IC5Notice: We have upgraded developerWorks Community to the latest version of IBM Connections. For more information, read our upgrade FAQ.
Topic
  • 2 replies
  • Latest Post - ‏2013-05-04T03:00:51Z by waldstein
waldstein
waldstein
33 Posts

Pinned topic After restart the asset, I can not start Stream Studio by streamsadmin

‏2013-05-02T02:46:59Z |

Hi all,

after restarting my work station (due to power outage), I found I can not start Streams Studio by the user "streamsadmin". The linux terminal says:

[streamsadmin@njpr StreamsStudio]$ streamsStudio

Xlib: connection to ":1.0" refused by server
Xlib: No protocol specified


(StreamsStudio:18761): GLib-GObject-WARNING **: invalid (NULL) pointer instance

(StreamsStudio:18761): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_connect_data: assertion `G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed

(StreamsStudio:18761): Gtk-CRITICAL **: gtk_settings_get_for_screen: assertion `GDK_IS_SCREEN (screen)' failed

(StreamsStudio:18761): Gtk-WARNING **: Screen for GtkWindow not set; you must always set
a screen for a GtkWindow before using the window

(StreamsStudio:18761): Gtk-WARNING **: Screen for GtkWindow not set; you must always set
a screen for a GtkWindow before using the window

......................

......................

For more detail, please reference the attach file.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

However, I can still start the Streams Studio by root.

Plus, I can not strat "FirstStep.sh" by user "streamsadmin" either....

I am looking forward to your help.

Attachments

  • pvallen
    pvallen
    18 Posts

    Re: After restart the asset, I can not start Stream Studio by streamsadmin

    ‏2013-05-02T15:14:36Z  

    Looks like you have a problem with your X server setup. It could be as simple as not setting the DISPLAY variable when you log in as streamsadmin,

    Or it could be something like described in this thread:

    http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/weird-error-message-while-attempting-to-run-eclipse-629757/

  • waldstein
    waldstein
    33 Posts

    Re: After restart the asset, I can not start Stream Studio by streamsadmin

    ‏2013-05-04T03:00:51Z  
    • pvallen
    • ‏2013-05-02T15:14:36Z

    Looks like you have a problem with your X server setup. It could be as simple as not setting the DISPLAY variable when you log in as streamsadmin,

    Or it could be something like described in this thread:

    http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/weird-error-message-while-attempting-to-run-eclipse-629757/

    Thank you for the reply :)

    I solved this problem