Lees verder

De concurrentie vóór blijven met Smarter Analytics

Door het hoge tempo van de markt moet u sneller beslissingen nemen dan ooit tevoren. En die beslissingen moeten gebaseerd zijn op feiten. Maak helaas liggen die feiten in veel gevallen diep verborgen onder de enorme bergen complexe bedrijfsgegevens en big data die voor uw bedrijf beschikbaar zijn. Hoe verandert u dit probleem in een kans? Hoe gaat u om met de gigantische hoeveelheid gegevens die met een steeds hoger tempo binnenkomt uit een veelheid aan gestructureerde en ongestructureerde bronnen — van productvolgsystemen en social-mediasites tot videofeeds en afbeeldingen? Zoals al werd geconstateerd in een recent artikel in de New York Times, gaat het niet alleen om Big Data maar ook om het vinden van “big patterns” achter de gegevens zelf. Maar hoe spoort u die op? En wat nog belangrijker is: als u ze eenmaal gevonden hebt, hoe gebruikt u ze dan?

 


 

Inzicht omzetten in uitkomsten


Met Smarter Analytics, IBM’s holistische benadering van business analytics, wordt informatie omgezet in inzicht. Daardoor worden er binnen uw gegevens patronen zichtbaar, zodat u op het juiste moment de juiste beslissingen kunt nemen. In een groot aantal belangrijke bedrijven binnen uiteenlopende sectoren hebben dergelijke uit analyse verkregen inzichten al geleid tot opmerkelijke resultaten op zulke gebieden als klantentevredenheid en -retentie, operationele efficiency, financiële processen en risico-, fraude- en compliancemanagement.

Door binnen uw hele organisatie gebruik te maken van inzichten, krijgt u een duidelijker beeld van alle aspecten van uw bedrijf: uw klanten, uw concurrentie en de markt. En doordat u met Smarter Analytics in staat bent om trends te voorspellen voordat ze daadwerkelijk optreden, blijft u uw concurrentie altijd een stap voor.

 


 

Een hoge ROI dankzij analytics


Als u met analytics gaat werken, kan dat grote gevolgen hebben voor de bottom line. Uit een recent rapport van Nucleus Research blijkt dat bedrijven op elke dollar die ze in analytics investeren, een rendement halen van 10,66 dollar. En hoe nadrukkelijker een bedrijf kiest voor analytics, hoe hoger het rendement.

In een onderzoek dat werd uitgevoerd door IBM en MIT Sloan Management Review (US) ontdekten we dat de kloof in de performance tussen bedrijven die zich volledig overgeven aan analytics en bedrijven die dat niet doen, elk jaar groter wordt. Het kan dus een flink concurrentievoordeel opleveren als u analytics tot een kernaspect van uw bedrijf maakt.

 


 

9000  	experts

Bij IBM werken meer dan 9000 ervaren experts en consultants op het gebied van strategie, analyse en technologie

IBM levert beproefde oplossingen en gebruiksscenario's voor alle sectoren en functiegebieden

IBM biedt thought leadership en praktische inzichten afkomstig van het IBM Institute for Business Value

Gartner

IBM bevindt zich in het Leaders Quadrant van Gartner's Magic Quadrant for Global BI and Performance Management Service Providers

The State of Smart

Kijk welke resultaten er worden geboekt in toekomstgerichte, analytische bedrijven.


Succesverhalen van klanten

IBM Smarter Analytics helpt bedrijven aan een voorsprong op de concurrentie.


De toenemende kloof

Bedrijven met de beste analytics presteren ook het beste.


Grote rendementen van Big Data

In dit rapport van Nucleus Research leest u waarom mogelijkheden op het gebied van big data kunnen leiden tot grote rendementen.


Middelgrote bedrijven profiteren

Kleine en middelgrote bedrijven die investeren in analytics kunnen de besluitvorming en de winstpositie verbeteren.


Financieringsmogelijkheden

Een schat aan informatie zonder dat het schatten kost