Lees verder

Betere resultaten behalen in uw sector

Het blijkt dat analyse de grootste impact heeft bij bedrijven die binnen hun bedrijfsvoering op alle fronten gebruikmaken van analyse. Deze bedrijven nemen op gegevens gebaseerde inzichten op in elk proces — van scenario's voor het beheersen van risico's tot algoritmen waarmee bestellingen afkomstig uit nieuwe digitale kanalen worden verwerkt. Deze bedrijven bieden hun medewerkers bovendien volop mogelijkheden om zelfverzekerd en resoluut te handelen, waar dat nodig is. Door analyse alomtegenwoordig of "pervasive" te maken, kan een bedrijf:

Smarter Analytics, IBM’s holistische benadering van analyse, bestaat uit een hele reeks technologieën en services die in alle sectoren hun vruchten afwerpen. Lees bijvoorbeeld op welke manier bedrijven in de sectoren financiële dienstverlening, gezondheidszorg en retail nu al betere uitkomsten realiseren.

 


 

Smarter Analytics aan het werk bij banken en verzekeraars


Banken en verzekeringsmaatschappijen worden bedolven onder enorme hoeveelheden gegevens die zijn opgeslagen in de financiële en operationele systemen, zowel centraal als in de vele filialen. Smarter Analytics biedt deze instellingen een compleet beeld van alle claims en aanvragen, klantenservice, de werknemers en de algehele performance. Risico's, fraude en compliance kunnen in het hele bedrijf worden aangepakt. Door meer inzicht in klanten te verwerven, kan de loyaliteit worden vergroot omdat elke klant de juiste producten en diensten krijgt aangeboden.

MoneyGram International, een wereldspeler op de markt voor betaaldiensten, werkt met een krachtig softwareplatform waarmee managers een beter beeld krijgen van degenen die diensten van het bedrijf afnemen. Mede dankzij deze kennis kon voor een totaal van meer dan US$ 37,7 miljoen aan frauduleuze transacties worden voorkomen. Het aantal klachten van klanten over fraude daalde met 72 procent en nieuwe wet- en regelgeving kon soepel worden geïmplementeerd.


Westfield Insurance kwam dankzij analyse in een hogere versnelling. Deze verzekeraar schakelde IBM niet allen in om zijn BI-technologie te moderniseren, maar ook om change management-processen door te voeren waarmee mensen werden getraind om informatie op een strategische manier te gebruiken. De risico's zijn nu minder bedreigend en de producten kunnen doeltreffender aan de man worden gebracht.




Primerica heeft zijn portal, “Primerica Online”, verbeterd met behulp van een IBM Cognos BI-platform dat de mogelijkheid biedt om diepgaand door te dringen in grote hoeveelheden bedrijfskritische informatie. De verzekeringsagenten kunnen deze informatie op een dynamische manier gebruiken om inzichten te vergaren die vóór de verbetering van de portal te tijdrovend, te arbeidsintensief en zelfs onmogelijk zouden zijn geweest.



 


 

 

Smarter Analytics aan het werk in de gezondheidszorg


Binnen de gezondheidszorg wordt analyse gebruikt om de enorme hoeveelheden patiëntengegevens uit te pluizen, om zo een beter beeld te krijgen van de verbanden tussen verschillende symptomen, aandoeningen en behandelingen. Het is mogelijk om uitkomsten te voorspellen door informatie zoals demografische gegevens, diagnoses en klinische gegevens naast elkaar te leggen en te analyseren. Op basis daarvan kunnen er meer doeltreffende behandelingen worden ontwikkeld en kan de zorg meer worden toegespitst op de patiënt in kwestie. Binnen zorginstellingen kan analyse worden gebruikt om de operationele efficiency te verhogen en het performancemanagement te verbeteren.

