IBM is het grootste informatietechnologiebedrijf ter wereld. IBM heeft vestigingen in meer dan 70 landen waar in totaal zo’n 350.000 mensen werken voor klanten in zo’n 174 landen. Werken bij IBM betekent werken bij een internationale organisatie die continu ontwikkelt en verandert.
IBM Nederland maakt deel uit van dit wereldbedrijf en wie bij ons gaat werken, komt ook terecht in een internationale organisatiestructuur van divisies en stafafdelingen.

Sales & Distribution

Bij de divisie Sales & Distribution is het doel de beste IT-oplossingen te leveren aan onze klanten. Vandaar dat ook ontwikkeling en integratie van producten en diensten geschaard wordt onder deze business unit. Maatwerk wordt geleverd aan overheden, telecombedrijven, financiële dienstverleners, logistiek, industrie, etc. De werkzaamheden worden uitgevoerd door verschillende business units: Systems and Technology Group, Software Group en Printing Services.

Global Technology Services (GTS)

Global Technology Services (GTS) is opgericht in 1991 en deze divisie in IT-diensten is in hoog tempo uitgegroeid tot de grootste IBM-divisie. Gericht op On Demand business services en alles wat daarbij hoort - internetbetalingen, netwerkservices, wireless service en hostingservices – biedt Global Services een breed dienstenpakket voor zakendoen via internet. De markt groeit en IBM loopt voorop.

Global Business Services (GBS)

Global Business Services (GBS) staat voor het hele scala van advies tot uiteindelijke implementatie en eventueel outsourcing van bedrijfsprocessen. Onze consultancy vormt een uitzonderlijke combinatie van verregaande kennis van industrieën en bedrijfsprocessen met technologisch marktleiderschap. Business Consulting Services is onderverdeeld in verschillende specialisaties als de publieke sector, financiële dienstverleners, telecom en distributie.

Global Financing

Global Financing is een corporate divisie van IBM die IT-financieringen aanbiedt. Bij bijvoorbeeld de aanschaf van hard- en software of het inhuren van diensten, van zowel IBM als andere aanbieders, biedt IBM financieringen aan. Global Financing financiert ook investeringen, acquisities, leningen, en ook wordt hier de geretourneerde lease-apparatuur beheerd.

Stafafdelingen

Naast de primaire business kent IBM diverse stafafdelingen waaronder Financiën, Human Resources, Marketing, Communicatie en Real Estate Site Operations.

Algemeen Directeur

Peter Zijlema

Financiële info


Gerelateerde links

Biografie van Peter Zijlema

General Manager IBM Benelux en Country General Manager IBM Nederland.

Hiervoor was hij Commercieel Directeur bij IBM Nederland en was daarbij lid van het IBM Benelux management team. Peter Zijlema begon zijn carrière in de telecom sector als project manager. Sinds zijn start bij IBM in 1997 bekleedde hij eerst functies in Sales voor Professional Services en had hij later verschillende leidinggevende rollen in zowel Nederland als New York. Voordat Peter terugkwam naar Nederland was hij lead partner voor IBM Global Business Services in Centraal en Oost Europa voor de Financial Services Sector.

Peter Zijlema volgde de masteropleiding Science Electrical Engineering in Delft en heeft tevens een masterdiploma Business Marketing.