Na vrh stranice

Pametnija zdravstvena zaštita

Za izgradnju pametnijeg sustava za zdravstvo, potrebna su povezana i inteligentna rješenja

Sama tehnologija ne može izliječiti naše bolesti. Ali može pomoći onima  koji nas liječe da nas  izliječe i pronađu nove bolje načine za borbu protiv bolesti. Također može pomoći zdravim pojedincima da donesu bolje odluke o vlastitom zdravlju.

Rješenja u zdravstvu

Recept za inteligenciju u zdravstvu

U velikim bolnicama, stenti koji koštaju $25000 redovno nestaju. U klinikama se ponavljaju pretrage krvi jer zdravstvena arhiva nije pravovremeno dostupna. Iako postoje razni izvještaji, jedna studija (navedeni link vodi vas na stranice izvan ibm.com) je otkrila da je prosječno 195 000 smrti uzrokovano pogrešnim liječenjem koje se moglo spriječiti.

To su samo neki od razloga koji napuhuju troškove liječenja. U nekim zemljama, takvi troškovi rastu skoro dvaput brže od inflacije.

Dijagnoza za boljke zdravstvene skrbi je neefikasnost. Ali lijek nije jednostavan. Mada su organizacije bogate informacijama, one su i nadalje siromašne znanjem, jer im nedostaju alati za bolju integraciju kliničkih, operacijskih, istraživačkih i financijskih sustava. Umjesto raspravljanja o greškama u sustavu zdravstva, možda bi bilo produktivnije i zdravije smisliti kako napraviti pametniji sustav zdravstvene skrbi.

Pametniji pristup zdravstvu je korištenje informacija za stvarni uvid u brigu o pacijentu i organizacijske performanse. Pružatelji usluga zdravstvene skrbi, istraživači i rukovoditelji mogu pametnije raditi (US) i kreirati opsežne holističke poglede podataka o pacijentima. Mogu vidjeti rad svojih operacija u realnom vremenu. I mogu koristiti širi raspon uzoraka za postizanje medicinskih otkrića.

Inovatori raskidaju silose da bi mogli povezati liječnike, pacijente i osiguravatelje radi jednostavnog i sigurnog dijeljenja informacija. To znači da se pametniji sustav zdravstvene skrbi optimizira za pacijenta, povećava se efikasnost, smanjuju greške, postiže se bolja kvaliteta ishoda i spašava se više života.

Niz razgovora o Smarter Planet


 

Patient Centered Medical Home

Interes za model doma zdravlja (navedeni link vodi vas na stranice izvan ibm.com) s primarnom zdravstvenom skrbi, raste u Sjedinjenim Državama kao i u ostalom dijelu svijeta.

Primjereno, liječnici, voditelji zdravstvene skrbi, osiguravatelji, zakonodavstvo, velike tvrtke i ostale zainteresirane strane usredotočeni su na činjenicu da model doma zdravlja poboljšava kvalitetu i zadovoljstvo pacijenata te doprinosi nižim ukupnim troškovima zdravstvene skrbi.

IBM je objavio svoje viđenje ove teme: Patient Centered Medical Home: Što, kako i zašto? (US) Preuzmite članak i pogledajte video, u kojem stručnjaci raspravljaju kako IT alati podržavaju bolji i pametniji ishod modela primarne zdravstvene skrbi.

Watch the video about how IBM and its Business Partners create healthcare solutions that enable patient-centered healthcare.

Zdravstvena skrb za pacijenta

Do 2010, 30% pohranjenih podataka u računalima u svijetu bit će medicinske slike. Problem je u tome što su sve te informacije nepovezane. Učinimo ih pametnijima.


 

Bolja zdravstvena skrb

Prostorije hitne pomoći su ekstremno stresne i nepredvidljive. Toronto East General Hospital (navedeni link vodi vas na stranice izvan ibm.com)je nedavno uvela bežični komunikacijski uređaj po imenu Vocera dojavljivač, implementiran pomoću IBM-a (CA). On omogućuje komuniciranje osoblja i službe sigurnosti pomoću jednostavnog tapkanja po uređaju. Korisnici također mogu upravljati uređajem pomoću prirodno izgovorenih naredbi. Vocera je smanjio vrijeme odaziva na uzbunu zbog sigurnosnog incidenta s dvije minute na 59 sekundi. Ovo rješenje također smanjuje vrijeme potrebno za prijenos poruke, poziv putem razglasa i fizičko traženje osobe, doprinosi lakšoj i bržoj međusobnoj komunikaciji osoblja na efikasan i siguran način u svim dijelovima bolnice.

