Suoraan sivulle

Elinympäristömme muuttuu, maailma verkottuu ja teknologiaa on kaikkialla. Maailma muuttuu älykkäämmäksi.

Tätä ihmiset haluavat. Me voimme toteuttaa sen.

Smart Planet

Älykäs muutos

Kiihtyvä globaali kilpailu ja talous- ja ympäristökriisit pakottavat muuttumaan. Nämä ilmiöt ovat osoittaneet kuinka pieni maailmamme on. Ne ovat monimutkaisia, mutta älykkäässä maailmassa niihin on mahdollista vaikuttaa. Nykyisin pystymme keräämään tietoa kaikenlaisista ilmiöistä ja saamaan tiedot oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Tämän tietopaljouden hyödyntäminen voisi olla paljon nykyistä älykkäämpää. Meidän on löydettävä tapoja hallita muutosta ja korjata maailman ja yhteiskuntamme rakenteita, joiden varassa miljardit ihmiset elävät ja työskentelevät. Tämä muutos on mahdollisuus, ja nyt on oikea aika hyödyntää se.


Miten saavutamme tämän?

Kolme asiaa edistää kehitystä:

Teknologian määrä lisääntyy. Vuoteen 2010 mennessä jokaista ihmistä kohti on miljardi transistoria, joista jokainen maksaa noin sentin kymmenesmiljoonasosan. Maailma verkottuu. Maailmassa on biljoona toisiinsa yhteydessä olevaa asiaa, kuten autot, tiet, putkistot, kodinkoneet, lääkkeet ja jopa karja. Näiden yhteyksien välinen tietomäärä kasvaa räjähdysmäisesti. Elinympäristömme muuttuu älykkäämmäksi. Algoritmien ja tehokkaiden järjestelmien avulla voimme analysoida suuretkin tietomäärät ja tehdä niiden avulla päätöksiä ja toimenpiteitä, joiden ansiosta maailma toimii paremmin. Älykkäämmin.


Miksi pyrkiä älykkyyteen?

Koska me voimme. Tarvittava teknologia on saatavilla ja se on kohtuuhintaista. Koska meidän on pakko. Monien järjestelmien kokemat iskut ovat osoittaneet, että nykyiset lähestymistavat eivät ole kestäviä. Ja koska haluamme.

 

 

Älykkäämmät yhteydet

Jos pystymme yhdistämään järjestelmät, jotka pyörittävät maailmaa, voimme tehdä maailmasta älykkäämmän: vähemmän liikennettä, terveellisempää ruokaa, puhtaampaa vettä ja turvallisempia kaupunkeja.

Katso video.

 

Presidentti Barack Obama ja Sam Palmisano tapaavat

Conversaciones para un planeta más inteligente: 1 de la serie. Un mandato para el cambio es un mandato  inteligente.

Kuuntele pääjohtaja Sam Palmisanon puhe, 12. marraskuuta 2008


 

Kuuntele pääjohtaja Sam Palmisanon puhe, 12. marraskuuta 2008.