Boehringer Ingelheim ja IBM tutkivat lohkoketjuteknologian soveltuvuutta kliiniseen tutkimukseen

Burlington and Markham, ON - 15.2.2019: Lääkeyhtiö Boehringer Ingelheim ja IBM kertoivat suunnitelmistaan tutkia, miten lohkoketjuteknologiaa voitaisiin hyödyntää kliinisessä tutkimuksessa.

Valtiollisen Health Canada -organisaation tarkastuskertomuksen (2015-2016) perusteella kliinisten tutkimusten laadun varmistamiseksi käytettävät prosessit ovat usein riittämättömiä. Kliiniset tutkimukset ovat myös virheellisiä tai puutteellisia. Tämä asettaa niin potilasturvallisuuden kuin itse tutkimukset kyseenalaisiksi.

Boehringer Ingelheimin ja IBM:n tarkoituksena on selvittää tarjoaako lohkoketjuteknologia kliinisessä tutkimuksessa niin sanotun hajautetun kehyksen. Se mahdollistaisi datan eheyden ja alkuperän säilymisen, läpinäkyvyyden ja potilaiden voimaannuttamisen sekä prosessien automatisoinnin. Tämä parantaisi lopulta niin tutkimusten laatua kuin potilasturvallisuutta sekä laskisi kustannuksia.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
https://newsroom.ibm.com/2019-02-12-Boehringer-Ingelheim-Canada-Ltd-and-IBM-Canada-Announce-First-of-its-Kind-Collaboration-to-Integrate-Blockchain-Technology-into-Clinical-Trials


 

Lisätiedot:
IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom(at)fi.ibm.com

 

Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM):
www.ibm.com/fi
IBM Finland Twitterissä:
http://twitter.com/ibmfinland
IBM Finland Facebookissa:
https://www.facebook.com/ibmnordic
Suomi elää älystä -blogi
www.alykassuomi.fi