Het Institute of Technology van de Universiteit van Ontario maakt gebruik van uniek stream-computing platform dat speciaal is ontwikkeld voor het in real-time opvangen en analyseren van medische monitorgegevens. Bij mogelijke gezondheidsproblemen wordt het ziekenhuis al gewaarschuwd voordat de patiënt tekenen van infecties of andere symptomen ervaart.



Novartis AG werkt met IBM aan de ontwikkeling van een Global Master Retention Management System (GMRM-systeem). Dit systeem moet ervoor zorgen dat het bedrijf belangrijke zakelijke of juridische gegevens zorgvuldig bewaart en dat alle onnodige gegevens worden gewist. Novartis loopt nu minder risico's om voor de rechter gedaagd te worden en is beter in staat om interne audits goed te doorstaan en om gehoor te geven aan gerechtelijk bevelen.



Seton Healthcare maakt gebruik van een IBM-oplossing voor het terugdringen van de hernieuwde opname van patiënten bij wie ooit hartfalen is opgetreden. Met de oplossing worden verschillende soorten gegevens geïntegreerd, zodat de artsen de patiënten tijdens en na hun ziekenhuisopname betere zorg kunnen verlenen. Door de aandacht te richten op patiënten die de meeste kans liepen op hernieuwde opname, kon Seton Healthcare zowel de resultaten verbeteren als de kosten beheersen.



 


 

 

Smarter Analytics aan het werk in de retail


In de retail is het doorslaggevend om elke facet van de consument volkomen te begrijpen. Smarter Analytics legt verborgen patronen in consumentengegevens bloot, houdt de gevoelens van consumenten bij, voorspelt in welke richting de markt zich beweegt en biedt consumenten wat ze willen, wanneer ze het willen en voor de juiste prijs. Door op alle kantoren en vestigingen analyse toe te passen, kan een retailer zijn operationele efficiency vergroten, zijn supply chains beter informeren en een slimmere winkelervaring aanbieden.


ConAgra Mills houdt zijn commodity business concurrerend middels analyse. Aan de hand van econometrische modellen heeft het bedrijf de productie in alle fabrieken geoptimaliseerd, waardoor de operationele marge groter werd. Tegenwoordig is het bedrijf in staat de vraag systematisch te voorspellen en de prijsrisico's te temperen. Dit levert flinke meerwaarde op en verhoogt de status van het bedrijf bij zijn klanten.



De online retailer wehkamp.nl heeft een compleet programma voor behavioral retargeting ontwikkeld. Met behulp van display ads, e-mails en on-site productaanbevelingen wordt er een grotere relevantie in de klantervaring verweven. Mede doordat de reikwijdte van het merk sterk is uitgebreid, is er sprake van een indrukwekkende toename van de verkoopperformance.



Elie Tahari heeft met IBM Cognos-software een rapportageframework gebouwd dat in real-time inzicht biedt in de sell-through rates en de voorraad. Aan de hand van deze informatie kan het bedrijf zijn beslissingen op het niveau van afzonderlijke winkels optimaliseren. Dit draagt ertoe bij dat de populairste mode altijd op de juiste tijd en de juiste plaats voorhanden is.

 


 

8 analytics centers

IBM beschikt wereldwijd over acht Analytic Solution Centers die al plaats hebben geboden aan meer dan 2500 klanten

9000 ervaren consultants

Bij IBM werken meer dan 9000 ervaren experts en consultants op het gebied van strategie, analyse en technologie

IBM-oplossingen voor analytics zijn geschikt voor hun doel en sluiten aan bij de unieke eisen van de sector

Gartner

IBM bevindt zich in het Leaders Quadrant van Gartner's Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms

De stadia van een analytische onderneming

Nucleus Research merkt dat het heel wat oplevert om een analytische onderneming te worden.


Betere inzichten en beslissingen

Hoe kun je in het tijdperk van big data beter inzicht krijgen en betere beslissingen nemen?

Informatiebronnen per sector

Lees meer over de manier waarop u Smarter Analytics binnen uw sector in de praktijk kunt brengen.

Resources