U Kingston General Hospital (PDF, 888KB) s 800 kreveta u Ontariju, Vocera je neophodan komunikacijski alat, koji medicinskim sestrama štedi 25% vremena provedenog u telefonskim razgovorima, pozivanju i traganju za osobama te povećava vrijeme provedeno u izravnoj njezi pacijenata.

Podaci potiču brže dijagnoze

U University of North Carolina Health System (US) (UNC), bolje liječenje pacijenata i poboljšanje standardne skrbi su od najvišeg prioriteta. U tu svrhu, UNC je trebao pristup podacima iz različitih spremišta podataka radi podrške istraživanjima koja uključuju kohort izbor, poboljšanje kvalitete i kontrolu oboljenja.

Zdravstveni centar sada koristi robusno rješenje skladišta podataka, koje ujedinjuje višestruke izvore te omogućuje brz i jednostavan pristup podacima, i njihov preobražaj u informacije za akciju. Analiza silosa omogućuje nova istraživanja sa širim uzorcima bolesničkih podataka, pa se dijagnoze i terapije brže određuju i temelje se na stvarnim dokazima.


 

Što još možemo očekivati od rješenja za pametnije zdravstvo?


U središtu pametnije zdravstvene skrbi nalazi se osobno iskustvo.

Informacije više nisu izolirane Pametnija zdravstvena zaštita je međusobno povezivanje. Poput španjolskog Servicio Extremeño de Salud (SES) (US), gdje svaka lokacija posjeduje vlastitu kartoteku pacijenata. Organizacija je poduzela korake za kreiranje globalne platforme, kojom je povezala skoro 13 000 stručnjaka preko sustava za raspoređivanje, koji naručuje za pregled devet milijuna vanjskih pacijenata godišnje.

Analitika povećava točnost Prevencija smrtonosnog pucanja krvnih žila u mozgu je cilj projekta Mayo klinike (US), a razlog je pomoći radiolozima da brže i točnije otkriju aneurizme. Nova metoda integrira znanje medicine i analitiku u moćne algoritme, koji precizno određuju potencijalna područja unutar medicinskih slika te ih označavaju prema vjerojatnosti anomalija. Algoritmi razvijeni u suradnji Mayo klinike i IBM-a, Medical Imaging Informatics Innovation Center, pokazali su 95 postotnu točnost otkrivanja aneurizmi u usporedbi sa 70 postotnom točnosti ručne interpretacije.


 

Pojedincima će služiti koordinirani zdravstveni sustavi za suradnju. Državne uprave. Riješite trenutni nedostatak održivosti vodstvom i političkom snagom volje, uklonite zapreke, potaknete inovacije i vodite zemlje ka održivim rješenjima. Zajednice. Donesite realne, racionalne odluke o životnim očekivanjima, prihvatljivom ponašanju te o pravu na zdravstvenu skrb i ekonomičnost. Farmaceutska industrija i proizvođači pomagala. Surađujte s organizacijama koje pružaju zdravstvenu skrb, s bolničkim osobljem i pojedincima radi kreiranja proizvoda koji pružaju bolji ishod i niže troškove. Organizacije zdravstvene skrbi. Proširite trenutni fokus s epizodne akutne skrbi na sveobuhvatno poboljšano upravljanje kroničnim bolestima te životno predviđanje i prevenciju bolesti. Liječnici i ostali zdravstveni radnici. Izgradite partnerstva s pojedincima, obveznicima/zdravstvenim planovima i ostalim interesentima, surađujte u promoviranju i pružanju osobne zdravstvene skrbi temeljene na činjenicama. Obveznici i zdravstveni planovi. Pomognite pojedincima da ostanu zdravi i dobiju više od zdravstvenog sustava, a ujedno pomognite bolničkom osoblju i organizacijama u pružanju kvalitetnije zdravstvene skrbi.

 

Sustav pametnije zdravstvene zaštite: sada je njegovo vrijeme

IBM predsjedatelj Sam Palmisano govorio je pred auditorijem Cleveland klinike o problemima zdravstva u Americi s gledišta sustava, i kako bi ljudi na pametnijem planetu mogli profitirati od pametnijeg zdravstva.

'Iz moje perspektive, jedino ključno pitanje za budućnost zdravstvene skrbi u ovoj zemlji i ostatku svijeta, je potreba istinskog sustava za zdravstvenu skrb.' Sam Palmisano, IBM predsjedatelj, predsjednik i glavni izvršni direktor.