Vissza a kezdőlapra

Hatékonyabb kormányzat

A helyi városházától kezdve a nagy nemzetközi együttműködésekig mindenhol új munkamódszerek hódítanak.

"Polgárközpontúság"—újabb lépések az elektronikus kormányzat felé

Miközben a magánvállalkozások újra felfedezték a küldetésüket és üzleti modelljüket azáltal, hogy ismét elkezdtek az ügyfelekre figyelni, a kormányzatok is világszerte sikereket érnek el azáltal, hogy a struktúráikat, informatikai rendszereiket és szabályozásaikat azokra az állampolgárokra összpontosítják, akiket kiszolgálnak.

Ehhez a kezdeményezéshez hozzátartozhat az, hogy a korábban elszórt szolgáltatási csomagokat "mindent egy helyen" rendszerekbe szervezik, vagy akár az is, hogy régiók és országok közötti információ-megosztást és együttműködést valósítanak meg, amely előnyt jelent mind az állampolgárok, mind az önkormányzatok számára.

Az Egyesült Királyságban és Szingapúrban például a kormányok országos szinten világosítják fel az állampolgárokat arról, hogy milyen módokon tudnak szolgáltatásokat igénybe venni, és a legkényelmesebb és leghatékonyabb csatornák használatára ösztönzik őket. A spektrum másik végén már Európa-szerte rengeteg példát láthatunk arra, hogy információkat osztanak meg minisztériumok és programok között, mely révén előnyökhöz és szolgáltatásokhoz juttatják az állampolgárokat. E partnerkapcsolat alátámasztásaként az Európai Unió minden tagállama köteles a nemzeti törvényeit összhangba hozni az EU adatvédelemre vonatkozó irányelvével. Röviden, a kormányok minden - helyi, állami, nemzeti és nemzeten túli - szinten kezdenek e-kormányzatokká válni


 

Kormányzat 2020-ban

Ez az új felismerés és együttműködés nem a véletlen műve, és nem is mindig valakinek döntésén múlik. Mint az olyan sokszor előfordult már, a szükség diktálta.

A "Kormányzat 2020-ban" című jelentésében az IBM Institute for Business Value hat olyan erőhatást azonosított be világszerte, amelyek jelen vannak, és minden szinten változásokat generálnak a kormányzatok kapcsán. Ez a hat erőhatás együttesen lehetőségeknek és veszélyeknek az ötvözetét képviseli. Akármilyen univerzálisak, egyedi, az egyes nemzetekre, régiókra és helyi viszonyokra szabott reakciót igényelnek.

A mindenkori kormányzat fejlesztésének hat mozgatórugója egy jól működő világban: Demográfiai változások; Gyorsuló globalizáció; Fokozódó környezeti problémák; Változó társadalmi kapcsolatok; A stabilitást és rendet egyre jobban fenyegető veszélyek; A technológia egyre szétágazóbb hatása.

 

Egyedülálló megoldások együttműködést segítő platformok révén

A múltban gyakran finanszíroztak és hoztak létre újonnan olyan egyedi technológiákat, amelyek csupán a másolatai voltak egy-egy alapszolgáltatásnak, amit már sok más minisztérium, esetleg minisztériumi hivatal használt. Napjainkban a közös platformok és nyílt szabványok képezik az alapját a már létező, hatékonyabban működő kormányzat sok egyedi aspektusának. Néha akár olyan egyszerű megoldásokkal, mint például a Twitter közösségi számítógépes alkalmazás, ki lehet mutatni a napi pénzforgalmat Rhode Island államban (link resides outside of ibm.com). Másrészt akár egy virtuális világ létrehozásának (US) bonyolultságát is elérheti egy nemzet titkosszolgálati ügynökeinek képzése.

Mely városokban használják legtöbben a Twittert? Londonban, melyet LA és Chicago követ*. *A Tartózkodási helyet megadó Twitter felhasználók száma alapján.

 

Az elemzési kompetencia fejlesztése a gyorsabb eredmények érdekében

Az egyre összetettebb környezetben az intelligensebb, együttműködő, tényeken alapú döntések minden eddiginél fontosabbak a jó eredmények érdekében. A korábban nem tapasztalt mai „információrobbanás” lebéníthatja a kormányzat és közszféra egyéb szervezeteinek működését, mivel azok fokozódóan egybefonódó közügyekkel foglalkoznak. Ennek ellenére történelmi lehetőség áll előttük, hogy az elemzés vezetői kompetenciaként való bevezetésével gyorsabban érjük el a kívánt eredményeket. Itt az ideje, hogy nagyobb értéket képviseljenek a közszféra folyamatosan figyelő összetevői.