Treemap

A treemap megjelenítéssel azonosíthatja a mintákat és kivételeket egy nagy, összetett adateszközben.

A Fa leképezések az összetevők nagy száma közötti viszonyokat jeleníti meg méret és színkódolás használatával beágyazott téglalapok készletében.

A kategória szerint színes treemap az 1. Szintű kategóriát szín szerint azonosítja. A téglalapok mérete az értékeket ábrázolja. Az érték által színezett treemapben a téglalapok mérete az értékek egyikét ábrázolja, a szín pedig egy második értékkészletet jelent. Ne használjon negatív számokat tartalmazó adatokat. A treemap figyelmen kívül hagyja a negatív számokat.

Számos adateszköz hierarchikus struktúrával rendelkezik. Például vannak adatok a élelmiszerboltok élelmiszerkészleteinek haszonkulcsáról. A gyümölcs általános kategóriája alatt a citrusfélék kategóriája létezik. Különböző citrusfélék vannak felsorolva, például grapefruit, narancs és citrom. A treemap azt mutatja, hogy az egyes citrusfélék hogyan lépnek fel egymással és más típusú élelmiszerrel összehasonlítva.

Ez a treemap megjelenítés például a kurzus költségköltségét jeleníti meg szervezet szerint.

Példa a futófelület megjelenítésére

A kiválasztott mező kijelöléséhez Ctrl + kattintson a kiválasztott mezőre.

A Treemap megjelenítések az alábbi megjelenítési módokat támogatják:
  • Squarifikált: Az alapértelmezett megjelenítési mód.
  • Szelet: Az azonos csomóponthoz tartozó mérőszámokat jeleníti meg függőlegesen szeletelt módon.
  • Dice: Az azonos csomóponthoz tartozó mérőszámokat vízszintes szeletelt módon jeleníti meg.
  • Slice-Dice: Az azonos csomóponthoz tartozó rétegzett hierarchikus mérőszámokat jeleníti meg függőlegesen szeletelt módon.

    A következő képernyőkép egy treemapot jelenít meg a Szervezet és a Részleg mérőszámaival a Terület hierarchia mezőben, és a Teljes költség a Méret mezőben.

    Példa a futófelület megjelenítésére