Ett konstant tillstånd av innovation

Digital is the wires, but digital intelligence, or artificial intelligence as some people call it, is about much more than that. This next decade is about how you combine those and become a cognitive business. It’s the dawn of a new era.

VIRGINIA M. (GINNI) ROMETTY, STYRELSELEDAMOT OCH VD, IBM

Läs biografin om Ginni Rometty, Styrelseledamot och VD (US)

Prestationer 2016

Intäkter:
$79.9 miljarder

Rörelseresultat före skatt:
$13.9 miljarder

Rörelseresultat per aktie
$13.59

* Alla dollarbelopp är i amerikanska dollar

En närmare titt på IBM i Sverige

Johan Rittner, VD
Johan Rittner, VD Carl Mikael Dufberg, Vice VD
Carl Mikael Dufberg, Vice VD

IBM är ett globalt företag med verksamhet i över 170 länder. Sedan 1928 har IBM funnits i Sverige. Med innovation som en central del av strategin levererar IBM branschanpassade lösningar främst inom digital transformation, kognitiv teknik, molnbaserade lösningar, dataanalys, it-säkerhet, mobilitet och samverkan.

I en värld som är överfylld av data är det inte tillräckligt att vara digital. Det krävs mer. IBM utvecklar ständigt nya lösningar som förstår, analyserar och lär sig, baserat på mängder av data.Vi kallar detta kognitiv affärsverksamhet.

IBM är med bred marginal Sveriges äldsta IT-företag. När IBM Svenska AB grundades 1928 hade våra maskiner använts i Sverige under många år. Brand-och Lifförsäkrings AB Svea i Göteborg började använda hålkortsmaskiner för sin statistik redan 1913. Vårt svenska huvudkontor finns idag i Kista i Stockholm, där de flesta anställda har sin bas. Vi har även regionala kontor i Malmö, Göteborg och Sundsvall. Över hela Sverige finns certifierade IBM Business Partner som säljer våra produkter och lösningar.

Vi vidgar kontinuerligt ramarna för vad som är teknologiskt möjligt. Därför är IBM det företag i världen som uppnår flest nya patenter inom teknologi varje år. Med mer än 3000 forskare i 12 labb utsprida över sex kontinenter är IBM Research (US) ett av de största och mest inflytelserika företagsdrivna forskningslabben i världen. Våra forskningsresurser används inte enbart för att skapa världsledande system och program utan också tillsammans med kunder för att utveckla deras verksamhet och hjälpa dem att bli mer innovativa. Den här digitala revolutionen ger oss och våra kunder möjlighet att samla och analysera data på ett sätt som inte har varit möjligt tidigare.

Tillsammans med våra partner leder IBM verksamheter in i en ny spännande era, i Sverige, och runt om i världen.

Vill du bli en del av IBM? Se vilka tjänster som finns lediga.

Lär dig mer om historien bakom Sveriges äldsta IT-företag.

Att ta vårt ansvar i samhället är en av IBMs grundvärderingar.

Läs vår blogg vars syfte är att väcka tankar och lyfta fram intressanta lösningar.

Ta del av vår eventkalender för att se vad som är på gång inom ditt område.

Kontakta oss

IBM Svenska AB
164 92 Stockholm, Sverige
Växel: 08-793 10 00 08-793 10 00
Huvudkontor & besöksadress:
Kistagången 6, Kista
Stockholm

 

Fråga IBM

Göteborg
Lindholmsallén 10
Box 195
401 23 GÖTEBORG

Malmö
Västra Varvsgatan 19
Box 4104
203 12 MALMÖ

Sundsvall
Storgatan 44
851 73 SUNDSVALL