Na vrh stranice

Događanja

IBM SolutionsConnect 2013

4.6.2013. U hotelu Esplanade u Zagrebu održat će se IBM-ov dan pametnijih rješenja sa sloganom Pametnim podacima do pametnih odluka.

IBM-ov Dan pametnijih rješenja 2013 stavlja poslovne interese u središte našeg događanja. U vremenu gdje su industrija, tvrtke i potrošači međusobno povezani, potreban je novi način vodstva koji će donositi pamentne odluke na temelju pametnih informacija.

Rezervirajte svoje vrijeme i sudjelujte na vodećoj konferenciji na području IBM-ovih poslovnih rješenja.


Agenda i prijava: http://ibm.co/13rBCpD


Pametnije računalstvo – više znanosti, manje informatike

11.6.2013. Intelektualni kapital – ugrađen u građane i zaposlenike i zaštićen patentima i autorskim pravom – najvažniji je resurs 21. stoljeća.
U određivanju toga koja će zemlja ili tvrtka biti uspješna znanje će biti važnije od novca ili prirodnih resursa.

Inovacije i znanje postali su globalna pojava, a ono što predstavlja još veći izazov je znati kako se nositi s globalizacijom inovacija i uporabom znanja. Kako bi se uspješno uključili u takve globalizacijske trendove, već danas moramo zapošljavati globalno (tvrtke moraju zaposliti najkreativnije ljude, a taj pristup radnoj snazi pomaže i pri ulasku na nova tržišta), surađivati svugdje, prekoračiti fizičke granice suradnje, poboljšati znanja iz matematike, fizike i drugih znanosti jer obrazovanje je temelj inovacija, novih radnih mjesta i ekonomskog razvoja, razmjenjivati resurse i ideje.

Slijedom toga, iznimna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na jednodnevnu stručnu konferenciju pod nazivom: "Pametnije računalstvo - više znanosti, manje informatike" koja će se održati u jednom od najsuvremenijih tehnoloških centara u Europi – IBM Innovation Centru u Ljubljani, u utorak 11. lipnja 2013. godine s početkom u 10 sati.

Događanje će okupiti predstavnike akademske i znanstvene zajednice u Hrvatskoj, predstavnike državnih institucija iz zemlje i inozemstva te ostale ugledne lokalne i međunarodne stručnjake s područja društvenih i informatičkih znanosti, hrvatske studente te medije.

IBM diljem svijeta surađuje s više od 200 sveučilišta u razvoju novih obrazovnih programa. Želimo pripremiti sljedeću generaciju stručnjaka koji će pomagati vodećim ljudima u svojim zemljama u donošenju boljih odluka. Inovacijski ekosustav IBM-a glavni je razlog zbog kojeg već 20 godina zaredom prednjačimo kao tvrtka s najviše inovacija u svijetu (tj. najviše prijavljenih patenata u SAD-u).

Nastavljajući strategiju ulaganja u akademsku zajednicu te znanje budućih lokalnih stručnjaka, odlučili smo iskoristiti ovu konferenciju kako bismo predstavili ulogu i važnost visoke tehnologije kao pokretača ekonomskog razvoja zemlje te upoznali studente s naprednim vještinama i tehnikama s ciljem osposobljavanja za buduće potrebe gospodarstva u Hrvatskoj. Isto tako, želimo stvoriti poticajnu okolinu za stvaranje budućih 'start up' kompanija te pomoći u izgradnji zemlje temeljene na znanju.

Za akademske i znanstveno-istraživačke ustanove inovacije su ključ postizanja novih otkrića i alat koji ih dobro pozicionira u borbi za sredstva kojima će financirati svoja buduća istraživanja. Njihova otkrića, inovacije i spoznaje mogu potaknuti ekonomski razvoj novim proizvodima i uslugama. No, da bi u tome uspjeli – treba im pristup tehnologijama računalstva visokih performansi (high-performance computing – HPC). Da bi ubrzale napredak znanosti i doprinijele ekonomskom razvoju, akademske ustanove moraju primijeniti pametnije metode, procese i instrumente. Za vrednovanja i pozicioniranje stupnja razvoja neke zemlje, osim ekonomskih pokazatelja i naturalnih pokazatelja izuzetno je važno kako se zemlja pozicionira na mapi korištenja visokih tehnologija.

Konferencija je međunarodnog karaktera s uvaženim gostima iz područja visoko performantnih računalnih sustava iz inozemstva. Imat ćete priliku čuti predavanje Macieja Remiszewskog, IBM-ovog stručnjaka za High Performance & Technical Computing za srednju i istočnu Europu koji će predstaviti koncept razvoja HPC sustava i njihovu važnost za razvoj akademskih i znanstveno-istraživačkih ustanova te računalni softver za visoko performantna računala.
Na konferenciji će biti nazočni i regionalni direktori IBM-a.

NAPOMENA #1: Poslovni događaj namijenjen je korisnicima, akademskoj zajednici, studentima i medijima.

NAPOMENA #2: IBM organizira za sve sudionike koji to žele, autobusni prijevoz iz Zagreba za Ljubljanu. Polazak je u 8:00 sati ispred ureda IBM Hrvatska, Miramarska 23, Zagreb.

Više o samom poslovnom događaju: http://ibm.co/YHhIus
Agenda: http://ibm.co/YVdC2d

Pratite nas i na: