Lees verder

Smarter Telecom

De vraag naar nieuwe en slimmere manieren om te communiceren schiet omhoog. Kunnen we dit bijhouden?

Prognose mondiaal internetverkeer van consumenten, 2006-2012. Internet video to TV 104%. Internet video to PC 57%. VoIP 24%. Video communications 44%. Gaming 30%. P2P 31%. Web/data 34%. Prognose mondiaal internetverkeer van consumenten, 2006-2012

Door slimme telecommunicatie kunnen mensen met mensen praten, en kan alles met alles praten.

We beschikken al over de technologie om biljoenen apparaten met elkaar te laten communiceren en de manier waarop de wereld functioneert te verbeteren. Maar alleen met een slim communicatienetwerk zullen ze gemakkelijk, openlijk en veilig kunnen praten.


 

Meer dan alleen praten

Een visser in India kan, wanneer hij vlakbij de kust is, zijn mobiele telefoon gebruiken om de dagprijzen op de verschillende marktplaatsen te checken en zo de hoogste prijs voor zijn vangst te krijgen, waardoor hij zijn inkomsten met bijna 50% kan verhogen.

Een kinderziekenhuis in Australië verminderde stress en verwarring op de eerste-hulp afdeling door een luidruchtig oproepsysteem met luidsprekers te vervangen door een draadloos handsfree mondeling netwerk.

En twee studenten in verschillende steden kunnen via hun mobiele telefoons inloggen op Facebook om in de komende vakantie een feestje met een groepje vrienden te organiseren.

Het maken van slimmere systemen die steeds veeleisender applicaties kunnen verwerken eist geavanceerde communicatietechnologie, vooruitziende zakelijke en technische expertise, en innovatief onderzoek en ontwikkeling. IBM heeft zijn krachten gebundeld met talrijke telecommunicatieklanten om hun sector slimmer te maken.

In 2008 zouden er naar verwachting bijna 4 miljard abonnees van mobiele telefoons zijn. Dat is 21% van de wereldbevolking, kinderen inbegrepen.

 

Bharti Airtel (US) vroeg IBM te helpen bij het creëren van een uiterst flexibele infrastructuur die het duizelingwekkende aantal van 1,5 miljoen nieuwe klanten per maand aankan.

Het Noorse Telenor (US) ontwikkelde in samenwerking met IBM een nieuwe inkomstenstroom: kleine en middelgrote bedrijven RFID mogelijkheden aanbieden.

T-com Croatia integreerde best practices in zijn herziene bedrijfsprocessen om een groter aandeel in de levendige Oost-Europese markt te kunnen verwerven.

Contact houden—via internet
People used to keep in touch with a call. Now they are using social networking sites such as Facebook and Twitter—dramatically cutting into telcos' share of communications services. But there are opportunities. Read the new report The Changing Face of Communications (US).