Til hovedindhold

Hvad er Smarter Analytics?

Viden er vejen til vækst. I en intelligent verden vinder de virksomheder, som udnytter forretningsanalyse til at skabe indsigt, overblik og udvikling.

Smarter Analytics er IBM's tilgang til forretningsanalyse. Med IBM Smarter Analytics kan du trække viden ud af virksomhedens data og alle de big data, der i en lind strøm flyder ind fra en lang række nye kilder.


Konverter informationer til viden, så din virksomhed kan udkonkurrere konkurrenterne

Anvend nye analyseværktøjer og en big data platform


Ny IBM Pressebog: Analytics Across the Enterprise


Analytics Across the Enterprise er IBMs første bog, der fokuserer 100% på brugen af Analytics og Big Data. På opfordring fra flere klienter omhandler bogen, hvordan IBM aktivt selv bruger analytics til at skabe værdi i forretningen. Bogen er baseret på 31 case studier fra forskellige organisatoriske dele af IBM – dvs. produktion, HR, finans, salg osv. Derved spænder bogen bredt, da den tilbyder mange måder at bruge analytics på for at opnå resultater i alle organisationens forretningsområder.


Brug IBM Big Data & Analytics til at erhverve, optimere og bibeholde kunder


27 Marts 2014


Denihan Hospitality Group, Cincinnati Zoo og Botanical Gardens burger IBM Big Data & Analytics til at erhverve, optimere og bibeholde kunder. Ved hjælp af IBM Big Data & Analytics har de været I stand til at danne sig et 360 graders overblik over deres kunder, hvilket har hjulpet dem med at bedre at forstå, hvad der er vigtigst for deres mest værdifulde kunder. Dette har resulteret i at alle firmaerne nu udfører bedre kundeservice, har øget kundeloyaliteten, samt har fundet nye indtægtskilder.

Se videoen nedenfor og hør hvordan de forskellige firmaer har anvendt IBM Big Data & Analytics til at skabe bedre resultater.Big Data's fire V'er


27 Marts 2014


Hvad er Big Data og hvordan kan disse massive mængder af data blive brugt?IBM's data forskere har brudt Big Data op i fire dimensioner (The 4 V's): Volume (mængder af data), Variety (forskellige former for data), Velocity (hastighed af data) og Veracity (sandfærdighed af data).Læs denne infografik, der eksemplificerer alle fire dimensioner af data, og forklarer hvordan data, hvis det bliver udnyttet korrekt, kan hjælpe firmaer med at tilpasse ders produkter og services (så de møder kundernes behov bedre), kan optimerer forretningsgange og infrastruktur, samt kan hjælpe med at til at finde nye indtægtskilder.The FOUR V's of Big Data

Zie infografik

Brug Smarter Analytics til at opdage nye muligheder


5 Marts 2014Data er fremtidens råstof


7 Juni 2013


Datamængderne stiger fortsat med eksplosiv fart - blandt andet på grund af udbredelsen af de sociale medier. Derfor er metoder og værktøjer til effektiv håndtering og konvertering af data til indsigt, der giver konkurrencemæssige fordele, højt på mange virksomheders agenda. Ved at bruge data aktivt til udviklingen af forretning og tilbyde personlig service til kunderne gennem big data-løsninger, der giver indsigt i markedet, forståelse af kunderne, af egne brands samt konkurrenter, kan virksomhederne styrke konkurrenceevnen.

Læs blogindlæg om perspektiverne i big data af Kim Escherich, Executive Innovation Architect, IBM DanmarkHvordan får du som virksomhed reel værdi af dine data? Bliv inspireret af eksemplerne i denne video.


12 April 2013Hvordan kommer jeg i gang med Big Data og Analytics?


21 Marts 2013


På et nyligt IBM topmøde, delte talere og paneldeltagere et væld af gode råd og tommelfingerregler for at komme i gang med Big Data og Analytics tiltag.


Predictive Maintenance: From fixing to predicting problems


7 Februar 2013
Analyser din organisations Analytics


18 December 2012


Analyser din organisations Analytics

Af Lars Stilling, IBM Danmark

Analytics er en afgørende faktor for om en organisation får succes eller fiasko i fremtiden. De organisationer, der effektivt forstår at udnytte information til forretningsindsigt, kan drage økonomisk fordel af næsten uendelige dimensioner. De der ikke behersker kritisk forretningsinformation, kan til sidst finde dem selv løbe rundt i blinde – eller værre, simpelthen ude af stand til at konkurrere. Den korrekte brug af analytics vil skabe forretningsværdi, og kan betyde ændringer for, hvordan organisationer er struktureret, hvordan den daglige drift styres, og hvor nye investeringer bliver foretaget for at skabe optimal værdi. Faktisk har et nyt studie fra Nucleus Research vist, at virksomheder oplever et afkast, der er en faktor 10 i forhold til deres investering i analytics.

Big-Data-æraen vil organisationsledere adskille sig gennem deres evne til at tage beslutninger – store og små, strategiske og taktiske – baseret på et omfattende indblik i verden omkring dem. Dette er ikke en engangs- eller ”one-size-fits-all”-øvelse. Hver organisations analytiske rejse er forskellig.

For at give organisationer bedre forståelse for hvor ”smarte” de er til analytics, har IBM udviklet et online selvevalueringsværktøj, ”Analyze Your Analytics”. Det tager kun få minutter at gennemføre og giver respondenten indsigt i, hvor godt organisationen udnytter og reagerer på information, sammenlignet med andre i samme industri.

Anbefalingerne kan hjælpe organisationer med at inkludere analytics naturligt i DNAen på deres forretning og virksomhedskultur med en fokuseret indsats på centrale forretningsområder og målsætninger, herunder at skabe vækst, at fastholde kunder og tilfredsstille deres behov, øge driftseffektiviteten, omdanne finansielle processer eller risikostyring, svindel og overholdelse af lovgivningen.

Evalueringen er baseret på en undersøgelse foretaget af IBM Institute for Business Value, hvor IBM har interviewet mere end 4.500 ledere, direktører og analytikere i flere industrier over hele verden. De individuelle resultater bliver sammenholdt med denne undersøgelse indenfor følgende tre hovedområder:

Align – Organisationens smidighed til at koble informationsdata, herunder Big Data, til forretningsstrategien.

Anticipate – Organisationens evne til at analysere data og scenarier for at opdage mønstre til at støtte udarbejdelse af planer og prognoser.

Act - Modenhed til strategiske og dag-til-dag beslutninger styret på basis af klar og rettidig analytisk indsigt.

Klik her for at gennemføre evalueringen.


IBM Smarter Analytics Signature Solution - Customer Next Best Action


14 December 2012For spørgsmål og personlig rådgivning:

  • Mads Lykkeholm Klausen

    Country Manager, Business Analytics
  • Jens Toft Olesen

    Country Manager, Information Management

BusinessConnect 2014. A New Era of Smart. Bella Center | 8. oktober

Få adgang til Smarter Analytics Faktabank

Følg IBM Smarter Analytics