IBM Support

Initializing TM1 Applications with CAM - HTTP 404

Troubleshooting


Problem

While attempting to configure the Tm1 Applications initialization page and after providing CAM credentials, the below error message is displayed on screen.

Cause

Incorrect configuration.

In a particular customer scenario, the variables_TM1.xml had been edited as per pre-10.2 instructions. The file contained the tm1web urls (servername and fqdn).

Environment

Tm1 10.2 and higher

Diagnosing The Problem

- Ensure that the configuration (CAM, if applicable) has been followed correctly
http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21958925

Resolving The Problem

Prior to TM1 10.2, Tm1 Contributor, setup with CAM authentication, required a parameter in the tm1s.cfg called CAMPortalVariableFile=portal\variables_TM1.xml.

This file (variables_TM1.xml) is found on the BI application server under the path ..:\Program Files\ibm\cognos\c10_64\templates\ps\portal\.

The file, then needed to be edited with the TM1 Web url.

As of IBM Cognos TM1 10.2, the edition of the file is NO LONGER REQUIRED. The default variables_TM1.xml needs to stay as is. It is still required (if configured in the tm1s.cfg), but the application will be using the specified tm1web.html file, instead, to redirect the user from the BI (after being authenticated by CAM) to the tm1web server.

[{"Product":{"code":"SS9RXT","label":"Cognos TM1"},"Business Unit":{"code":"BU053","label":"Cloud & Data Platform"},"Component":"TM1 Contributor","Platform":[{"code":"PF016","label":"Linux"},{"code":"PF027","label":"Solaris"},{"code":"PF033","label":"Windows"},{"code":"PF010","label":"HP-UX"}],"Version":"10.2;10.2.2","Edition":"","Line of Business":{"code":"LOB10","label":"Data and AI"}}]

Document Information

Modified date:
15 June 2018

UID

swg22007929