Vissza a kezdőlapra

Ritkán fordul elő olyan nap, hogy a szállítás valamilyen formáját ne vegyük igénybe


Munkába megyünk busszal, vonattal vagy autóval. Kerékpárral iskolába. Repülőgéppel üzleti útra. És még ha az otthonát el sem hagyja, életét akkor is befolyásolja a szállítmányozási tevékenység: tulajdonképpen a kézzelfogható javak - élelmiszer, ruházat, gyógyszer, járművek, számítógépek - mindegyike valahonnan máshonnan szállítással kerülnek az Önt környező világba.

A szállítmányozás - az emberek és javak átvitele A pontból B pontba - gazdaságunk egyik mozgatórugója. A városok nem létezhetnének az embereket és javakat mozgató szállítási rendszerek nélkül. Ez a globalizáció fő hajtóerejévé vált: a távolságok összezsugorodtak, teljesen új gazdasági rendszerek alakultak ki, mindez pedig lehetővé tette, hogy emberek millióinak életminősége javulhasson.

Mégis a szállítási rendszereink közül sok alkalmatlan a 21. század igényeinek kielégítésére. A technológiának és az adatgyűjtésnek a szállítás fizikai infrastruktúrájába való beépítésével növelhetjük a kapacitást, javíthatjuk az utazási tapasztalatot és hatékonyabbá, biztosabbá és biztonságosabbá tehetjük szállítmányozási rendszereinket.

'Jól muködo szállítás' videófilm: Bevezetés  (2:26 perc)

 

A mobilitás javítása a 21. században

Az IBM elnökének, Samuel J. Palmisanonak az Amerikai Intelligens Szállítmányozási Társaság tagjaihoz intézett beszéde a jól működő közlekedési rendszer lehetőségeiről.

 


 

Az előrelépés szükségessége világos. A közlekedési torlódások költsége az Európai Unió bruttó nemzeti össztermékének 1%-át teszi ki, ez mindösszesen 100 milliárd Euro évente. Az Egyesült Államok légiforgalmi üzletágának fogyasztói megítélése 60%-ban kedvezőtlen, 2008-ban 19%-kal csökkent a szolgáltatóhoz hűséges utasok száma 2006-hoz képest, ami a kommodizáció receptje. 2007-ben az Egyesült Államokban torlódásokban 12,6 milliárd liter üzemanyag és 4,2 milliárd óra ment veszendőbe. Az elpocsékolt üzemanyag és idő értéke 87,2 milliárd USD volt. És itt a lehetőség. Egy európai város 18 százalékkal csökkentette a forgalmát és naponta 80.000 fovel növelte a közösségi közlekedést igénybe vevő utasok számát. Egy európai repülőtér 60 százalékkal csökkentette a hibásan kezelt poggyászok mennyiségét egy rádiófrekvenciás azonosítást (RFID) alkalmazó megoldással. Mintegy  4 liter üzemanyaggal 1 tonna vasúti rakomány 695 km távolságra juttatható el. Egyetlen tehervonat 280 tehergépkocsit helyettesíthet, ezzel csökkenhet az üzemanyag fogyasztás, a torlódás és a károsanyag-kibocsátás.

 


 

Vizsgáljuk meg, hogy mi történik hiba esetén!

Egyetlen várost sújtó vihar, egy áramszünet vagy akár egy sztrájk hatása végigsöpörhet az egész országon, mert a szállítmányozás egy összetett, összekapcsolt, sokszereplős gazdasági rendszer.

A szállítmányozási rendszerünk esetleges leállása a bruttó nemzeti össztermékünk 1-3 százalékának megfelelő veszteséget okoz. Csak az Egyesült Államokban évente 4.2 milliárd óra vész el, amit az emberek a forgalomban töltenek.

A torlódások nem oldhatók meg több úttal, híddal és közlekedési sávval. "Valahányszor egy új út megépítésre kerül, ugyanaz a forgatókönyv játszódik le: az igénybevétel növekszik, majd ismét bekövetkezik a torlódás" - mondja Phil Mumford az ausztráliai Queensland Autópályakezelő vezérigazgatója. "Abban kell ügyesebbnek lennünk, ahogy a forgalom csatornáit kezeljük, valamint a repülőtéri kapacitást, a vasútvonalakat és a hajózási útvonalakat."