever innovative løsninger Det er slutt på den tiden da en bil bare var en bil. Markedet utvikler seg og endres på måter som bedriftene ikke trengte å ta hensyn til tidligere:

Etter hvert som verden hele tiden omorganiseres rundt de nyeste produktene og tjenestene, finner disse bedriftene ut at de trenger hjelp til å få oversikt og kontroll over den kompleksiteten og risikoen som følger med alt dette. IBMs løsninger for innsikt og produktinnovasjon (US) og Integrated Service Management (US) knytter produkter, leverandører og kunder sammen gjennom hele livssyklusen for produktutviklingen, fra konsept til avhending.