Topic
1 reply Latest Post - ‏2013-02-01T12:26:51Z by 78GF_Pavaman_Subramaniyam
wuxf
wuxf
1 Post
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic when intall IBM_Installation_Toolkit_53, failed at Buffer I/O error

‏2013-01-30T03:00:24Z |

 We failed to boot P24L with IBM_Installation_Toolkit_53, it was stuck on the buffer I/O error each time...

P24L code lever is Pureflex GA3...

CPU:1457 066a7fb;powerlinux
 FIMWare Build id FW763.00(AF763_043)

Please refer the following captures..

----------------------------------------------------------
 
starting cpu hw idx 000000000000020 ... done
starting cpu hw idx 000000000000024 ... done
starting cpu hw idx 000000000000028 ....done
starting cpu hw idx 00000000000002c ... done
copying OF device tree
Building dt strings..
Building dt structure..
Device tree strings 0x00000000004bd0000->0x00000000004bd1860
Device tree strings 0x00000000004be0000->0x00000000004c10000
Calling quiesce..
returning from prom_init
Loading network modules.
vxge:Driver version:2.0.8.20182-k
qla2xxx 0001:01:00.1:Firmware image unavailable.
qla2xxx 0001:01:00.1:Firmware image can be retrieved from:ftp://ftp.qlogic.com/outgoing/linux/firmware
qla2xxx 0001:01:00.1:Firmware image unavailable.
qla2xxx 0001:01:00.1:Firmware image can be retrieved from:ftp://ftp.qlogic.com/outgoing/linux/firmware
Available memory:96308992KB
loading root file system into memory. This may take some time.
scsi 0:0:0:0 rejecting I/O to offline device
Buffer I/O error on device sr0,logical block 37365
Buffer I/O error on device sr0,logical block 37366
Buffer I/O error on device sr0,logical block 37367
Buffer I/O error on device sr0,logical block 37368
Buffer I/O error on device sr0,logical block 37369
Buffer I/O error on device sr0,logical block 37370
Buffer I/O error on device sr0,logical block 37371
Buffer I/O error on device sr0,logical block 37372
Buffer I/O error on device sr0,logical block 37373
Buffer I/O error on device sr0,logical block 37374
scsi 0:0:0:0 rejecting I/O to offline device
cp: reading '/mnt/mountpoint/boot/img4a': Input/output error
scsi 0:0:0:0 rejecting I/O to offline device
Boot file system loaded
mount: wrong fs type,bad option, bad superblock on /dev/loop0,
       missing codepage or helper program, or other errror
       In some cases useful info is found in syslog - try
       dmesg|tail or so
could not mount root file system. Rebooting
SysRq: Resetting.
Updated on 2013-02-01T12:26:51Z at 2013-02-01T12:26:51Z by 78GF_Pavaman_Subramaniyam
  • 78GF_Pavaman_Subramaniyam
    2 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: when intall IBM_Installation_Toolkit_53, failed at Buffer I/O error

    ‏2013-02-01T12:26:51Z  in response to wuxf
     Hi
     
    We had seen similar Buffer IO errors issue while installation of RHEL 6.2 and RHEL 6.3 on Power 7 Hardware's during NIM installation.
    IBM has provided some fixes to the same.
     
    Even though we have seen this issue in the console or dmesg output while installation process is carried on, the installation of RHEL 6.3 got succeeded.
     
    Regards
    Pavaman.S
    Updated on 2013-02-01T12:26:51Z at 2013-02-01T12:26:51Z by 78GF_Pavaman_Subramaniyam