Suoraan sivulle

Älykkäämpiä kaupunkeja

Turvallinen ympäristö. Laadukkaat koulut.
Kohtuuhintaiset asunnot. Sujuva liikenne.
Kaikki tämä on mahdollista.

Tukholmassa kaupungin asukkaat äänestivät ruuhkamaksujen puolesta. Maksut vähensivät ruuhka-ajan liikennettä 18 prosentilla. Madridissa älykkäämpi yleinen turvallisuusjärjestelmä ohjaa poliisin, palolaitoksen, maantiepoliisin ja sairaankuljetuksen yksiköitä keskitetystä päämajasta. Keskitetty järjestelmä voi reagoida hätätilanteisiin entistä nopeammin. Amsterdamin kaupunki testaa älykkäitä mittareita, joiden avulla kuluttajat voivat itse säädellä energiankulutustaan. Kaupungit kaikkialla maailmassa tekevät yhä älykkäämpiä ratkaisuja jokapäiväisten asioidensa hoidossa.

Nyky-yhteiskunnalle välttämättömät järjestelmät – kuljetus, vesi, sähkö, koulutus, terveydenhuolto, hallinto – yhdistyvät kaupungeissamme, joista on nopeasti tulossa yhä suurempia asutuskeskuksia. Vuoteen 2050 mennessä 70 prosenttia maapallon väestöstä asuu kaupunkialueilla.

Monet kyseisistä järjestelmistä on jo laitteistettu, ja ne tuottavat omia tietovirtojaan, mutta nyt pystymme kytkemään järjestelmät toisiinsa. Käytössämme on näiden tietojen keruuseen ja tulkintaan vaadittavat analysointi-, tehotietojenkäsittely- ja visualisointivalmiudet, joiden avulla voimme tehdä entistä älykkäämpiä päätöksiä resurssiemme hallinnasta.

Kaupungit kaikkialla maailmassa toimivat yhä älykkäämmin – eri lähtökohdista ja omaan tahtiinsa. Tutustu aiheeseen tarkemmin (US).

Ennen kuin kaupungeista tuli älykkäitä näyttely. Sisään

Voir la version flash
Voir la version HTML

 

Ideoita älykkäämpiin kaupunkeihin
Kaksisataa vuotta sitten planeetallamme oli vain kaksi vähintään miljoonan asukkaan keskittymää: Lontoo ja Peking. Nykyään tuon kokoluokan kaupunkeja on 450, ja ne toimivat maailmanlaajuisen urbaanin aikakauden taloudellisina, hallinnollisina, kulttuurisina ja teknisinä vetureina. Tulevaisuutemme on kiinni siitä, miten sujuvasti saamme kaupunkimme toimimaan ja kasvamaan.

Viisi kysymystä älykkäämmille kaupungeille
Vuoteen 2050 mennessä 70 prosenttia maapallon väestöstä asuu taajamissa. IBM:n julkisen sektorin johtaja selvittää, miksi IBM keskittyy toiminnassaan kaupunkeihin ja miten voimme tehdä niistä kestävän kehityksen keskuksia.

Seuraavat 5/5
Viisi innovaatiota, jotka muuttavat kaupunkejamme seuraavien viiden vuoden aikana.

 

Älykkäämmät kaupungit -blogi.

Kaupunkien kiehtovimpia seikkoja on se, miten monimuotoisia ääniä ja tekstejä kaupungeissa voi kuulla ja lukea.

Jaa omat ehdotuksesi.

Jaa omat ehdotuksesi älykkäämmästä kaupungista, jossa itse haluaisit asua.


 

TheSmarterCity-sivuston esittely

Ei huomisen, vaan tämän päivän visio. Seuraavassa on kokoelma älykkäitä ideoita eri puolilta maailmaa, kaikki samassa paikassa.