Társadalmi szerepvállalás

Újbuda Önkormányzata az IBM-mel és a Pannon-Workkel fog össze az 50 év felettiek elhelyezkedéséért.

2013. november

Az IBM Magyarország, a Pannon-Work Zrt. és Újbuda Önkormányzata az 50 év felettiek munkaerőpiacon való elhelyezkedése érdekében kezdenek együttműködésbe. A megállapodás sajtónyilvános aláírásán a felek beszámoltak arról, ki milyen tréningekkel segíti ezt a korosztályt, hogy megkönnyítse a munkaerőpiaci reintegrációt.

Fogyatékossággal élő elte hallgatók nyelvtanulását támogatja az IBM

2009. június

Speciális nyelvi laboratóriumot alakított ki és adott át a mai napon az Eötvös Loránd Tudományegyetem fogyatékossággal élő hallgatói számára az intézmény Trefort-kerti és lágymányosi kampuszán az IBM támogatásával. A támogatás összege 50.000 Euro volt, melyből speciális bútorokat, informatikai eszközöket, látássérülteket segítő berendezéseket és szoftvereket vásárolt az egyetem.

Tanzániában az IBM önkéntes szolgálata

2008. december

ARUSHA, TANZANIA – december 10, 2008. A Tanzániai Utazásszervezők szövetsége az IBM önkéntes szolgálatával, az IBM Corporate Service Corps-szal együttműködésben elindította weboldalát a www.tatotz.org címen, és keresőrendszert hozott létre, amelynek segítségével az utazási irodák, és az egyéni utazók könnyen és gyorsan megtalálják megbízható helyi partnerüket.

ELTE – IBM Együttműködés a Fogyatékossággal Élő Hallgatókért

2008. október

Az IBM támogatásával az Eötvös Loránd Tudományegyetem nyelvi laboratóriumot alakít ki fogyatékossággal élő hallgatók számára az intézmény Trefort-kerti és lágymányosi kampuszán. A támogatás összege 50.000 Euro, melyből speciális bútorokat, informatikai eszközöket, látássérülteket segítő berendezéseket és szoftvereket vásárolnak. Az ELTE és az IBM megállapodott abban is, hogy kiválasztott fogyatékos hallgatók fél éves gyakornoki álláslehetőséghez jutnak az informatikai cégnél. Az együttműködés célja a fogyatékkal élő hallgatók, ezen belül elsősorban a látássérült, diszlexiás és díszgráfiás diákok elhelyezkedési esélyeinek javítása, számukra versenyképes ismeretek nyújtása. A kezdeményezés az IBM Akadémiai Partnerség nevű programjának keretében fut. Ezt az IBM 2005-ben indította el, s eddig Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Belgiumban és az Egyesült Királyságban kötött megállapodásokat több felsőoktatási intézménnyel, mindenhol a helyi igények és lehetőségek szerinti tartalommal.

Tehetséggondozó tábor roma fiatalok részére

2008. július

A HBLF Esélyegyenlőségi munkacsoportja és a program támogatói tábort szerveztek a ROMASTER program résztvevőknek, melynek az volt a célja, hogy megerősítse a ROMASTER diákok és mentoraik között kialakult kapcsolatot, valamint megalapozzon egy jövőbeli Alumni közösséget, lehetőséget kínálva a program végeztével a későbbi kapcsolattartásra is. A tábor résztvevői Baranya, Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékből, illetve a fővárosból érkeztek a HBLF ROMASTER táborba, Csillebércre.

Kockázat és teljesítmény: beszélgetés a pénzügyi funkció jövőjéről

2008. április

Az IBM a Pennsylvania Egyetemmel és az Economist Intelligence Unit-tal együttműködésben világszerte 1200 pénzügyi igazgatót és vezető pénzügyi szakembert kérdezett meg arról, hogy milyen változásokra készülnek szakterületükön, milyen hatást fejt ki rájuk a globalizáció, hogyan látják a pénzügy új szerepét a vállalatok irányításában. Az IBM Magyarország nagyvállalati pénzügyi vezetőket és a tanácsadásban, oktatásban tevékenykedő pénzügyi szakembereket hívott meg szűk körű beszélgetésre a pénzügyi funkció jövőjéről.

Üzleti Békehadtestet hozott létre az IBM

2008. március

30 ország 100 munkatársa vesz részt az IBM újonnan induló Corporate Services Corps elnevezésű önkéntes programjában. A program célja, hogy a résztvevők vezetői képességeinek fejlesztésével párhuzamosan, a fejlődő piacok társadalmi és gazdasági kihívásaival szembenézzenek, illetve megpróbáljanak azokra megoldást találni. 2008-ban összesen 12 dolgozói csapat utazik majd Romániába, Törökországba, Vietnámba, a Fülöp-szigetekre, Ghánába és Tanzániába, hogy a gazdasági fejlődést az információs technológiával ötvöző projekteken dolgozzon. A feladatokat az IBM dolgozók szaktudására alapozták.

