SSL şi TLS

Protocoalele SSL (Secure Sockets Layer) şi TLS (Transport Layer Security) ajută la asigurarea confidenţialităţii peste o reţea. Conexiune universală creează un depozit de certificate care conţine Certificate ale Autorităţii de certificare, Certificate CA pentru uz de către SSL sau TLS. Unele aplicaţii de service folosesc SSL sau TLS pentru a proteja informaţiile de service care trec către IBM.

Obiectivul protocolului TLS şi predecesorul său SSL este acela de a furniza confidenţialitate peste Internet. Aplicaţii client şi server TCP/IP care sunt activate SSL pot comunica într-un mod care împiedică ascultarea, modificarea sau falsificarea mesajelor. Aceste protocoale (inclusiv SSL şi TLS) furnizează criptarea, integritatea şi autentificarea.

TLS este o modernizare evolutivă a protocolului SSL versiunea 3.0. TLS furnizează aceeaşi funcţie ca şi SSL cu caracteristici suplimentare şi clarificări ale fluxurilor protocoalelor pentru zone care nu sunt definite bine de către definiţia protocolului SSL. Principalul obiectiv al TLS este acela de a standardiza definiţii şi implementări SSL pentru a face protocolul SSL mai sigur şi pentru a face specificaţia protocolului mai concisă şi completă.

Protocolul SSL sau TLS este alcătuită din două protocoale separate: protocolul de înregistrare şi protocolul dialog de confirmare. Protocolul dialog de confirmare este încapsulat în cadrul protocolului înregistrare. Dialogul de confirmare SSL stabileşte o conexiune sigură între client şi server.

Conexiune universală creează un depozit de certificate pentru uz de către SSL şi nu trebuie să schimbaţi acest articol. Suplimentar, unele aplicaţii şi fluxuri Conexiune universală sunt protejate folosind SSL sau TLS.