IBM:n tekoälyä hyödynnetään vakavien sydän- ja verisuonitautien ennustamisessa


Terveydenhuollon ammattilaiset voivat ennustaa aiempaa tarkemmin monimutkaisten ja usein kuolemaan johtavien terveysongelmien puhkeamista.

CAMBRIDGE, MASS - 19.2.2019: Broad Institute of MIT ja IBM laajentavat tutkimusyhteistyötään auttaakseen terveydenhuollon ammattilaisia ennakoimaan vakavien sydän- ja verisuonitautien kehittymistä. Tähän tärkeänä osana kuuluu myös tarve auttaa heitä ymmärtämään entistä paremmin potilaan yksilöllistä alttiutta sairastua tiettyihin sairauksiin.

Kolmevuotisessa projektissa käytetään IBM:n tekoälyä hyödyntäviä teknologioita sekä geeniperimä- ja kliinisistä tutkimuksista saatavaa dataa, jotka auttavat lääkäreitä tunnistamaan potilaan hoidon tai elämäntapojen muutoksen tarpeen.

Ratkaisujen tarkoituksena on kyetä analysoimaan lukuisia geneettisiä riskitekijöitä yksilön geeniperimästä ja yhdistää tiedot jo olemassa oleviin potilaan terveystietoihin. Näin terveydenhuollon ammattilaiset voivat ennustaa aiempaa tarkemmin monimutkaisten ja usein kuolemaan johtavien terveysongelmien, kuten sydänkohtausten ja sydämen eteisvärinän, puhkeamista.

Yhteistyön tavoitteena on myös suunnitella erilaisia työkaluja tutkimusyhteisön käyttöön. Näihin kuuluvat esimerkiksi menetelmät, joilla arvioidaan potilaan yksilöllistä riskiä sairastua yleisiin sairauksiin perustuen geeniperimän muunnoksiin.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
https://newsroom.ibm.com/2019-02-13-IBM-Watson-Health-and-the-Broad-Institute-Launch-Initiative-to-Help-Clinicians-Predict-the-Risk-of-Cardiovascular-Disease-with-Genomics-and-AI


 

Lisätiedot:
IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom(at)fi.ibm.com

 

Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM):
www.ibm.com/fi
IBM Finland Twitterissä:
http://twitter.com/ibmfinland
IBM Finland Facebookissa:
https://www.facebook.com/ibmnordic
Suomi elää älystä -blogi
www.alykassuomi.fi