ROMASTER tehetséggondozó program roma fiataloknak

2007. november

Az IBM Magyarország támogatásával, a HBLF koordinálásával elindult a ROMASTER tehetséggondozó program hátrányos helyzetű roma fiataloknak.

2007 tavaszán az IBM segítségével a Hungarian Business Leaders Forum elindította a ROMASTER tehetséggondozó programot, amely pályázat alapján legalább négy évig anyagi támogatást, mentort és gyakorlati tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít olyan, magukat roma származásúnak valló, tehetséges középiskolás diákoknak, akik vállalják, hogy a középfokú befejezése után főiskolai, illetve egyetemi tanulmányokat folytatnak jogi, műszaki, gazdasági, vagy üzleti területeken.

Kutatás a hazi innovációs trendekről

2007. október

Ma a műszaki újítások gyorsan és hatékonyan reprodukálhatók, s ugyanez a helyzet az üzleti folyamatokban bevezetett innovatív modellekkel. Az információ gyorsan áramlik, a gazdasági-üzleti szervezetek működésének sebessége felgyorsult, a verseny kiéleződött. Ebben a környezetben csak azok lehetnek sikeresek, csak azok kerülhetnek lépéselőnybe, és tarthatják azt meg, akik képesek a folyamatos innovációra, s mindig a többiek előtt járnak.
Az innovációs képesség meghatározó tényezője az ország versenyképességének. Az IBM Magyarország és a GKIeNET Innovációs trendek 2007 című kutatása számos vállalatvezető megkérdezésével több gazdasági szektort is vizsgált az innováció szempontjából. A válaszok alapján kiderül, hogy azok a vállalatok a leginnovatívabbak, amelyek piacain a legerősebb verseny, s hogy az informatika megfelelő alkalmazása minden szektorban a siker kulcseleme.

Kutatás a hazai munkaerő rugalmasságáról

2007. március

Vajon mennyire vagyunk rugalmasak, ebből a szempontból mennyire illeszkedünk a változó gazdaságba? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, amikor elhatároztuk, hogy a GKIeNET-tel karöltve kutatást indítunk a témában. Az eredményeket ezúton tesszük elérhetővé, és ajánljuk meggondolásra a közvélemény számára.

Forgalomszabályozás és urbanizáció – innovációs szalon Budapesten 2006. november 7-én

2006. november

Az IBM-nél meggyőződésünk, hogy jövőnk kulcsa elkötelezettségünk a folyamatos megújulás mellet, a kreativitás kiaknázása és a nem szűnő innováció, amely számunkra a legfontosabb hajtóerőt jelenti. Mélységesen hiszünk a beszélgetések és az ötletek cseréjének erejében. Ezért kezdeményeztünk a világon átívelő párbeszédet az innováció változó természetéről vezető üzletemberekkel, tudósokkal és közéleti személyiségekkel – a tanulságokat a Globális innovációs kilátások (GIO) címmel foglaltuk össze. A beszélgetéssorozatot Európában Zürich és Dublin Budapesten is folytattuk. Itt a az urbanizáció és a közlekedés kérdéseivel foglalkoztunk. Megosztottuk tapasztalatainkat, amelyet az IBM a Stockholm belvárosában bevezetett díjfizetési rendszer kiépítésével és üzemeltetésével szerzett. Fórumot biztosítottunk arra, hogy a témában érdekeltek beszélgessenek, véleményt cseréljenek, vagy vitatkozzanak a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban.

Az esemény összefoglalóját alább olvashatja, illetve letöltheti a prezentációkat is.

IBM Tanulmányi-kutatói központ (Center of Advanced Studies) a BME-n

2006. október

Az IBM Magyarország a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve 2006. október 31-én megnyitotta az IBM Center of Advanced Studies budapesti egységét. A központ célja, hogy kapcsolatot teremtsen az egyetemek és az IBM belső kutatási szervezetei között. Az IBM Center of Advanced Studies, az akadémiai oktatási, kutatási tevékenységet támogató IBM szervezet. Célja a bevont egyetemeken korszerű és versenyképes ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik az IBM kutatási tevékenységébe is bekapcsolódnak, IBM projektekben kamatoztathatják tudásukat, és forrásokat teremthetnek munkájukhoz. Világszerte 16 CAS központ működik, Európában Amsterdam, Barcelona, Böblingen, Dublin és Róma ad otthont nekik. A budapesti központban tevékenykedőknek lehetősége nyílik közreműködni az IBM kutatólaboratóriumaival, pályázhatnak IBM ösztöndíjakra, igénybe vehetik az IBM szoftvereit, tananyagait, konzultálhatnak a cég szakértőivel. A központ segítséget nyújt diplomamunkák elkészítéséhez is.

