SEAT ja IBM aloittavat tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämisen kaupunkiliikenteessä


Mobility Advisor auttaa käyttäjää sukkuloimaan sujuvasti kaupungissa paikasta toiseen.

MOBILE WORLD CONGRESS, BARCELONA - 1.3.2019: Autonvalmistaja SEAT aikoo mullistaa kaupunkiliikkumisen yhteistyössä IBM:n kanssa. Ensimmäinen, ja vielä kehitysvaiheessa oleva, Mobility Advisor -mobiilisovellus esiteltiin Barcelonan Mobile World Congress -messuilla.

Kasvavat liikenneruuhkat ja ympäristöhaasteet asettavat kaupungeille valtavia muutospaineita. Liikkumista kaupunkiympäristössä on ajateltava eri tavalla. IBM auttaa SEATia ja sen kumppanikaupunkeja löytämään uusia lähestymistapoja ja ratkaisuja tähän haasteeseen. Näistä ratkaisuista ensimmäinen, pilvipohjainen ja 4G- sekä 5G-verkoissa toimiva, Mobility Advisor hyödyntää IBM:n tekoäly- ja koneoppimiskyvykkyyksiä.

Sovelluksen avulla käyttäjä pystyy suunnittelemaan ja optimoimaan parhaan mahdollisen reitin kaupungissa ja valitsemaan sille parhaiten soveltuvan kulkuneuvon aina polkupyörästä autoon. Mobility Advisor oppii koneoppimiskyvykkyyksiensä ansiosta käyttäjänsä mieltymykset ja tekee personoituja suosituksia reittien suhteen.
IBM Cloudiin yhdistettynä Mobility Advisor mukautuu joustavasti muuttuviin olosuhteisiin. Se ottaa huomioon esimerkiksi käyttäjän kalenterimerkinnät, käyttöhistorian, sääennusteet, liikennetiedotteet ja kaupungissa järjestettävät tapahtumat kyseisenä päivänä suunniteltaessa reittiä ja liikkumisvälineitä.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
https://newsroom.ibm.com/2019-02-26-SEAT-IBM-Revolutionize-Urban-Mobility-with-AI
 

 

Lisätiedot:
IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom(at)fi.ibm.com

 

Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM):
www.ibm.com/fi
IBM Finland Twitterissä:
http://twitter.com/ibmfinland
IBM Finland Facebookissa:
https://www.facebook.com/ibmnordic
Suomi elää älystä -blogi
www.alykassuomi.fi