Vissza a kezdőlapra

Az üzleti életben minden nap új szabályokat, kihívásokat és lehetőségeket hoz


Bárhol a világon megjelenhetnek új lehetőségek és új versenytársak. A technológia fejlődik, ezért új folyamatoknak és rendszereknek kell kialakulni a fennmaradáshoz. Megjelennek új közösségi médiaoldalak vagy egy élenjáró új alkalmazás, melyek meglévő és jövőbeli ügyfeleknek egyaránt új utakat mutatnak a vásárlások kutatása, cégekre vonatkozó információszerzésre és a tapasztalatok megosztása kapcsán.

Tehát miként képes egy szervezet előre látni azt, hogy tud-e majd alkalmazkodni és képes lesz-e reagálni arra, amit az összetett globális gazdaság, a verseny és a technológia változása jelent? Miként tud a növekvő elvárásoknak megfelelni és sikert aratni egy örökké éber világban? Képes-e kifejleszteni a változások befogadásához szükséges rugalmasságot és boldogulni egy olyan világban, amelyben a szabályok minden nap változnak?

A kulcsszó az üzleti mozgékonyság (US).

 


 

IBM Üzleti alkalmazkodás

Út az üzleti tevékenység átalakításához

Akár a tevékenységek felhőkörnyezetbe történő kiterjesztéséről van szó, akár egy közösségimédia-jelenlét megteremtéséről, a működést optimalizáló új megoldások hamarosan versenykövetelményekké válnak. Azokat az új lehetőségeket - a személyre szabott szolgáltatásoktól a mobil kapcsolatteremtésig, - amelyeken át az ügyfelek elérhetőek és megtarthatóak, gyorsan, biztonságosan és - ideális esetben - még az előtt biztosítani kell, hogy az ügyfél az azokkal kapcsolatos igényeinek tudatára ébred.

Ahhoz, hogy gyorsan tudjanak lépni, a szervezeteknek erősíteni kell kommunikációjukat és együttműködésüket, valamint javítani kell döntéshozatali folyamataikon. Az üzleti folyamatirányítás (BPM) és a szolgáltatásorientált felépítés (SOA) képes egy rugalmas, dinamikus, felhőalapú működésre kész infrastruktúra táplálására. Az elemzések szintén kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a nyers adathegyekből hatékony információkat nyerjünk és hogy ezen információkat az emberi agy, vagy akár csak az egy évvel ezelőtti informatikai rendszerek képességeit meghaladóan hasznosítsuk.


 

Változtassuk lehetőséggé a bizonytalanságot!

Az IBM üzleti alkalmazkodási megoldások lehetővé teszik azt, hogy a szervezetek hatékonyan és gyorsan alkalmazkodjanak a piaci változásokhoz, amint azt az ügyfélprogramok ezrei bizonyítják. Normatív megközelítést javasolunk olyan projektek felmérésénél és létrehozásánál, amelyek BPM,SOA, döntéskezelési, összekapcsolási és egyesítési, felhőszámítási, virtualizációs és alkalmazási infrastruktúra környezetben vannak.

 

A madridi ingázók vasúti rendszere ellen 2004-ben elkövetett támadásokat követően a városi rendőrség, tűzoltóság és mentők számára egy közös innovatív szükségállapoti vezérlőközpontot hoztak létre, amely IBM üzleti folyamatirányítási szoftvert és szolgáltatásorientált architektúrát alkalmazott. Jelenleg minden segélykérő hívást ebben a vezérlőközpontban fogadnak és kezelnek, így a leginkább megfelelő segítség nyújtásának a reakcióideje több mint 25 százalékkal csökkent.

Bari város Egyeteme a dél-olaszországi közösségek és vállalkozások támogatására felhő alapú számítástechnikai környezetet hozott létre. Egyetlen projekt keretében, IBM felhőkörnyezet használatával egyesítették az érzékelők, GPS adatok által nyújtott bemeneti adatokat, valamint a magán és a közösségi információkat. Ma már a halászok mobil eszközök használatával szereznek információkat az aktuális piaci árakról és bonyolítják le adásvételi tranzakcióikat, miközben még a tengeren vannak.

Üzleti szabályokat alkalmazó webalapú folyamat-automatizálási megoldással vált képessé az ausztráliai WorkSafe Victoria kormányhivatal arra, hogy a munkahelyi balesetek számláit akár háromszor gyorsabban gyűjtse be és dolgozza fel IBM ILOG szoftver használatával, WebSphere környezetben.

Az összetettséget nem szabad úgy tekinteni, mint, egy elkerülendő terhet; szerintünk ez egy olyan katalizátor 	és felgyorsító elem, amely ösztökéli az innovációt 	és új utakat hoz létre az értékek 	átadására. -Juan Ramon Alaix, a Pfizer Állategészségügyi Központ elnöke, IBM Globális vezérigazgatói tanulmány, 2010.