IBM Support

PI65492: CREATE ENVIRONMENT DIALOG DOES NOT SHOW ANY BLUEPRINTS WHEN BLUEPRINT DESIGNER'S BLUEPRINT NAMES CONTAIN NON-LATIN CHARACTERS

Subscribe to this APAR

By subscribing, you receive periodic emails alerting you to the status of the APAR, along with a link to the fix after it becomes available. You can track this item individually or track all items by product.

Notify me when this APAR changes.

Notify me when an APAR for this component changes.

 

APAR status

  • Closed as program error.

Error description

  • 1. Create a blueprint in UrbanCode Deploy Blueprint Designer
    with a name containing non-latin characters, e.g.
    Blueprint_With_NonLatinCharacters_ÄÖÜ_алфави́т
    (Russian characters and German umlauts)
    2. Integrate Urbancode Deploy with Urbancode Deploy Blueprint
    Designer and verify that Test Connection is successful
    3. Open in Urbancode Deploy on the application the dialog Create
    environment, open the blueprint drop-down
    Actual Result:
    Neither blueprints from UrbanCode Deploy nor Blueprint Designer
    or Blueprint Designer with latin characters are shown
    The browser shows in the developer tools a HTTP Response error
    500 with a message like
    Illegal character in path at index 84:
    https://localhost:8443/landscaper/rest/blueprint/Blueprint_With_
    NonLatinCharacters_ÄÖÜ_алÑ
    „ави́т
    /version/1.0/document
    Expected Result:
    Blueprints with non-latin characters and blueprints based on
    resource templates are shown.
    

Local fix

  • Delete blueprints with non-latin characters in the filename and
    recreate them with latin characters only in the filename.
    

Problem summary

  • ****************************************************************
    * USERS AFFECTED:                                              *
    * All end users on all supported browsers.                     *
    ****************************************************************
    * PROBLEM DESCRIPTION:                                         *
    * 1. Create a blueprint in UrbanCode Deploy Blueprint Designer *
    * with a name containing non-latin characters, e.g.            *
    * Blueprint_With_NonLatinCharacters_ÄÖÜ_алфà *
    * Â°ÃÂ²ÃÂ¸ÃŒÂÃ‘‚                                          *
    * (Russian characters and German umlauts)                      *
    * 2. Integrate Urbancode Deploy with Urbancode Deploy          *
    * Blueprint                                                    *
    * Designer and verify that Test Connection is successful       *
    * 3. Open in Urbancode Deploy on the application the dialog    *
    * Create                                                       *
    * environment, open the blueprint drop-down                    *
    * Actual Result:                                               *
    * Neither blueprints from UrbanCode Deploy nor Blueprint       *
    * Designer                                                     *
    * or Blueprint Designer with latin characters are shown        *
    * The browser shows in the developer tools a HTTP Response     *
    * error                                                        *
    * 500 with a message like                                      *
    * Illegal character in path at index 84:                       *
    * https://localhost:8443/landscaper/rest/blueprint/Blueprint_W *
    * ith_                                                         *
    * NonLatinCharacters_ÄÖÃà *
    * ƒÂ‚œ_алÑ             *
    * „авиà *
    * ŒÂÃ‘‚                                 *
    * /version/1.0/document                                        *
    * Expected Result:                                             *
    * Blueprints with non-latin characters and blueprints based on *
    * resource templates are shown.                                *
    ****************************************************************
    * RECOMMENDATION:                                              *
    * Fixed in version 7.1.2.0                                     *
    ****************************************************************
    

Problem conclusion

  • Fix is provided in IBM UrbanCode Deploy 7.1.2.0
    

Temporary fix

Comments

APAR Information

  • APAR number

    PI65492

  • Reported component name

    UC DEPLOY

  • Reported component ID

    5725M5400

  • Reported release

    621

  • Status

    CLOSED PER

  • PE

    NoPE

  • HIPER

    NoHIPER

  • Special Attention

    NoSpecatt / Xsystem

  • Submitted date

    2016-07-07

  • Closed date

    2021-02-16

  • Last modified date

    2021-02-16

  • APAR is sysrouted FROM one or more of the following:

  • APAR is sysrouted TO one or more of the following:

Fix information

  • Fixed component name

    UC DEPLOY

  • Fixed component ID

    5725M5400

Applicable component levels

[{"Line of Business":{"code":"LOB10","label":"Data and AI"},"Business Unit":{"code":"BU029","label":"Software"},"Product":{"code":"SS4GSP","label":"IBM UrbanCode Deploy"},"Platform":[{"code":"PF025","label":"Platform Independent"}],"Version":"621"}]

Document Information

Modified date:
26 February 2021