Topic
  • 4 replies
  • Latest Post - ‏2013-06-09T17:27:22Z by markevans
magesh_sankar
magesh_sankar
28 Posts

Pinned topic DB2 SQL works in Datasource script but not in EGL debugger

‏2013-05-29T10:22:35Z |

HI ,

I have a strange problem ,

I  have done all the database connection setting properly ,and the ping is suceeded,

The validation for the  SQL inside the program works fine ,

I can able to run the same SQL as a separate script in datasource explorer also works fine,

But when i try to debug from the program, SQL inside the program its not working , it says SQLCODE -1013,

Is there anything need to be checked in preferences setting for debug which related to SQL ?

Please help me,

Regards

Magesh

Updated on 2013-05-29T10:35:53Z at 2013-05-29T10:35:53Z by magesh_sankar
  • mohaIBMDK
    mohaIBMDK
    25 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: DB2 SQL works in Datasource script but not in EGL debugger

    ‏2013-05-31T14:02:46Z  

    Hi Magesh

    -1013 is some kind of 'database unknown' I think.

    try to investigate the jdbc call used in the debug setup in the .eglbld file.

    It looks similar to this:

    jdbc:db2://hostid.dk.ibm.com:30000/DATABASE - where DATABASE = your database

     

    Check if any spellning error or similar.

     

    Hope this helps

    Morten Hansen, IBM Denmark

  • markevans
    markevans
    3025 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: DB2 SQL works in Datasource script but not in EGL debugger

    ‏2013-06-04T20:53:17Z  
    • mohaIBMDK
    • ‏2013-05-31T14:02:46Z

    Hi Magesh

    -1013 is some kind of 'database unknown' I think.

    try to investigate the jdbc call used in the debug setup in the .eglbld file.

    It looks similar to this:

    jdbc:db2://hostid.dk.ibm.com:30000/DATABASE - where DATABASE = your database

     

    Check if any spellning error or similar.

     

    Hope this helps

    Morten Hansen, IBM Denmark

    And if it is not known already, you should specify the connection URL (what Morten showed) in the sqlDB parameter of the debug build descriptor.

  • magesh_sankar
    magesh_sankar
    28 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: DB2 SQL works in Datasource script but not in EGL debugger

    ‏2013-06-09T07:05:56Z  
    • markevans
    • ‏2013-06-04T20:53:17Z

    And if it is not known already, you should specify the connection URL (what Morten showed) in the sqlDB parameter of the debug build descriptor.

    Dear Morten,Markevens,

    Sorry for my delayed reply , i was on vacation for a week,

    Thank you very much for your solution it is working fine , as you said the problem was with the sqldb parameter only.

    Once again thanks for the timely help.

    Regards

    Magesh

  • mohaIBMDK
    mohaIBMDK
    25 Posts

    Re: DB2 SQL works in Datasource script but not in EGL debugger

    ‏2013-05-31T14:02:46Z  

    Hi Magesh

    -1013 is some kind of 'database unknown' I think.

    try to investigate the jdbc call used in the debug setup in the .eglbld file.

    It looks similar to this:

    jdbc:db2://hostid.dk.ibm.com:30000/DATABASE - where DATABASE = your database

     

    Check if any spellning error or similar.

     

    Hope this helps

    Morten Hansen, IBM Denmark

  • markevans
    markevans
    3025 Posts

    Re: DB2 SQL works in Datasource script but not in EGL debugger

    ‏2013-06-04T20:53:17Z  
    • mohaIBMDK
    • ‏2013-05-31T14:02:46Z

    Hi Magesh

    -1013 is some kind of 'database unknown' I think.

    try to investigate the jdbc call used in the debug setup in the .eglbld file.

    It looks similar to this:

    jdbc:db2://hostid.dk.ibm.com:30000/DATABASE - where DATABASE = your database

     

    Check if any spellning error or similar.

     

    Hope this helps

    Morten Hansen, IBM Denmark

    And if it is not known already, you should specify the connection URL (what Morten showed) in the sqlDB parameter of the debug build descriptor.

  • magesh_sankar
    magesh_sankar
    28 Posts

    Re: DB2 SQL works in Datasource script but not in EGL debugger

    ‏2013-06-09T07:05:56Z  
    • markevans
    • ‏2013-06-04T20:53:17Z

    And if it is not known already, you should specify the connection URL (what Morten showed) in the sqlDB parameter of the debug build descriptor.

    Dear Morten,Markevens,

    Sorry for my delayed reply , i was on vacation for a week,

    Thank you very much for your solution it is working fine , as you said the problem was with the sqldb parameter only.

    Once again thanks for the timely help.

    Regards

    Magesh

  • markevans
    markevans
    3025 Posts

    Re: DB2 SQL works in Datasource script but not in EGL debugger

    ‏2013-06-09T17:27:22Z  

    Dear Morten,Markevens,

    Sorry for my delayed reply , i was on vacation for a week,

    Thank you very much for your solution it is working fine , as you said the problem was with the sqldb parameter only.

    Once again thanks for the timely help.

    Regards

    Magesh

    Glad it worked for you.