Suoraan sivulle

Vähittäismyynti

Vahvista asiakasuskollisuutta, nopeuta
toimitusketjuja ja paranna katetta.

 

Keskustelua älykkäämmästä maailmasta. Huomio älykkään maailman kuluttujat ja asiakkaat.

Voisi kuvitella, ettei mikään olisi dynaamisempaa kuin tapa, jolla ostamme ja myymme. Kaupat ovat olleet herkin taloudellisen ja yhteiskunnallisen muutoksen mittari aina varhaisista kreikkalaisista toreista nykypäivän moderneihin ostoskeskuksiin. Nykyinen vähittäismyyntimallimme on kuitenkin murrosvaiheessa ja pinnistelee sopeutuakseen maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin, uusiin myyntitapoihin ja -paikkoihin - fyysisiin ja virtuaalisiin - sekä vastatakseen hyvin, hyvin pirstaloituneiden kuluttajasegmenttien tarpeisiin.

Kysyntä on nykyään vaativampaa ja välittömämpää kuin koskaan aikaisemmin: Yhdysvalloissa yli 92 prosenttia aikuisista tutustuu muiden mielipiteisiin internetissä ennen kuin edes ostaa tuotteen kaupasta.

Jälleenmyyjät ja valmistajat tarvitsevat älykkäitä järjestelmiä vastatakseen tämän päivän ja tulevaisuuden kuluttajan tarpeisiin. Luomalla älykkyyttä jälleenmyynnin järjestelmiin, kauppiaat, toimittajat ja valmistajat voivat karsia pois tehottomuutta ja turhanpäiväisyyksiä toimitusketjun jokaisesta vaiheesta. Tärkeää on, että jälleenmyyjät voivat palvella kuluttajia paremmin luomalla myös varsinaisesta ostotilanteesta mahdollisimman asiakaslähtösen, informatiivisen ja joustavan.

Laajat tuotevalikoimat, rajallinen hyllytila sekä tuotteen ostopäätökseen tarvittavan tiedon määrä ovat haaste, johon esimerkiksi apteekit joutuvat tänä päivänä vastaamaan optimoidakseen liiketoimintaansa ja pitääkseen asiakastyytyväisyyden mahdollisimman korkealla. IBM otti yhdessä Proversa Oy:n kanssa haasteen vastaan ja auttoi Nurmijärvellä sijaitsevaa Seitsemän Veljeksen Apteekkia ottamaan ensimmäisenä apteekkina Suomessa käyttöön uusia opastavan ostamisen ratkaisuja. Lue lisää.

Rakennetaan yhdessä älykäs maailma!
Think