E kormányzati központ

2006. június

Az IBM Magyarország és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének együttműködésével létrehozott és 2006 június 20-án megnyitott központ példa értékű hazai e-kormányzati megoldásokat mutat be, és a köztisztviselők felkészítésében is szerepet vállal. A fővárosi bemutatóteremben az állam- és a közigazgatási szervezetek, az önkormányzatok, a szociális- és egészségügyi ellátó szervezetek, oktatási és más közszolgálati intézmények vezetői és alkalmazottai közelebbről is megismerkedhetnek a számukra fejlesztett, bevált megoldásokkal. A szakértői központ szállítóktól, technológiáktól független módon mutatja be az e-kormányzati megoldásokat, segítve ezzel a fejlesztések szakmai és módszertani megalapozását. Az IBM a világ több pontján – közöttük Berlinben és Washingtonban is – működtet e-Government Centereket. Ezek a központok az IBM megoldásait mutatják be, amelyeket világszerte számos kormány és önkormányzat használ eredménnyel. A koncepció elsősorban nem a technológiára, hanem arra a szakértelemre helyezi a hangsúlyt, amellyel az IBM rendelkezik az e-kormányzati megoldások területén.

Társadalmi kutatások: idősödő munkaerő

2005. december

Az IBM a legelismertebb hazai kutatóintézetekkel együttműködésben rendszeresen kutatja a magyar társadalomban és gazdaságban zajló folyamatokat, s az eredményeket a szakma és a nyilvánosság elé tárja. 2005 decemberében az idősödő munkaerő kérdését járta körül és hozta nyilvánosságra a kutatási eredményeket.

Nemzeti Kottatár Digitalizálása

2005. november

Hároméves, negyvenmillió forint értékű adományprogram keretében az IBM Magyarország megoldja az 1923-ban alapított Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár digitalizált zenei dokumentum-kezelését. A kölcsönzés, a mindennapos használat, a kották el- és visszaküldése erősen igénybe veszi, sokszor tönkreteszi az eredeti példányokat, melyek között régi, XX. század eleji, forrásértékű dokumentumok, első kiadású partitúrák is találhatók. A kották digitalizálása nemcsak a kottatár állományát óvja meg, de arra is lehetőséget teremt, hogy a partitúrák egyszerűen és gyorsan, helytől és időtől függetlenül elérhetők legyenek. A távlati tervekben egyes, szerzői jogvédelem alá már nem eső, illetve az egyetemes, klasszikus kultúra részét képező kották internetes elérésének megvalósítása is szerepel.

A digitális Nemzeti Kottatár létrehozásához szükséges elektronikus dokumentum-menedzsment szoftvereket, a digitalizált kottákat tároló hardvereket és a projekt levezényléséhez szükséges tanácsadói és oktatási szolgáltatásokat az IBM Magyarország biztosítja, szoros együttműködésben az NFZ szakembereivel. A projekt tervezett időtartama 3 év, piaci értéke mintegy negyvenmillió forint, amelyet az IBM adományként biztosít. A Nemzeti Kottatár dokumentumainak digitalizálása és a szolgáltatások számítógépes alapokra helyezése kiemelkedő jelentőségű a nemzeti kulturális örökség védelme szempontjából.

Megállapodás a MEOSZ és az IBM között

2005. július

Az IBM üzleti tevékenységek ellátása kapcsán számos olyan pozíció – telefonnal, számítógéppel végezhető munkakörök – nyílik, amelyek jó esélyeket kínálnak mozgássérült emberek számára is. Az IBM megállapodott a Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetségével, hogy minden olyan állásajánlatot közvetít számára, amelyet jó eséllyel tölthet be mozgásában korlátozott ember is. Az IBM a MEOSZ oktatási tevékenységét több millió forint értékű hardvereszközzel támogatta.

Intelligens Tudásmenedzsment Innovációs Központ – Budapesti Műszaki Főiskola

2005. május

Az IBM Magyarország több tízmillió forintos támogatásával a BMF Informatikai Karán Intelligens Tudásmenedzsment Innovációs Központ létesült 2005 májusában. A Központ elsőként egy két és fél éves projektet indított el, amelynek célja intelligens tudásértékelő-rendszer fejlesztése. Ma az e-learning, más elektronikus oktatási formák és a távtanulás egyre jobban terjednek, ezt azonban nem követi a tudás értékelésének hasonló mértékű előrehaladása. Az értékelés ma lényegében feleleletválasztós, totó-szerű tesztekre épül, amelyek nem feltétlenül adnak megfelelő képet a valódi ismeretekről, ezért szükséges a tudás értékelésének fejlesztése.

Segítség

Válaszok a kérdéseire